מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאניה דיפרסיהעדי17/10/2012
שלום שמי עדי יש לי חבר כבר שנתיים, חבר שלי אובחן כחולה במאניה דיפרסיה ואושפז לאחרונה בבית חולים פסיכיאטרי. משפחתו בקשר טוב עם המטפלים ומקבלים הכוונה מקצועית אך אני איני בקשר טוב עם המשפחה אז אני לא יודעת ממש איך להתנהג. הוא מתקשר אלי המון משם ומבקש מימני כל מיני טובות הזויות שאעשה בשבילו כמו להשיג לו את המחשב שלו וכ"ו וכל מיני אנשים שאני לא מכירה שהוא רוצה לדבר איתם. אני מודעת לכך שהוא איננו הוא כרגע ומן הסתם לא משיגה לו את הדברים שהוא מבקש ומתחמקת בתירוצים של "הבן אדם לא ענה לי" או שאם הוא מבקש מימני לנסוע לכל מיני מקומות להביא לו דברים אני טוענת שאין לי איך להגיע לשם וכ"ו. הוא רוצה שאבקר אותו מבקש מימני את זה כל יום בתנאי שאשיג לו את מה שהוא מבקש ושאני עונה בשלילה הוא כועס ולא מסכים שאבוא בלי זה... בבוקר שהוא קם הוא מדבר איתי בהגיון יחסי ומבקש סליחה על ההתנהגות שלו ועל בקשות אמש, אבל אחרי שעה בערך הוא חוזר להיות תובעני אלים מילולית ומאיים. לא זה מה שמפריע לי כי אני מבינה את המצב לחלוטין ולוקחת הכל בערבון מוגבל ויודעת שהוא מבולבל ואומר דברים שתלושים מהמציאות. השאלה שלי זה אם יהיה נכון ללכת לבקר אותו ללא מבוקשו, אם זה לא יזיק לו לטיפול בצורה כלשהי ואיך להתנהג שהוא מבקש מימני את כל הבקשות האלו כי הוא כועס שאני עונה לו תשובות כמו "לא עונים לי" וצורח עלי שאנסה שוב ושוב הוא כבר לא "אוכל" את ההתחמקויות שלי, האם אני צריכה לענות לו בשלילה ולהיות נוקשה איתו אם זה לא ירחיק אותו מימני לגמרי כי הוא יכעס כי אני רוצה להמשיך לדבר איתו זה חשוב לי להמשיך לרכוש את אמונו ולעמוד לצידו במצב הנוראי שבו הוא נמצא... אני לא יודעת איך להתנהג! אני חסרת אונים לחלוטין!!! אשמח לכל פיסת מידע בנושא נקרע לי הלב!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף...
עדי17/10/2012ישנו איזה אדם שהוא הכיר שם שמתסיס אותו ומדליק אותו ולאדם הזה אין אף אחד שמבקר או מדבר איתו וחבר שלי כ הזמן מבקש גם שאתקשר לאנשים שקשורים לאדם הזה... האדם הזה משפיע עליו מאוד לרעה במצבו ושהוא לא לידו חבר שלי מתנהג בנורמליות יחסית אך כשהוא לידו הוא אחר לחלוטין האם יש דרך להרחיק בינהם? למי עלינו לפנות? ההשפעה שלו והנוכחות שלו בסביבתו מאוד חמורה וכל הזמן מדרדרת את המצב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בסוף יתפוצץ
שמוליק17/10/2012שלום עדי.
אכן, את מתארת מצב קשה מאד.
ישנו משהו שאני בטוח שכדאי שתכונני אליו, וזה שהוא בסוף יגלה שלא עשית את מה שביקשת ממנו, ולא דיברת עם האנשים שהוא ביקש ממך לדבר איתם, אני אפשר לסדר אף אחד.
אינני רוצה להעביר ביקורת עלייך, אני לא חושב שמה שעשית זה לא טוב, אבל אני מציע לך להתכונן לזה. יכול להיות שכדאי לחכות עד שמצבו יתייצב, אבל מתי שהוא זה יקרה.
אינני יודע אם ניתן לעשות משהו כדי להפריד אותו מהחבר שמדרדר את מצבו.
אני מאחל לך כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה מוכרת עדי
F2020/10/2012כמי ששהה הרבה במחלקות פסיכיאטריות שכקראתי את התגובה השניה שלך הבנתי.
