הפרעה בי פולארית - מחשבות אובדניות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעה בי פולארית - מחשבות אובדניות
    אובדני
    01/11/2012

היי אני סובל כבר 5 שנים מהפרעה בי פולארית ומטופל ב 4 כדורי ליתיום ביום,זה כבר שנים שאני לא מצליח לאזן את חיי נפשית וכלכלית בגלל התקפי המאניה שהייתי בהם, החורים הכלכליים שההתקפים האלו השאירו לי רודפים אותי עד היום וכיום המצב הוא כזה:

1.אני בן 40 ואין לי כלום ואני בדכאון נוראי
    2.אני לא מצליח לעבוד יותר משש שעות ביום וגם זה בתפקוד מכירתי לקוי שפוגע לי בשכר.
    3.יש לי הלוואות על גבי הלוואות ומינוס נוראי בגלל התקפי המאניה.
    4.הבנק רודף אחרי ואני כל הזמן עסוק בלהתחמק.
    5.אין לי ממי לבקש עזרה.
    6.בשבועות האחרונים עלו בי מחשבות אובדניות כדי לסיים עם כל הסבל הזה שנמשך כבר כמה שנים ולא נפתר, מעולם לא חשבתי לעשות דבר כזה אבל אני לא רואה מוצא אחר.

בבקשה תייעצו לי מה לעשות אין לי עם מי לדבר ואני נחנק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרעה בי פולארית - מחשבות אובדניות - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    02/11/2012

שלום רב.
    דבריך נוגעים ללב ומצביעים על מצוקה קשה.
    אם אתה כעת בדיכאון וחווה מחשבות אובדניות אל תתמודד עם זה לבד. עליך לפנות בדחיפות לעזרה מקצועית וליעוץ עם פסיכיאטר.
    אם אתה נמצא כבר בטיפול פסיכיאטרי כדאי לפנות בדחיפות לפסיכיאטר מטפל.
    ככל הנראה אתה כעת סובל מאפיזודה דכאונית לא מאוזנת של הפרעה דו-קוטבית, ניתן לעזור לך באמצעות טיפול תרופתי וטיפול כולל.
    פנה לטיפול!
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר עצות מעשיות

שמוליק
    04/11/2012

שלום.

יש לי מספר הצעות מעשיות:

לדבי השכר הנמוך שלך, יכול להיות שאתה זכאי לקבל מהביטוח הלאומי השלמת הכנסה בנוסף לקיצבת הנכות שתאפשר לך לחיות בכבוד.

אם הבנק רודף אחריך. זה משהו שלא ממש ברור לי מה הכוונה. האם מדובר בתביעות משפטיות?

בכל אופן, זכותו של כל אדם במדינת ישראל לחיות בכבוד כאמור בחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו, וגם אם טעית ובזבזת כסף בהתקפי המאניה, אין זה שולל את זכותך. בעקרון, אם יש נגדך תביעות משפטיות. הדרך היחידה להוציא פסקי דין היא באמצעות ההוצאה לפועל. וזוהי זכותך לבקש שיעשו לך חקירת יכולת, ואז יחליטו שאתה יכול לשלם כך וכך בחודש ושתוכל לחיות בכבוד, ושהנושים ישברו את הראש איך הם מחלקים את זה ביניהם.

חוץ מזה, אני חושב שאתה צריך להיות גאה בכך שאתה מתמודד עם קשיים נוראיים שכאלה. עצם ההתמודדות, גם אם היא עדיין לא מביאה לתוצאות ראויה להערכה רבה.
    בסופו של דבר, אתה יכול לצאת מהמצב, ואחרי זה יעריכו אותך בכך שהתמודדת.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו