מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקטיוםשירי14/10/2012
האם אתם ממליצים על התוסף לקטיום?
האם לקטיום זה תחליף לקלונקס?
לקטיום ® – Lactium
כתוב שלקטיום הינו מוצר חדש ויעיל המפחית מתח וחרדה ויוצר תחושת רגיעה התורמת גם לשינה טובה יותר.
ללקטיום פעילות מרגיעה על מערכת העצבים המפחיתה מתח ולחץ נפשי, מקטינה מתסמיני החרדה ומקלה על הירדמות בלילה למתקשים בשינה.
מספר מחקרים קליניים בוצעו לגבי לקטיום והיבטים שונים של סטרס פיזיולוגי ופסיכולוגי. נמצא כי לקטיום הינו מוצר סימפטומטי הפועל במספר דרכים על איזון הגוף והנפש. השפעתו ברמה הפיזיולוגית מתבטאת בהפחתת רמות הורמון הסטרס קורטיזול ובאיזון סימני הגוף החיוניים בזמן מתח כגון דופק ועלייה בלחץ הדם. השפעתו הפסיכולוגית באה לידי ביטוי באיזון תגובות רגשיות, בהרגעת הנפש ובתמיכה בביצועים הקשורים במתח שלפני: מבחן, טיסה, אירוע חשוב וכיוב'.
ללקטיום יש גם השפעה אדפטוגנית: נמצא כי הלקטיום לא רק מקל על מצבי מתח וחרדה, כי אם גם מגביר את עמידות הגוף והנפש למצבים אלו. ממצאים אלו הופכים את הלקטיום לרכיב חשוב, בעל יעילות טיפולית גבוהה להפחתת מצבי סטרס אקוטיים וכרוניים.
ממצאים אודות מגנון הפעולה של הלקטיום מראים, כי בדומה לתרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים
הוא נקשר לרצפטורים של GABA (מתווך עצבי במערכת העצבים). יעילותו הרבה של הלקטיום נגזרת מכך שהוא עובד בצורה דומה לתרופות ההרגעה ממשפחת הבנזודיאזפינים, אך בניגוד להן הוא אינו ממכר, אינו יוצר תלות ולפיכך מתאים לשימוש גם בטווח הארוך.
מחקרים מראים כי הלקטיום עשוי לסייע גם לאלו המעוניינים להפסיק את השימוש בתרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים וללא קשיי הגמילה האופייניים לתסמונת הנסיגה (התפרצות של חרדה ואי שקט בעקבות הפסקת התרופה). ניתן לקחת לקטיום במקביל לשימוש בתרופות ותוך כדי הפסקה הדרגתית שלהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקטיום - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/10/2012כאשר נוטלים נוגדי דיכאון וחרדה , לא מומלץ להוסיף תוספות( פרט לוויטאמינים) , לא ברור מי הכין ומה בדיוק מכיל, סיכון לתופעות לוואי מיותרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל זה תוסף תזונה
נעמי28/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל זה תוסף תזונה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/05/2013עדין, תוספי מזון עלולים לגרום לתופעות לוואי קשות בשילוב עם נוגדי דיכאון, לדוגמה , L טריפטופאן בשילוב עם SSRI = סכנה לתסמונת סרוטונין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואוו לא ידעתי
נעמי31/05/2013איך אני יכולה לדעת שכל התוספי תזונה שלי לא מתנגשים עם התרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבזבוז זמן
מור31/05/2013במקרים של דיכאון וחרדה לקחת לקטיום זה כמו לשים כוסות רוח למת.
לקחתי תקופה ארוכה לקטיום ובתקופה אחרת רגיעון של הדס. קשקוש אחד גדול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הלקטיום נחשב סדטיבי
לינדה18/12/2013קראתי שבמידה ויש נדודי שינה שמלוות בהפסקת נשימה ו/או בעיות נשימה מומלץ לא לצרוך חומרים סדטיבים. האם הלקטיום נכלל בזה או שאפשר לנסות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקטיום שמקטיום
מור18/12/2013לקחתי לתקופה של 4 חודשים,בכל הבל הבלים, אם את רוצה שינוי תתחילי עם כדורים על בסיס קבוע נ-ק-ו-ד-ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקחתי לקטיום והחיים נראים אחרת ללא
אשר סופר04/06/2015אני לוקח לקטיום נגד חרדה וסטרס וזה עוזר לי מאווד הרבה יותר טוב מה קולנקס ומכל התרופות הכימיות שמכניסות עוד יותר לדיכאון השם ישמור לא לגעת הכימי כלום זה יגמור לכם את החיים וכל מפעלי התרופות השם ישלם להם על הסבל שהם גורמים לאנשים ביודעין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמליצי לאחותך על תרופות כימיות
הידד לגראס05/06/2015איך אתם מסוגלים ...
בידיעה שזה גורם כך כך הרבה נזק, להמשיך להמליץ לאנשים לקחת תרופות כימיות במקטם תוספי תזונה טבעיים שיכולים לעשות נפלאות עם הגוף?
לכו לעזעזל כולכם
אתם צריכים להתבייש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל מטופל מגיב אחרת
שמוליק07/06/2015שלום מור.
אינני רופא.
הנסיון האישי שלי עם תרופות לא היה טוב, ותאמיני לי, כשהתחלתי לכתוב בפורום לפחות לפני שלוש שנים, הייתי משתמש בביטויים הרבה יותר חריפים. את מוזמנת לעשות חיפוש בפורום ולראות בעצמך.
מה לעשות שישנם מטופלים שבשבילם התרופות הן ממש בגדר הצלה...