בהתחלה התכוונתי לפצוח לך שדברי תוכחה על כך שאת לא מתייחסת אליו כשהוא מאושפז אך כשהבנתי שמדובר על עזרה שלו למטופל אחר הכל נפל על מקומו.
אז דבר ראשון, להביא מחשב למחלקה סגורה זה לגמרי לא הזוי, חשוב רק שיהיה מקום לסגור אותו כאשר אין השגחה ושלא יתנו לאף מטופל אחר לגעת בו אחרת תוך יומיים שהוא שבור.מחשב הוא פתרון נהדר לשעמום הרב המאפיין מחלקות פסיכיאטריות.
אני רוצה שתחשבי טוב האם זה לא זלזול באדם לנפנף את הבקשות שלו? האם החבר שלך לא מרגיש שאת מזלזלת בו בכך שאת מנפנפת אותו?
האם המצב שלו הנוכחי(מאושפז במחלקה פסיכיאטרית) הוא זה שמאפשר לך לזלזל בו?
את צריכה להתנהג אליו כמו שהיית מתנהגת לאדם בריא לחלוטין....הוא צריך אותך והוא יודע את זה...הביקורים שלך מחיים אותו ונותנים לו כוחות נפש.
אחי התנהג אלי אותו דבר בטענה שהוא עובד ואינו יכול למלא את הבקשות שלי כל הזמן ורק פניה לגיסתי מניעה אותו להביא לי את הדברים שאני צריך.
לאחר השחרור האחרון שלי ובעקבות נתק של כמה חודשים ביננו יזמתי פגישה גישור במחלקה לקישרי משפחה שקיימת כמעט בכל בית חולים...בפגישה הזו אני הבהרתי לו
שאם הוא רוצה לאשפז אותי מיוזמתו שיקח אחריות גם לצרכים שלי במחלקה באם אין לו זמן לדאוג לצרכי במחלקה שלא יראה דאגה רבה רק באישפוז שלי ואיימתי עליו שאם זה קורה עוד פעם אני מתחיל להריץ אותו לבתי משפט( הוא חייב לי 80 אלף דולר).
לכן,תנהלי עם החבר שלך שיחה רצינית ותביעי את הערכתך לעובדה שהוא רוצה לעזור לחבר במחלקה ושזה מראה גם את הצד הבריא שבו אך את לא יכולה להיות הכלי שהוא מפעיל כל הזמן היות שגם לך יש חיים מעבר לשהות שלו במחלקה...תבקשי ממנו שיכין רשימה של דברים חשובים שהוא צריך ורק אותם תשדלי לעשות.
עדי, הבעיה היא שאנחנו כלואים במחלקה, אנחנו צריכים אספקה שוטפת של כביסה,ספרי קריאה, משחקים,מוסיקה,מחשב, סוכר, קפה, כוסות חד פעמיים..פינוקים..
כל מה שצריך בכדי להנעים את הזמן....
ואם את רוצה ליזום תביאי לו לוח ששבש ותבהירי לו שאם הם מאבדים את הקוביות זו בעיה שלהם ושיהי האחראי לשמור.
חפרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי f20
עדי20/10/2012אוי אני מצטערת... כנראה לא הצגתי את הדברים כמו שהם... אני חלילה לא מתעלמת מבקשותיו בכוונה או מזלזלת בו בשום אופן! ההיפך הוא הנכון הוא כל הזמן רצה ליצור קשר עם אנשים נורא שליליים מבחוץ וההתחמקות שלי מלעזור לו בזה היא בכוונה לעזור לו שלא יצור עימם קשר. כל מיני עבריינים למינהם. אני בקשר איתו כל היום ומעודדת ותומכת ומקשיבה להכל אבל ההתחמקויות שלי הן כדי להגן עליו. אין לו קשר לאנשים האלה ביום יום ומכיוון שהוא אינו צלול בדעתו כרגע הוא מבקש לדבר איתם ואני לא נענת לבקשתו! בכוונה שלי היא טובה, כל בקשה הגיונית אחרת אני ישר נענת אליה. הוא היה גר איתי ואני שולחת לו כל הזמן בגדים נקיים ואוכל ופינוקים שהוא אוהב לשם עם המשפחה שלו כי לי לא נותנים לבקר אותו לצערי כי אני לא קרבה ראשונה וזה הורס אותי... הוא נעזר בי המון ואני עושה את זה מכל הלב והנשמה ואוהבת אותו כמו תמיד ושם בשבילו בכל מה שיצטרך רק לא בדברים שיזיקו לו... הוא נחשב "כמסוכן לעצמו ולציבור" לפי התיק שלו ולכן עדיף שלא יצור קשר עם אף אדם שלא קרוב אליו... מצטערת שמדבריי הבנת משהו אחר , הכוונות שלי היו אחרות לגמרי. אעמוד לצידו תמיד לטוב ולרע! פשוט לא רוצה לסכן אותו... בגלל זה התייעצתי פה אם נכון לבקר אותו או שזה יעשה לו יותר רע, יש לו משפחה מדהימה שלא עוזבת אותו לרגע, רק לי לא נותנים לבקר אותו לצערי, היום הוא נשמע הרבה יותר טוב מקווה שאם יועבר מהמחלקה הסגורה יתנו לי אני בטוחה שזה יוכל לעזור לו המון... תודה רבה לכולם על התשובות ושבוע מצויין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלי קשר למהות אני אציג זוית שונה
F2021/10/2012את נשמעת לי בחורה נחמדה מאוד וחברה אוהבת לכן דברי לא באים ממקום של שיפוטיות אלא לנסות להציג לך את זוית הראיה של המאושפז.
"הוא כל הזמן רצה ליצור קשר עם אנשים נורא שליליים מבחוץ וההתחמקות שלי מלעזור לו בזה היא בכוונה לעזור לו שלא יצור עימם קשר"-באיזה זכות את מקבלת את ההחלטה בשבילו...את לא מעוניינת ליצור עימם קשר, תנהלי עימו דיון או שפשוט אל תסכימי ...זאת זכותך! אבל הגישה שלך היא גישה אל ילד קטן חסר שיפוטיות וזה מזלזל ופוגע.(אולי הוא באמת חסר שיפוט אבל הוא עדיין בוגר ולכן לדעתי המעשה חייב לבוא בהסבר והסכמה).
"ומכיוון שהוא אינו צלול בדעתו כרגע הוא מבקש לדבר איתם ואני לא נענת לבקשתו! בכוונה שלי היא טובה, כל בקשה הגיונית אחרת אני ישר נענת אליה."- את לא רוצה להענות לבקשתו? תגידי לו..הוא אדם בוגר....הוא לא ילד קטן.
"כי לי לא נותנים לבקר אותו לצערי כי אני לא קרבה ראשונה וזה הורס אותי... " - לא מובן...מי לא נותן לך? הצוות? אין מגבלה לביקורים..גם לחברים מותר לבקר ...בכל ששת האישפוזים שלי מבקרים אותי בתוך המחלקה הסגורה מלא חברים...תבדקי את הנושא...הם פוגעים בו!.
מתוקה....ההגדרה שלי כאשר מעלים את הת.ז. שלי במשטרה היא "חולה נפש אלים ומסוכן" ואף פעם לא אמרו לי אסור להכניס חברים..חסר להם שהיו מעיזים.
עדי , קהילת נפגעי הנפש זו קהילה נרמסת כל חייה הן בגופה(קשירות,חשמל, זריקות) , הן בכבודה (בדיחות על כדורים ועל חולי נפש שנחשבים לגנאי) והן בממונה (מינוי אפוטרופוסים מושחתים הן חיצוניים ולעיתים גם בתוך המשפחות) ע"י החברה והסטיגמה...תעשי מה שאת יכולה שהחבר שלך ירגיש אדם בעל כבוד..תתיעצי איתו, שתפי אותו בהחלטות שלך כשווה בין שווים..רק כך תרכשי את אמונו ואהבתו הבלתי נדלית....לפחות את.
איזה כיף לחבר שלך שיש לו אותך :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהF20 - אהבתי את מה שכתבת
שמוליק21/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאניה דיפרסיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/10/2012התשובה תלויה במה שאת חשה והאם הביקר יכול לתרום למצבו הנפשי, לעודד ולשמח. באם את משוכעת שהביקורים יובילו למתחים ומצבי דחק, אז כדאי לוותר ולדחות את הביקורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)