שינה מרובה!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה מרובה!
    מור
    01/11/2012

שלום,
    אני נמצאת במערכת יחסים, שידעה עליות ומורדות עם בחור פגוע נפש, הלוקה בסכיזופרניה.
    לא אכביר במילים, אומר שעצם היותו מובטל מעבודה (מבחירתו) וחסר תעסוקה, פרט לתחביבים בתוך הבית.. כל אלו לא הפריעו לי ברמה שחשבתי שאחתוך את הקשר.

אולם, לאחרונה לאחר שישנו ביחד בלילות, שמתי לב שמעבר לכך שהוא הולך לישון מאוחר מאוד בלילה (לפעמים כבר בשעות הבוקר המוקדמות), הוא מתעורר אחרי מינימום 12 שעות.

כשאנחנו לא ביחד העניין לא מפריע לי, כי אין לי שום נגיעה לעניין.

אך כשאנו יחד ואני מתעוררת בבוקר בשעה סבירה, ואיני יכולה להמשיך ולישון יותר מדי (כזו אני), אני מנסה להעיר אותו על מנת שנהיה ביחד והוא מתעלם, ממשיך לישון, ומתעורר רק כשהוא רואה לנכון להתעורר.

לאחרונה היה לנו ריב גדול על העניין שהוא לא מקבל את זה שאני מעירה אותו לפני שהוא רוצה לקום ''יקיצה טבעית'' משלו ואני מאוד פגועה מהעניין.

אני מנסה להיות רגישה לדבר ותוהה האם נטילת כדורים 5 מ"ג ביום המטפלים בסכיזופרניה שלו הם אלו שהופכים אותו לדב חורף שלא מפסיק לישון.....?

אשמח לשמוע על התופעות שמלוות את הכדורים.

למשפחתו אגב, אין זה מפריע שהוא ישן שעות על גבי שעות, הוריו אפילו מעודדים זאת ונותנים לי את התחושה של ''עזבי אותו בשקט, תני לו לישון כאוות נפשו''.

אובדת עצות אנוכי. עזרו לי במידע בבקשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינה מרובה!

הוספת תגובה

• שינה מרובה! - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    02/11/2012

שלום לך
    הנטיה הטבעית הראשונית הינה 'להאשים' את התרופה.
    נכון יותר לעשות הערכה מקיפה יותר ולשקול האם זה נובע מהמחלה עצמה ולטפל בהתאם.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעת לוואי של אנטי-פסיכוטית

שמוליק
    04/11/2012

שלום מור.

מנסיוני האישי, התרופות האנטי-פסיכוטיות מרדימות. וזה בהחלט סביר שהחבר שלך ישן שתים עשרה שעות ביממה, ולא ניתן להוציא אותו מהמיטה. חוויתי את זה על בשרי, עד שהחלטתי להפסיק את התרופות.

אינני יודע אם הפסקת התרופות היא צעד נכון מצד החבר שלך. צריך לעשות הערכה האם הוא מודע למצבו ושאם מצבו יתדרדר בעקבות ההפסקה, האם הוא ייקח תרופות עד שהמצב ייתיצב, וכו'...

ישנה עוד בעייה והיא מצד הפסיכיאטרים עצמם. יש להם נטייה להסתיר את האמת ולומר שהעייפות היא "סימפטום שלילי של המחלה" בעוד שזו תופעת לוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות. אני חושב שעדיף לומר את האמת.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו