פריזמה - שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריזמה - שאלה
    שירלי
    10/11/2012

שלום, אני לוקחת פריזמה 20מג ביום כבר שבוע+זאפה 4מג (עקב חרדה חזקה, OCD ללא פעולות כפייתיות אבל מחשבות טורדניות וחרדה כפייתית) אני מודעת לכך ש SSRI עלול להגביר בתחילת הטיפול חרדות אבל שאלתי היא האם יכול להגביר גם מחשבות טורדניות? לא נוצר לי שום תסמין חדש אבל התחזקו המחשבות הטורדניות האם זה משהו צפוי כחלק מפעולותו של הכדור? בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריזמה - שאלה

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה

שירלי
    10/11/2012

כשאומרת מחשבות טורדניות הכוונה היא (לדוגמה) מחשבות שאשתגע, מחשבות שיהיו לי הזיות או דברים כאלו (כולל בודקת את עצמי כל הזמן ומוודאת שאין, למרות שאין פוחדת מזה) ובכללית חרדה כפייתית שסובבת סביב הפחד להשתגע או לאבד שליטה. "חפירות" של הראש ופחד מעצמי וחוסר שקט. ובימים האחרונים זה התגבר אני תוהה אם זה תהליך טבעי כשמתחילים טיפול בפריזמה וחלק מתהליך מהתגברות החרדה בתחילת טיפול תרופתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריזמה - שאלה - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    11/11/2012

שלום מורן,
    עצמתם ותדירותם של המחשבות טורדניות עלולות להתגבר עם התחלת הטיפול בפריזמה כתוצאה מעליה ברמת החרדה הכללית. התופעה לא מצביעה על חוסר יעילות התרופה וצפויה לחלוף תוך שבוע - שבוע וחצי מתחילת הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דר

שירלי
    11/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם

שירלי
    11/11/2012

ההתגברות בגדכ נמשכת שבוע - שבוע וחצי רק? ולאחר מכן אמורה לחול הטבה? נאמר לי שיקחו שבועות עד שתהייה הטבה, ואני דיי חוששת שעד אז צריכה לצפות לתופעות של החמרה בלבד.. או שבשלב מסויים עד להטבה ההחמרה פוסקת? מקווה ששאלתי ברורה מספיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה את השאלה אודה לתשובה.

שירלי
    12/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו