איך כדאי לספר לחבר שלי על הפרעה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך כדאי לספר לחבר שלי על הפרעה?
    נעם
    14/10/2012

שלום רב, אני בת 29, יש לי הפרעה בי פולארית ואני מטופלת בתרופות. כבר למעלה מחצי שנה שלא היתה לי אפיזודה שקשורה להפרעה. יש לי חבר, אנחנו יוצאים ביחד 5 חודשים ומאוד טוב לנו ביחד. השאלה שלי היא איך כדאי לספר לו על ההפרעה שלי ועל עצם העובדה שאני לוקחת תרופות פסיכיאטריות? אני חושדת שכל העניין התגלה לו בגלל שהיה לי ניתוח אפנדציט לפני יומיים והוא היה איתי ואולי שמע כשעניתי לרופא ששאל אותי איזה תרופות אני לוקחת. ככה שיש שני דברים שמטרידים אותי: 1. האם הוא כבר יודע ואם כן, מה הוא חושב על זה? 2. איך לספר לו את זה מבלי שזה יישמע כאילו אני פגומה.. אציין שאין לי ניסיון רב במערכות יחסית ושזה החבר הראשון הרציני שלי. אני בד"כ לא מדברת עם הקרובים שלי על ההפרעה שלי. מתוך כל החברים שלי, רק שתי חברות באמת יודעות את כל הסיפור. היה לי קל יחסית לספר להן כי הן מכירות אותי מגיל חטיבת הביניים וידעו שעברתי תקופות לא קלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דבר נוסף-

נעם
    14/10/2012

רק אוסיף, שלא אושפזתי מעולם בבית חולים פסיכיאטרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו אפילו מעלה

שמוליק
    15/10/2012

שלום נועם.

אני בהחלט מסכים עם דבריו של ד"ר דוידאור.

עם זאת, אני חושב שזו אפילו מעלה.

עצם זה שהתמודדת הן עם הקושי שהיה לך, והן עם החשש מסטיגמה חברתית, מעיד על יכולת להתמודד עם קשיים.

זוגיות תמיד מלווה בקשיים, ואת תדעי להתמודד איתם טוב יותר ממי שלא יודע מה זה קשיים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך כדאי לספר לחבר שלי על הפרעה? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/10/2012

היי
    אם הכוונה שלך רצינית, מומלץ שתשתפי אותו ובהקדם, אם הכוונה לא רצינית, חתונה, אז לא חובה.
    ממליץ לך לקרוא קצת בווקיפדיה , מפורסמים והפרעה דו קוטבית, הרבה מפורסמים סבלו וגם ראשי ממשלה, ניתן לחיות באופן נורמטיבי כל זמן שמאוזנים.
    לאחר שתכירי את החומר המעודד( פחות מפחיד) , תנסי להציג לו בזמן המתאים, את הנתונים, לשים דגש על נורמטיביות ולא החולי ...
    אם הוא אוהב ומכיר אותך מספיק, לדעתי יקבל זאת.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו