תרופה נוספת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופה נוספת?
    אור
    30/10/2012

שלום רב למנהל הפורום, ברצוני להיוועץ עמך בנושא המטריד אותי זה זמן. בן 27. אני נוטל ציפרלקס כ-20 מ"ג ליום כבר מעל שנה עקב הפרעת OCD הבאה לידי ביטוי בניבול פה ומחשבות אבסיסיביות בנושא פגיעה בבני אדם באופן כללי. התרופה עוזרת לי ותקופה נטלתי אף כ-25 מ"ג למרות קושי במתן מרשמים לכך ובהנפקת התקופה במינון זה. הפסיכיאטרית המטפלת אף העלתה לי ל-30 מ"ג אך טרם אושר לי טופס 29ג במשרד הבריאות להנפקת המינון הנ"ל. לציין כי לא נטלתי 30 מ"ג אלא 4-5 חודשים 25 מ"ג. לאחרונה מזה שבוע אני מרגיש הרעה במצב החרדות שלי המגיעים אולי על סמך החמרה בחרדה כללית ואולי גם ב-OCD. בשל כך, אני מוכן לוותר על העליה מעל 20 מ"ג ציפרלקס (המינון הממולץ) וברצוני להוסיף תרופה נוספת כעזרה לציפרלקס ממשפחת ה-SSRI ודומיו ולא ממשפחת הבנזודיאזפינים, עקב חשש רב להתמכרות ובשל העובדה שתרופות ממשפחת ה-SSRI הן לטיפול לטווח ארוך. 1. האם זה נהוג בפסיכיאטריה להוסיף תרופה נוספת לאורך טווח כעזרה לתרופה העיקרית? 2. מה ניתן לשלב עם ציפרלקס תרופה בטוחה? תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופה נוספת?

הוספת תגובה

• תרופה נוספת? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    31/10/2012

הוספה של SSRI תרופה ממשפחת נוספת או תרופה המעלה סרוטונין אחרת, עלולה להוביל לסיבוך מיותר , לסינדרום סרוטונין.
    במקרים מסויימים, ניתן להוסיף מייצבי מצב רוח ואו נוגדי פסיכוזה.
    מומלץ שילוב של CBT ,
    טיפול פסיכולוגי יעיל במצבי OCD , אשר יכול לעזור להפחית סבל, כאשר ניתן בנוסף לתרופות.
    בהצלחה !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו