מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובססיה למחלת הכלבתאלכס29/10/2012
שלום.. רציתי להתייעץ אתכם בנוגע לתופעה מוזרה שאני חווה בשנה האחרונה.
זה הופיע אחרי שליטפתי ושיחקתי עם חתול רחוב, משהו שעשיתי כל חיי מבלי לחשוב פעמיים. הוא הזיל עלי קצת ריר, משהו שהעלה לי לפתע מחשבה על מחלת הכלבת, חזרתי הביתה וקראתי על המחלה באינטרנט, ואז הסתובב בי מתג שלא מפסיק לעורר צרות מאותו היום.
ההרגשה היא שנהייתי אובססיבית למחלה, מעולם לא התנהגתי כך והפתעתי לא רק את עצמי אבל גם את הוריי ובעלי, לא הפסקתי לקרוא ולדבר על המחלה. הפסקתי לישון בלילות וחוויתי חרדות רבות שהפריעו לי לתפקד בחיי היום יום, ללטף גור חתולים חמוד שראיתי ברחוב ירד לגמרי מהפרק! באיזשהו שלב, כשהחרדות לא נתנו לי מנוח, לקח אותי אבי למשרד הבריאות ושם אמרו לי שאין שום סיכוי שנדבקתי, וגם שכבר שנים רבות לא היו מקרי כלבת באזור המגורים שלנו.
אבל חזרתי הביתה ופקפקתי, שכנעתי את עצמי שזלזלו בי ונפנפו אותי, שסיפרו לי שקרים.
במשך חודשים לא הצלחתי להירגע.
אמנם מאז הצלחתי להרגיע ולהשקיט את העניין, מצאתי תחומי עניין ודברים שישכיחו ממני את המחשבות המטרידות, אבל אני מרגישה שהן עדיין שם, בכך שאני מפחדת ללטף חתול רחוב, בכך שלפעמים אני יושבת ושומעת רעש בבית ואז מעלה מחשבות מאד לא הגיוניות שחלילה יש לנו עכבר בבית שעלול להיות נגוע במחלה ולנשוך אותי (לא הגיוניות כי אחרי כל מה שקראתי עליה, הדבר בכלל לא הגיוני!)
אני שומעת ציוצי עטלפים מחוץ לחלון ונחרדת.
אני נחרדת מהמחשבה על לנסוע לצימרים בצפון עם המשפחה (שם המחלה נפוצה)
שלשום לצערי, דרסנו צבוע שהתפרץ לכביש, והעלתי מחשבות מאד מטומטמות על שזאת התנהגות מוזרה לצבוע ואולי הוא היה נגוע, ואולי הרוק שלו עבר דרך המאוורר של האוטו ונגע בי.
אני לא נותנת לעצמי לחיות, אבל באותה המידה אני מסתכלת על חבריי מלטפים חיות, נוסעים לצפון, נוסעים להודו (שם המחלה נפוצה במיוחד) ונהנים מחייהם, בזמן שאני אובססיבית ויושבת בבית, וקוראת על המחלה, רואה סרטונים ביוטיוב ומעסיקה את עצמי במחשבות שווא.
אני חושבת שאני יודעת על המחלה הזאת ברמה של מדען ותכף אוכל להתחיל לעבוד על תרופת פלא.
לפעמים אני חושבת לעצמי, לעזאזל עם זה, אולי כדאי ללכת לקבל חיסון ומנת דחף כל כמה זמן ולדעת שאני מוגנת כדי להפסיק לחשוב על זה? אבל יש כאן שתי בעיות, האחת שזה לא מבטיח שהפחד והאובססיה יתפרצו בכיוון אחר ושניה היא שיש לי בת קטנה, ואני מניקה, אני לא יודעת עם החיסון אפשרי בזמן הנקה ואני גם מרגישה שאני נהיית אובססיבית אליה, היא עוד לא בת חצי שנה ואני כבר חושבת על שלא אשלח אותה לטיולים בצפון וקייטנות. בעלי לא מבין, והוא כועס ומתוסכל, המשפחה שלי יורדת עלי במקום לנסות להבין, ואפילו אני לא מבינה מאיפה זה נובע ולא יודעת מה לעשות עם עצמי.
אין לי כסף או אפשרות (אין מי שישמור על הילדה) ללכת לפסיכולוג או לפסיכיאטר כרגע,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אלכס29/10/2012למה עם כל המודעות שלי על כך שאני חושבת מחשבות טיפשיות ומתנהגת בצורה אובססיבית ומטומטמת, אני לא מצליחה להפסיק?
אני יודעת שאפשר להגיע בחינם לפסיכיאטר של קופת החולים אבל בעבר הייתי אצל שניים בגלל שחשדתי שיש לי לקויות למידה ורציתי להתייעץ, אבל ההרגשה שהם נתנו לי (ובגלל זה הלכתי לחוות דעת אצל פסיכיאטר אחר שנתן לי את אותה ההרגשה), היא של זלזול רציני, נכנסתי לחדר וברגע שהתחלתי לדבר הם השתיקו אותי ורשמו לי תרופה נגד דיכאון, כשאמרתי שבאתי בגלל משהו אחר, אחד מהם אמר לי שזה נובע מהדיכאון ושאשתה את נוגדי הדיכאון כדי לראות איך ישפיע. הפסיכיאטר השני מיהר לשנות את המרשם לריטלין במקום נוגד דיכאון ובמקום לדבר איתי, הוא לחץ עלי לקחת את המרשם וללכת.
הם לא טרחו להקשיב לי, והרושם שהתקבל הוא שהם מטפלים רק בעזרת תרופות, ולכן אני רוצה קודם למצוא את מקור הבעיה ולראות עם אפשר לפתור אותה אחרת.
אבל בקופה שלנו יש רק את שניהם, ואין לי אפשרות לנסוע לעיר אחרת.
אני אובדת עצות וכבר שנה לא נהנית מהחיים אלא עוסקת בחרדות, והכי מבאס זה שאני ובעלי לא מפסיקים לריב כי החרדות שלי עברו גם אליו- הוא משרת בבסיס צבאי ויש שם כלבים משוטטים שמסתובבים, וחיות בר שונות, החל מעכברים עד שועלים. כשהוא נאלץ לישון בבסיס אני מתקשרת אליו לוודא שהם במבנה מוגן וסגור ואני כל הזמן דורשת ממנו שישבע שלא יתקרב לכלבים בגלל האופי שלו, כי אני יודעת שבעבר הוא היה הולך להאכיל אותם עם שאריות מהמטבח, אני בודקת אותו בחשאי שחלילה ננשך ונחרדת מכל פצע. הוא מודע לזה ומאד כועס עלי, וזה מגיע לוויכוחים סוערים כשהוא מעלה את הנושא שאני לא אעיז להתנהג ככה אל הבת שלנו. לפעמים הוא הולך ועושה לי בכוונה, ניגש ללטף חתול רחוב, כי כבר נמאס לו מההתנהגות שלי. ואז אני יושבת במשך חודשים ומחכה ל"סוף".
אתם מבינים כמה המצב שלי מתסכל ודבילי? בבקשה תעזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק30/10/2012שלום אלכס.
אני מתנצל מראש אם תיפגעי מהדברים שאני כותב.
תחושת הבטן שלי אומרת שזה סיפור לא אמיתי. זה פשוט לא נשמע לי הגיוני שאת מודעת לכך שהחשש מכבלבת הוא לא ריאלי, ולמרות זאת את מתנהגת כאילו החשש היה אמיתי.
בכל אופן, עצם זה שאת מודעת לכך שהחשש הוא לא ריאלי, זו כבר התקדמות.
מעבר לזה, אין לי משהו חכם להגיד.
הדבר היחידי שאני יכול אולי להציע זה שאם את מאמינה באלוהים, אז תתפללי אליו שיעזור לך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמומחים ולשמוליק
אלכס30/10/2012שמוליק, תודה על תגובתך ובכל זאת הייתי רוצה לשמוע את דעת המומחים ויותר מכך, המצב שלי מסקרן אותי ועוד בתור מישהי שמתעניינת בפסיכולוגיה והתחילה ללמוד לאחרונה. כיצד הייתם מגדירים את זה? תמיד חשבתי שמודעות להתקפי חרדה ואובססיות יכולה לעזור להחלים מהר יותר, אבל נראה שככל שהייתי יותר מודעת, חיפשתי הסברים יותר ויותר לא הגיוניים.
שמוליק, כנראה שקראת רק את ההתחלה של ההודעה, אני יודעת שכתבתי הרבה, אבל התשובה שלך לא כל כך בהקשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמומחים ולשמוליק - תגובה
ד``ר יעקב חרמון31/10/2012שלום לך אלכס
מצטער אם התגובה שלי תהיה קצרה בהשואה למה שכתבת!
אם באמת את רוצה להרגיש טוב אז גשי לטיפול.נקודה.
במסגרת הקופה שלך או אחרת.
ניתן מאוד לעזור לך!
אין דרך אחרת בטח לא הפורום!
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון31/10/2012שלום לך שמוליק
מחשבות אובססיביות יכולות להיות אגודיסטוניות דהיינו, האדם יודע שאינן הגיוניות ובכ'ז הן מטרידות אותו!מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)