שאלה חשובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה
    אנונימית
    21/10/2012

שלום יש לי שאלה חשובה.אני כבר לא כלכך יודעת מה לעשות ,ולמי לפנותואשמח אם תתנו לי תשובה.
    אבא שלי,מוגדר כנכה מטעם ביטוח לאומי. הוא עבר שלושה ניתוחים, ניתוח לתיקון מסתמים,שלא הצליח לגמרי,וניתוח שני להחלפתםם לגמרי למלאכותיים.הניתוח השלישי היה קשור לדימום בקיבה.לא כלכך זוכרת.ת
    הוא הולך לפסיכיאטרית,היא רושמת לו תרופות,רק מה ,הוא לא לוקח אותם,הוא חושב "שהוא לא צריך." "ושהכל בסדר"ואני יודעת בוודאות שזו טעות,כיוון שזה מתבטא בעצבים על כל שטות,כמו זה שהטלפון מצלצל בביית, והוא ישר מתרגז ומתחיל לקלל.או כל דבר קטן אחר,לפעמים מתעצבן על חפצים. גם אמא שלי מסכימה איתי,אבל הוא לא מוכן לקחת את התרופות האלו.הוא מתעצבן ,לםפעמם על חפצים גם,ולא מודע לזה אחרכך.אחרי זה יכול לדבר כאילו כלום,ואם אני מעירה לו על העובדה שהוא צעק סתם כי הטלפון צלצל הוא אמר שהוא בכלל לא צעק.קשה לי עם העובדה הזו,לא יודעת למי לפנות. וכמובן שאנ לא יכולה לקחת תרופות ולדחוף לו בכוח ואני גם לא אעשה זאת.הלכתי לעובדת סוציאלית תקופה בזמן התיכון מטעם בית הספר (בחינם).אך היא לא ממש עזרה לי בנושא זה,ורק אמרה שאני צריכה לנסות להתעלפם וליצור לי סוג של מעטפת ולא להתייחס,או ללכת לסבא וסבתא שגרים קרוב אלי. פתרון זה לא הועיל לי בכלל..וזה די קשה ומשפיע עלי,למרות שאני משתדלת שלא לקחת יותר מידי קרוב ואישי...כרגע אני לפני שרות צבאי,אני פוחדת,פוחדת שזה יחמיר למצב יותר גרוע של חפץ שיעוף עליי,וולא מעוניינת בכך. בשום פנים לחכות ולהגיע להחמרה שכזו!! תגידו לי מה עליי לעשות איך לפנות למי לפנות.ואם מישהו יוכל ליצור איתי קשר באופן פרטי ולכוון אותי קצת...כי השיחות של אמא שלי איתו לא כלכך מועילות.ושלי בכלל לא. ואני בשום פנים ואופן לא מוכנה לחכות ולהגרר יותר עם המצב הזה.כולם פוחדים במשפחה שיהיה עירוב של משטרה,ואני לא רואה שום סיבה לכך..וזה מה שכלכך מלחיץ אותם מלפנות. בבקשה תעזרו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    22/10/2012

שלום.

קודם כל, אני רוצה לומר לך שלא בטוח שאם אביך ייקח תרופות אז הכל יהיה בסדר.

מי שמודע לבעייתו, והולך לפסיכיאטר מיוזמתו, בדרך כלל מוצע לו טיפול נוסף מלבד הטיפול התרופתי. לדעתי, הטיפול הנוסף הוא העיקר.

אם את מתגייסת בקרוב, אז את יודעת שלא עושים בצבא שום בדיקה כדי לדעת האם למלש"ב יש חוסר איזון כימי במוח, וגם אילו הייתה נעשית בדיקה כזו בעבר שהייתה מראה על חוסר איזון כימי, לא ייתנו פטור על סעיף נפשי.

יכול להיות שלא יהיה אפשר לתקן אותו; לאמא שלי ז"ל גםן כן הייתה בעיה שלא טופלה ולא נראה לי שהיה אפשר לתקן אותה. בסופו של דבר, אע"פ שהיא מתה ממחלה פיסיולוגית, נראה שהבעיה הנפשית היא זו שבאמת הרגה אותה.

הייתה לי אמונה שניתן לתקן, אני רואה מדברייך שגם את מאמינה בכך שניתן לתקן את אביך, ואת מאד רוצה בכך, אבל צריך לקבוע גבולות, וצריך להיות איזה קו אדום, שאם הוא ייחצה, אז את מתרכזת בבניין האישיות שלך, ומניחה לו.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    22/10/2012

שלום רב.
    אכן נשמע כי מצבו של אביך מטריד.
    ממליץ לשקול הזמנת ביקור בית של פסיכיאטר.
    ייתכן כי דווקא הגשת לתונה למשטרה במקרה של אלימות תבהיר את המצב החמור ותעזור למוטיבציה ש האב לפנות לטיפול.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה שלי.......

אנונימית
    22/10/2012

בתגובה לשאלה שלי,איך קובעים ביקור בית עם פסיכיאטר? פשוט שואלים אותה בפלפון אם היא יכולה להגיע לבית?
    והאם זה חייב להיות בהסכמה מוחלטת של המטופל?,וכמו שאתה רואה לפי מה שהסברתי,אני די בספק..
    ואם מתגלה שהתרופות לא נלקחות? מה קורה אז?
    כמו שאמרתי לך,לא אני אין לי את הסמכות או הכוח לדחוף אותן בכוח,וכך לא לאמא שלי...
    אני אגיד לך את האמת,אני משתדלת להיות כמה פשחות בבית,בעיקר הולכת לסבתא או חברות,כי אני לא מסוגלת...ורק מי שחי בצורה כזו יכול להבין שזה קשה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו