מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף חייבת תשובה בבקשה! פרפנאןמורן22/10/2012
אני בחרדות קשות היתי אצל פסיכיאטר היום הוא רשם לי 4מ"ג פרפנאן ואמר שאחרי שהחרדה החזקה קצת תפחת נתחיל בטיפול SSRI..
יש לי פחד מוות מתרופות פסיכיאטריות (ומצד שני אני במצב נוראי וחייבת עזרה) הדרך היחידה שמרגישה שיכולה להתחיל לקחת את זה זה אולי לחצות את הכדור ופעם ראשונה לקחת רק חצי, אני יודעת שזשה לא רצוי אך האם זה מסוכן אם אעשה זאת? גם אם לא תהייה השפעה לטובה לפחות אראה שלא קרה לי כלום ולא השתגעתי וכו ויהייה לי אומץ למחרת לקחת כרגיל בבקשה עזרו לי מה ההשלכות אם אחתוך את הכדור לחצי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף חייבת תשובה בבקשה! פרפנאן - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור24/10/2012שלום רב,
אין שום סכנה בלקיחת חצי הכדור. בכל מקרה, חשוב להדגיש כי המינון של כדור שלם (4 מ"ג) גם הוא מינון מאוד נמוך והסבירות לתופעות לוואי כלשהן היא מאוד-מאוד נמוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה חשובה נוספת בבקשה
מורן24/10/2012הפרפנאן עשה לי תופעת לוואי של חוסר מנוחה חזק בגוף והרופא החליף לי ל ZAPPA שאיתה אין לי תופעות לוואי (לאחר לקיחה ראשונה אתמול) מה שכן מאוד זרק אותי חצי כדור של 5מ"ג, וגם היום ישנתי הרבה, ואתמול אחרי הלקיחה ועד היום בבוקר שזה עבר הייה לי בגרון תחושת קור (כמו אציטון או אלכוהול בגרון שלא עבר גם לא אחרי שתייה או אוכל), ללא ריח של אציטון רק תחושה כזו בגרון הרופא אמר שזה בסדר אני רק רוצה לוודא גם פה.. ושאלה נוספת האם לאחר שחותכת את הזאפה לחצי (בקו החתוך) ניתן לשמור את החצי השני ליום המחרת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
מורן24/10/2012התחושה בגרון היא של קור כזה (לא יובש בגרון) וכאילו אציטון/אלכוהול. היתה לי פעם תחושה כזאת בעבר (ללא שום כדורים) אחרי איזו הרדמה מקומית בניתוח שעשו לי. ופעם שנייה שזה קרה לי זה אתמול אחרי לקיחת הכדור ונשאר שעות עד היום בבוקר.. מקווה שזו תופעה לא מסוכנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור28/10/2012שלום מורן,
זאפה עלולה לגרום ליובש בפה, אך לא לתחושות אחרות. יתכן שהתופעה שתיארת לא קשורה לתרופה זו. בכל מקרה, כדאי להמשיך בשלב זה בטיפול ולא נראה כי יש סיבה לדאוג מאחר והתופעות שתיארת לא מעידות על בעיה או סיכון. בכל מקרה, במידה ויש לך ספקות, כדאי להבדק ע"י רופא משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אך שאלתי העיקרית על התרופה
שירלי29/10/2012היא האם כאשר אני חותכת חצי זאפה (של 5 מג) ניתן לשמור את החצי השני ליום המחרת? בעלון כתוב "ניתן לחתוך או לכתוש בעת הצורך לשימוש מיידי" האם זה אומר שאם חותכת את ה ZAPPA לא ניתן להשתמש בחצי השני ליום המחרת? התרופה דיי ייקרה לכן אני רוצה לדעת אם לזרוק את החצאים הנותרים או שאפשר לקחת אותם. תודה ואגב לגביי התופעה שהיתה לי בגרון התחלתי לקחת את התרופה עם אוכל וזה לא מונע מזה לקרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה...
שירלי27/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיוני העגום עם תרופות פסיכיאטריות
מתוקה25/10/2012הייתי ממליצה לך לוותר גם על החצי כדור ולילמוד לחיות בלי כדורים. יש כדורים שלדעתי הם יותר מזיקים מאשר מועילים וגורמים לתופעות לוואי כול כך רבות שעולות על התועלת שבלקיחתן. למה לא ללכת לפסיכולוג. לכי לפסיכולוג טוב הוא בטוח ידע איך לטפל בחרדות שלך בצורה כזו שתאמרי לעצמך איך לא חשבתי על הכיוון הזה קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תפסלי את כל התרופות הפסיכאטריות
LK28/10/2012כל תרופה משפיע אחרת על כל אחד... יש כאלה שהתופעות לוואי מעטות ומי שבאמת נמצא במצב לא טוב אז בדרך כלל התרופות מאוד עוזרות לו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוקה:
LK28/10/2012במוסף "סופש" של מעריב התפרסמה כתבה על דיכאון ועל הטיפול בזה ויבן השאר דיברו גם על הכדורים וראיינו 2 "מפורסמים" שאמרו שהכדורים שינו להם את החיים ובקושי הם סבלו מתופעות לוואי. אז אל תכלילי סתם. לחלק גדול זה עוזר, כמובן שיש גם תופעות לוואי שמשפיעות על כל אחד בצורה אחרת. אגב את גם סובלת מדיכאון? איזה כדורים ניסית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)