מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פניה ל דר' יונתן דוידאורF2020/10/2012
דר' דוידאור רב שלומות,
שמי שי ואני מאובחן( כפי שכבר הבנת מהשם) כסכיזופרן פראנואידי החל משנת 2001.
לאורך התקופה ועד היום אושפזתי בכפיה כ 6 פעמים ובכל פעם הוחלף ל הטיפול התרופתי.כיום אני מטופל ברספרידל קונסטה לזרוע ולמרות שהסוג טיפול מורד ממני את הסטיגמה האיומה איני מוכן לקבל את תופעות הלואי המתלוות לתרופה,השמנה, פגיעה בכוח הרצון, פגיעה בלבידו, תופעות מוזרות הקשורות לשינה ועוד,אך מאחר והורדתי את הסטיגמה אני מוכן לסבול אותן עד לפיתרון הולם.
הייתי מעוניין להתנסות בטיפול CBT לבעיות פסיכוטיות בכדי להוריד את הסיכון באפיזודות נוספות של פסיכוטיות.(אני עדיין עובר אפיזודות קצרות אחת לשלושה חודשים אך מצליח להתגבר עליהן ע"י שיחות עם חברים,כתיבה,הורדת גורמי לחץ)
באם השיחות יהיו מוצלחות הייתי מעוניין לשקול גמילה מן התרופות האנטי פסיכוטיות בכדי לא למות מבעיות פיסילוגיות.
מקווה לתגובתך בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניה ל דר' יונתן דוידאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/10/2012היי
CBT בהחלט אופציה לשיפור המצב הפסיכולוגי , התמודדות עם הסטיגמה ושיפור הערך העצמי.
סכיזופרניה היינה מחלה כרונית של המח, יש צורך לטיפול ממושך, כמו בכל מחלה כרונית ( סוכרת, יל'ד וכו..).
לפעמים יש צורך באיזון תרופתי, להקטין את הרספירדל קונסטה ( עדיף לנסות קספליון במקום, פעם בחודש..) ולהוסיף טיפול נוגד פסיכוזה נוסף היכול לתרום יותר למצב הרוח ואו תרופה המשפרת את הסימנים השליליים ( ירידה במצב רוח, קושי לעשות דברים, ירידה במוטיבציה .. וכו') כגון" אדרונקס.
המטרה היום להשיג איזון גופני, נפשי ושיפור התפקוד הסביבתי ( כישורי חיים, שיחות תמיכה, עבודה נתמכת ועוד..).
בהצלחה ולא לוותר לשאוף להשיג חיים טובים ככל שניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)