מנת יתר של קלונקס=קלונזפאם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מנת יתר של קלונקס=קלונזפאם
    אני
    20/10/2012

שלום,
    אני בן 21,
    בריא בדרך כלל.
    מאובחן דיסטימיה וחרדה מוכללת וחברתית - עמידים לטיפול רגיל מסוג 'קו ראשון'.

נמצא בטיפול פסיכודינאמי בשילוב CBT עם מטפל שהוא עו"ס קליני במרפאה לבריאות הנפש באיזור מגוריי.

טיפול תרופתי שגרתי:
    כבר שנה + אני נוטל ציפרלקס, 20 מ"ג בבוקר, כל יום.
    כבר 8-9 חודשים שאני נוטל סרוקוול, הפסיכי' אמר לי 25 מ"ג פעמיים (כלומר 50) בלילה לפני השינה, אבל בפועל אני לוקח רק 25 מ"ג כי זה גורם לי להאנג אובר בבוקר טשטוש עייפות חוסר מיקוד חוסר ריכוז ובעיות זיכרון וכו'. (האם זה אופייני לקווטיאפין?)

קלונקס - הוראת הרופא היא 0.5 מ"ג בהתקף למצב SOS עד פעמיים ביום,
    ומ"ג 1 קבוע בלילה שלפני השינה, רבע שעה לפני הסרוקוול.

מה שקרה הוא, שלאחר ריב עם זוגי, אתמול, והתפרצות רגשית, אגרסיביות וכו' - לקחתי 3 כדורים לבנים של קלונקס!!! כלומר - 6 מ"ג קלונקס, כאשר בלילה אני אמור ליטול 1 מ"ג בלבד באופן קבוע. ובנוסף נטלתי ביחד גם את הסרוקוול 25 מ"ג.

קמתי באותה השעה היום, לא הרגשתי שונה במיוחד, מלבד שאני קצת עייף וקצת איטי אבל לא יותר מידי.

שאלותיי הן:
    (1) הבנתי שזמן מחצית החיים של קלונקס (קלונזפאם) הוא 18-50 שעות, הייתכן? ומה זה אומר מבחינתי? המנה הבאה וכו'? (חשוב לציין שהיום לא אטול עוד מנה כיוון שאתמול לקחתי הרבה)
    (2) האם זה בסדר על דעת עצמי להוריד 50 מ"ג סרוקוול (לא XR) ל25 מ"ג ללא אישור רופא, כאשר בין כה וכה אני מוריד את המינון, בין אם אדבר איתו ובין אם לא?
    (3) מדוע נטילת 6 מ"ג קלונקס בלילה של אתמול, במקום 1 מ"ג, לא עשה לי ת.לוואי קיצוניות? שהרי אני רגיש לתרופות, ניסיתי המון תרופות מהרבה משפחות ושלל טיפולים שגם אינם תרופתיים ואני מגיב לתרופות בד"כ בצורה רגישה - כשהן עובדות על מע' העצבים כמו הזעה, טשטוש, בלבול, בעיות ריכוז, בעיות בשינה - יותר מידי שינה או מעט מידי, רעד, כאבי ראש ועוד. גם לאחר שעברה תק' ה"ניסיון" לתרופה.
    מדוע קלונקס לא גרם לי לבוסט של כאבי ראש\נמנום\עייפות\ישנוניות וכו'?
    בסה"כ אני אמור לקחת 1 מ"ג בלילה קבוע - האם זה אומר שאם 6 מ"ג לא "הציקו לי" אז ל1 מ"ג בלילה כבר אין השפעה? לוקח כבר בערך חצי שנה והבנתי שאין סכנת התמכרות כי אני לא מהטיפוסים המתמכרים לדעת הפסיכי'.

(4) האם צפויים לי בימים הקרובים שינויים נוירולוגיים ופיזיולוגיים ומנטאליים עקב ירידה חדה מנטילה פתאומית של מנת היתר 6 מ"ג ל1 מ"ג כרגיל? כמובן שזה היה מקרה חד פעמי ולא מתוכנן מראש.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מנת יתר של קלונקס=קלונזפאם - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    21/10/2012

שלום רב,
    אכן, אחרי נטילת מנת יתר של קלונקס, צפוי היה שתרגיש את השפעתו גם למחרת, אני לא חושבת שיש לי הסבר למה זה לא קרה מלבד האפשרות שעם הזמן פיתחת סבילות להשפעתו של קלונקס. לא צפוי שיהיו תופעות גמילה כלשהן כתוצאה מנטילת מנת יתר באופן חד פעמי. מאוד חשוב להדגיש כי אין לבצע שינויים בטיפול, כולל שינויים במינון ללא התייעצות עם הרופא, על אף שלפעמים יש תחושה כי השינוי לא משמעותי או "נכון".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו