מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לשמוליק - אשמח לקבל תשובהGL25/10/2012
ראיתי שאתה פעיל בפורום והבנתי ממך שהפסקת את הטיפול התרופתי והייתי שמח לדעת ממה אתה סובל(עד כמה שאתה מוכן לפרט) ומדוע הפסקת עם הטיפול התרופתי(בגלל התופעות לוואי?) והאם הכדורים באמת שינו אותך מהקצה אל הקצה?
ד.א לא ברורה לי ההתלונה של אנשים שהכדורים גורמים לעייפות, הרי תסמין מאוד נפוץ של דיכאון זה עייפות, והבנתי שיש כדורים נוספים שיכולים לגרום לעוררות.
& אני פונה אליך דווקא כי יותר טוב לפנות לאדם שמכיר חלק מההרגשה ולא לפסיכאטר שתפקידו רק להעלים תסמינים ולא באמת מכיר את ההרגשה או התחושה..
* אשמח לתשובה ממך, בתקווה שאתה מוכן לשתף.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שמוליק29/10/2012שלום.
מה שקרה איתי זה שבגיל 18 שוחררתי מהצבא על סעיף נפשי למרות שמאד רציתי להתגייס, ולא רציתי להיות יוצא דופן בחברה.
בשל כך הייתה לי התפרצות פסיכוטית, ואושפזתי.
כעשר שנים אחרי זה, בגלל קשיים במציאת עבודה ובמציאת בת זוג הייתה לי התפרצות נוספת.
אינני יודע מה היה האיבחון שנתנו לי בגיל 18. האיבחון של ההתפרצות השניה היה מאניה דיפרסיה, ואח"כ החליטו לשנות אותו לסכיזו-אפקטיב.
אם יש משהו שאפשר להגיד שאני "סובל" ממנו היום, זה מסטיגמה חברתית, אבל אני חושב שאני מתמודד עם זה די יפה.
הפסקתי עם הטיפול התרופתי אחרי שנחה דעתי שהתרופות האנטי-פסיכוטיות הן הן הגורם לעייפות חזקה מאד, ולכן החלטתי להפסיקן.
אינני חושב שהתרופות שינו אותי מהקצה אל הקצה. לכל היותר, יכול להיות שהן עזרו לי לחזור לעצמי אחרי ההתפרצות הפסיכוטית. בכל אופן, לא נראה לי שהתרופות עזרו לי מעבר לזה.
יכול להיות שגם דיכאון גורם לעייפות. בכל אופן, בכל מקרה לגופו צריך לבדוק מה הגורם המשמעותי ביותר. מכל מקום, עייפות היא תופעת לוואי שכיחה של תרופות אנטי-פסיכוטיות.
אני חושב שכדאי להיות זהירים לפני שמאשימים את הפסיכיאטרים בהעלמת תסמינים. אם ישנה ביקורת שיש לי על הפסיכיאטרים בעניין היא שישנו מונח הנקרא "סימפטומים שליליים של המחלה" ונעשה בו שימוש נרחב כדי להסביר את העייפות. זה מריח מסריח שבעצם יש כאן סטייה מן האמת כדי לשכנע את המטופל להמשיך ליטול את התרופות כדי שישאר זומבי והעיקר שלא יפריע לחברה ה"נורמטיבית". לדעתי, צריך לומר את האמת ולאפשר למטופל להחליט בעצמו מה טוב בשבילו, וזה חלק מזכויות היסוד של המטופל. לא צריך לנקוט במניפולציות כאלה כדי שהמטופל יקבל את דעתו של הרופא וימשיך לקחת תרופות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)