אני יכול להבין ולהכיל את הכאב, אבל נראה שצריך להסתכל עלהדברים בצורה יותר נרחבת ואמיתית.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמת על התרופות הפסיכיאטריות עמוקה
פליקס08/06/2015מאד, ואף אחד לא יעיז לגלות אותה לאזרח הפשוט. זאת תעשייה שמגלגת המון כסף,וההשפעה שלהם על המוח זה דבר שלא הייתי ממליץ לאף בן אנוש לעבור,זה ףשוט לא פייר לקחת כאלה כדורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש בעלי אינטרסים מאד חזקים
פליקס08/06/2015שלא משנה מה האמת עך התרופות האלה ושהם לא ידידותיות לבן אדם,זה לא יעזור,מי שיכול לא לקחת שלא יקח שיברח ולמי שאין ברירה אין ברירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא נכון
מנוסה08/06/2015תיאורית הקונספירציה לא מחזיקה מים.
העובדות הן, שרוב רובם של המטופלים מדווחים על שיפור משמעותי באיכות החיים בעזרת תרופות, בהשוואה למצבם ללא טיפול.
אתה כנראה שייך לאותם החולים שלא זכו לטיפול טוב . מומלץ לבדוק פעם נוספת כיצד להשתפר. מומלץ מאוד חוות דעת נוספת, רפואה זה לא מדע מדויק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמנוסה-לא נכון בפירוש!!
הידד לגראס08/06/2015פשוט לא נכון החרטות שאתם מנסים למכור!
כדורים פסיכיאטרים זה דבר פוגעני! לא אומרת שזה לא יכול להועיל או לשפר מצב רוח ...אבל זה משבש בדרך 1001 דברים אחרים בגוף! אני נסתי כמה כדורים וכמה פסיכיאטרים-כל כדור היה יעיל כדי לשפר לי את המצב רוח אבל כל כדור גם גרם לי לעייפות נוראית וחולשה ! מי שיכול להימנע -שימצא פתרון אחר! ולדעתי אנשים שלא בדיכאון נוראי קשה קיצוני ועובר כל גבול כן יכולים להימנע מלקיחת כדורים פסיכיאורים והתמכרות להם!פשוט ככה!
אין מה להמשיך את הדיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת שאין צורך להמשיך את הדיון
שמוליק08/06/2015שלום.
אני כבר כתבתי את דעתי.
אני כמו מור. התרופות הזיקו לי יותר מאשר הועילו, אבל כל מטופל מגיב אחרת, ומנוסה הוא אחד מהם, ויש עוד הרבה כמותו.
עם מנוסה כבר היה לי בעבר דיון סוער, ויצאנו ממנו מיודדים :-).
לדעתי, העובדה שכל אחד מהמשתתפים בפורום עבר התמודדות עם קשיים נפשיים נותנת תמריץ ועידוד למשתתפים אחרים בפורום, וזו עובדה שהיא הרבה יותר חשובה מאשר השאלה האם להתמודד עם תרופות או לא.
צריך לכבד כל מתמודד, בין אם הוא משתמש בתרופות ובין אם לא.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמור אוליי קיצוני אבל זה לגיטימי
שים08/06/2015כל תחום הבעיות הנפשיות פשוט מתסכל..
זה כבר ידוע ואין מה לדסקס על כך שהידע על הבעיות הללו עדיין בחיתוליו ויותר לא ידוע מאשר ידוע.
הפסיכיאטרים במיוחד בכל הענף הזה ברפואה הרשו לעצמם לשחק עם המוח האנושי במכות חשמל ,התערבות כימית וכדו..
וזאת למרות שהם יודעים היטב שמה שהם עושים זה בסופו של דבר ניחוש...ניחוש שפוגע לרוב במוח ובגוף.
לפסיכיאטרים אין אף כלי אובייקטיבי לקביעת בעייה נפשית ולכן אסור להם לטפל
אני מקווה שיקומו יום אחד רופאים אובייקטיביים ומדעיים יותר אשר יחליפו את הפסיכיאטריים והאנשים אשר כל כך סובלים מהבעיות הללו יהיו יותר בשלווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות מ SSRI
מנוסה09/06/2015מור שלום,
עייפות מאסטו או SSRI אחר או SNRI זה מאוד נפוץ ומתסכל וגורם לאנשים לפתח "'אנטי" חזק מאוד נגד כדורים, ובצדק. הפתרון: מוסיפים אדרונקס או וולבוטרין והבעיה נפתרת (טיפול משולב של 2 כדורים). זה מאוד מקובל. נסי למצוא רופא מומחה שמכיר את אופן הטיפול הזה, תחזרי לפה ותודי לפורום ובעיקר לרפואה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תקשיבו לי אני סתם בור
שים09/06/2015אני אידיוט חסר מוח שחושב שאנשים יקשיבו לי בלי לתת בכלל פרטים על עצמי..
אני אוהב להמליץ על כדורים פסיכיאטריים כי משעמם לי בחיים
תעשו טובה אל תקשיבו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, אבל עד כאן
שמוליק09/06/2015שלום.
ברור לי שמי שבדרך כלל כותב תחת הכינוי מנוסה לא כתב את ההודעה הזו. הייתה הודעה קודמת שאני זוכר שנכתבה תחת כינוי אחר בדיון הזה, ופתאום הכינוי השתנה ל"מנוסה".
פשוט מאוד, מי שמנסה לשנות את הכינוי שלו - אז בכל ההודעות הקודמות שהוא כתב הכינוי שלו משתנה לכינוי החדש.
צר לי, אבל אני רואה את המעשה הזה בחומרה רבה, ואני מגנה אותו מכל וכל.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד כאן?עדאיפה?
שים09/06/2015אינך יכול לעשות דבר בעניין ילד ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)