החלפת כדור מיואש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלפת כדור מיואש
    noam
    20/10/2012

שלום רב אני בן 31 סובל מחרדות ומחשבות טורדניות כ 10 שנים טופלתי 5 שנים בציפרמיל 40 מ"ג וחמש שנים לאחר מכן בציפרמיל 20 מ"ג הטיפול תמיד לווה בקסנקס 0.25 מ"ג ,
    בשנה האחרונה חלה הידרדרות במצבי והוחלפו מספר תרופות תחילה ל סימבלתה 120 מ"ג שעשתה לי רע (דופק ולחץ דם) לאחר מכן כחודש וחצי לציפרמיל 40 מ"ג ללא הטבה לאחר מכן פריזמה 40 מ"ג ללא הטבה גם חודש וחצי ועכשיו כחודש ושבוע אני עם אנפרניל 187.5
    אני חש שיש שינוי לטובה, יחד אם זאת אני לא מרוכז/מאופס הפעילויות הקוגנטיביות והורבליות קשות לי ואינני חש כמו בעבר בנוסף הופיעו תופעות לוואי של רעידות זיעה בצורה חריפה בנוסף דופק מואץ,אני מנהל במשרה בכירה וחוסר היכולת להיות אני מכל הבחינות מתסכל אותי מאוד כי אינני יכול לתת מעצמי כבעבר ,
    בהתייעצות האחרונה עם הפסיכיאטר הומלץ לעבור לפובקסיל לאחר הורדה איטית של האנפרניל אינני יודע על התרופה אך קראתי כי לא ניתן לשתות עימה קפאין האם הדבר נכון?
    אשמח לדעתכם האם לעבור לפבוקסיל מהן התופעות לוואי שלה ותוך כמה זמן היא מתחילה לעבוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלפת כדור מיואש

הוספת תגובה

• החלפת כדור מיואש - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    21/10/2012

שלום רב,
    באופן כללי, התגובה לטיפול התרופתי במקרה של הפרעה טורדנית כפייתית לוקחת יותר זמן בהשוואה לדיכאון והפרעות חרדה אחרות. השיפור בתסמינים של הפרעה טורדנית כפייתית מתחיל כעבור חודשיים - שלושה מתחילת הטיפול. בנוסף, המינונים של התרופות חייבים להיות גבוהים יותר מהמינונים המומלצים לטיפול בהפרעות אחרות. מהודעתך עולה כי הטיפול הנוכחי אתה מקבל רק חודש ושבוע ולכן מוקדם עדיין לקבוע כי אינו יעיל. לגבי תופעות לוואי, קיים סיכוי טוב שהן יעלמו עם הזמן, כך שבמידה ובשלב זה בתופעות נסבלות יחסית, הייתי ממליצה לחכות עם שינוי התרופה.
    בנוגע לפבוקסיל - מדובר בתרופה טובה ויעילה. יחד עם זאת, היא מעכבת פירוק קפאין בגוף ומעלה את הרמה שלו, לכן לא מומלץ שימוש בו בעת שימוש בתרופה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו