מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אינווגהריברבד06/11/2012
שלום רב,
אני בן 28, מטופל כשמונה שנים בטיפול שיחתי ופסיכיאטרי.
כיום לוקח 100 מ"ג למיקטל, 150 מ"ג וולבוטרין ו-6 מ"ג אינווגה.
בשנתיים האחרונות המצב יציב מאוד ולא נעשה שינוי מהותי בתרופות או במינונים.
למרות זאת, הרופא המטפל מתעקש לפגוש אותי פעם בחודש בטענה שהאינווגה דורשת השגחה מתמדת. הוא משיג לי את התרופות מדוגמאות ולכן איני צריך לרשום אותן (הן אנטי פסיכוטיות). הוא טוען שהאינווגה ניתנת לי כדי למנוע כושר שיפוט לקוי של המציאות. בשנתיים האחרונות לא נעשה אף שינוי בתרופות אלו ובכל זאת הוא מתעקש לפגוש אותי פעם בחודש באופן פרטי (מאוד יקר). אין לי ברירה אלא להיענות לו מכיוון שהתרופות לא נרשמות בתיק הרפואי
שאלותיי הן:
1. האם אינווגה ידועה כמטפלת בכושר שיפוט לקוי של המציאות, גם למי שאינו סובל מסכיזופרניה או מניה?
2. האם היא ניתנת לתקופות כה ארוכות?
3. האם היא מצריכה ביקורת תקופתית כה תכופה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינווגה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור07/11/2012שלום רב,
אינווגה היא תרופה נוגדת פסיכוזה. המאפיין העיקרי של המצב פסיכוטי הוא פגיעה בביקורת המציאות ושיפוט. מצבים פסיכוטיים מופיעים במספר מחלות נפשיות וביניהן סכיזופרניה, הפרעה סכיזואפקטיבית, דיכאון פסיכוטי ואחרות.
הטיפול באינווגה ובתכשירים נוגדי פסיכוזה אחרים הוא טיפול כרוני ממושך.
תדירות המעקב נקבעת בהתאם למצבו הנפשי של המטופל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)