מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות שמתייחסות לכל הסובלים מבעיותGL23/10/2012
יש לי מספר שאלות שנראה לי מתייחסות לרוב האנשים שסובלים מבעיות נפשיות ולא מתייחסות למקרה ספציפי ולכן אשמח לתשובות לשאלות הבאות :
* האם בן אדם שסובל מדיכאון בינוני עד קשה - דיכאון שמשפיע על המון תחומים בחיים, נגזר עליו לסבול מזה כל החיים? כלומר: אני מניח שאם ייקח כדורים זה יקל עליו, אבל זה משהו שהוא ילך איתו כל החיים(כמו נניח אדם שכורתים לו יד או רגל ואין אפשרות אמיתית להחזיר את זה), או שזה משהו שאפשר להחלים ממנו בעזרת כדורים או טיפול פסיכולוגי או שטיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי רק מקל על הסבל?
* למה ברחבי האינטרנט יש המון אנשים שיוצאים נגד התרופות הפסיכיאטריות? במידה ואדם סובל מדיכאון מתמשך שלא חולף, זה אמור להקל עליו , למרות התופעות לוואי...?
*לפי מה שהבנתי כדורים מעלים את המצב רוח ומקלים על הסיפטומים ומכניסים אותך למן גבולות גזרה של בית כלא נפשי, כלומר אם אני אפשט את זה במספרים, אם המצב רוח שלך היה 10% אז הכדורים מעלים את המצב רוח ל40-50 אחוז ,מה שמצד אחד מוריד ממך את התדירות של העצב אך מצד שני מונע ממך לחוות אושר אמיתי וגורם לך לסגירות מסויימת...אשמח לאישור מאנשים שלקחו כדורים וגום אישור מהפסיכיאטר
*מאנשים שלקחו כדורים. התופעות לוואי זה משהו שאפשר להתמודד איתם בדרך כלל, או שבמקרים רבים התופעות ללואי עולות על המצב רוח ברמה כזאת שאתם מעידיפים לוותר על הכדורים ולסבול מהדיכאון? או שהכדורים גורמים לכם להיות "אדם אחר" (במובן החיובי) .ברור שזה משתנה מאדם לאדם אבל אשמח בכל זאת לתשובה.
תודה לעונים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמוליק, אשמח גם לשמוע את חוות דעתך
GL23/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שמוליק24/10/2012חסידי ברסלב אומרים שאם אתה מאמין שאפשר לקלקל אז תאמין שאפשר לתקן.
הדברים נכונים גם לגבי בעיות נפשיות, ולא רק, אלא אפילו בן אדם שכרתו לו יד, יכול להיות שניתן לייצר יד מחדש על סמך ה .D.N.A שלו. ניתן לשבט אותו ע"י כל תא שלו, וליצור משובט שיש לו בדיוק את אותו .D.N.A , אז כנראה שגם ניתן ליצור רק יד. ויכול להיות שאפשר איכשהו לחבר, אולי בעתיד תהיה אפשרות כזו. ימים יגידו, אבל זה נכון שכעת, זה משהו שאמורים לסבול ממנו כל החיים.
לדעתי, השאלה האם טיפול פסיכיאטרי או פסיכולוגי פותר את הבעיה או רק מקל על הסבל היא שאלה פילוסופית, שאין לה יותר מדיי השלכות למעשה.
על הסרת משקפיים בלייזר, מקובל לומר שהיא מקלה על התסמינים ואינה מרפאת את המחלה. אין חולק על כך שהרבה אנשים שעברו טיפול כזה רואים טוב. אני בטוח שזה ממש לא מעסיק אף אחד האם הטיפול ריפא את המחלה או הקל על התסמינים, העיקר שהוא רואה טוב.
לדעתי, מי שמתנגד לתרופות הפסיכיאטריות, ורוצה לראות בהן משהו שאינו מוסרי, טועה.
אם הן מועילות לאנשים, אז אין שום סיבה בעולם למנוע מאנשים ליטול תרופות שמועילות להם, אפילו אם נגיד שהתועלת היא דמיונית בלבד (אפקט הפסלבו).
(ראו המשך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שמוליק24/10/2012אם יש לי אי אילו טענות כנגד התרופות, הן בעיקר כלפי זה שצריך להגיד לאנשים את האמת, ושלתרופות ישנן תופעות לוואי, ולפעמים הנזק מתופעות הלוואי גדול מהתועלת, ובמקרה כזה, כל עוד הבן אדם אינו מסוכן, זוהי זכותו המלאה להחליט לעצמו האם אישית האם התרופות מועילות לו יותר או מזיקות לו יותר.
לגבי תרופות נוגדות פסיכוזה, ידוע שאחת מתופעות הלוואי שלהן היא עייפות חזקה. צריך לומר את האמת על כך, ולא לומר שמדובר ב"סימפטומים שליליים של המחלה".
כמו כן, לא צריך לאיים שאם מפסיקים לקחת את התרופות אז בהכרח המצב יהיה גרוע יותר, גם אם הדבר נכון ברוב המקרים. ישנם מקרים שבהם הפסקת התרופות מועילה, וזוהי זכותו של כל מטופל להחליט בעצמו מה טוב לו, כל עוד הוא נמצא במצב שאינו מחייב אישפוז כפוי.
עוד יש לי טענות כנגד זה שאין מסגרות שיקומיות שבהן המשתקמים יכולים להחליט שהם אינם מעוניינים לקחת תרופות. גם אם תקום מסגרת כזו, כנראה שהיא לא תזכה בתמיכה כספית של משרד הבריאות. יש להקים גם מסגרות שיקומיות שיזכו לתמיכה של משרד הבריאות למשתקמים שאינם מעוניינים ליטול תרופות, ולאפשר גם להם להשתקם באופן הוגן.
לגבי השאלה על תופעות הלוואי, אני בהחלט חושב שאין לכך תשובה חד משמעית. כל אחד "סובל" באופן שונה מתופעות הלוואי, כל אחד רשאי להחליט בעצמו בשאלה של תועלת מול סבל מתופעות לוואי, וכל אחד צריך לראות את עצמו חופשי להחליט לעצמו.
נקודה נוספת שאני מבקש להעלות היא לגבי הסבל מהסטיגמה החברתית. אני חושב שהרבה פעמים הסבל הגדול הוא מהחברה שמנדה. אני מקווה ומאמין שהעניין יבוא על תיקונו, אבל זה יכול להמשך עשרות שנים. עד אז, אני מאמין שכל מי שמתמודד עם בעיות נפשיות צריך לקראות את עצמו גיבור, בעצם הרצון להתמודד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)