מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימוי עצמי נמוךאמא לשניים10/11/2012
שלום,
כבר שנים שאני מתחבטת בשאלה, האם עלי לפנות לעזרת כדורים.. גם אחרי שנים של אימוני קואצ'ינג למיניהם, אני עדיין לא מצליחה להסתכל על חצי הכוס המלאה, ביקורת הרסנית כלפי עצמי (את טיפשה, לא שווה, שטחית ועוד ועוד), או במילים אחרות - שנאה עצמית!
הקושי הגדול ביותר, הוא לראות את בני בן ה-5 ממשיך את דרכי...שובר אותי לגמרי!!
אני כבר מותשת ועייפה!!
שאלתי...האם כדורים יכולים לעזור לי לצאת מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעה
שמוליק11/11/2012שלום.
אין לי תשובה לשאלתך בעניין הכדורים.
אבל אני חושב שצריך לנסות להסביר לילדך שבנקודה הזו את לא מודל לחיקוי.
יש לילדים נטייה חזקה מאוד לראות את הוריהם כמודל לחיקוי, וכתוצאה מזה, יש להורים רצון להיות מושלמים.
רצון זה הוא טוב מאוד, אבל תמיד הורים עושים טעויות, לפעמים קטנות ולפעמים גדולות יותר.
הדבר החשוב ביותר הוא שלא לנסות לברוח ולהעמיד פוזה של אימא שאינה עושה טעויות.
אני חושב שזה בדיוק כמו הורים מעשנים שכבר מבינים עד כמה העישון מזיק וקשה להם להפסיק, אבל עם זאת, הם אומרים מפורשות לילדיהם שלא יראו בהם מודל לחיקוי בעניין הזה.
נראה לי שזה בדיוק אותו עיקרון.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימוי עצמי נמוך
אמא לשניים16/11/2012שמוליק...מודה לך על תגובתך...בהחלט חומר למחשבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימוי עצמי נמוך - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור11/11/2012שלום רב,
את מתארת נטייה לביקורתיות יתר ולגישה שלילית כלפי עצמך. שתיהן עלולות להיות חלק מהאופי אך יתכן גם קשורות לדיכאון. בשני המקרים, נוגדי דיכאון עשויים לעזור לך לשנות את הגישה ולהרגיש יותר טוב עם עצמך. כמו כן, טיפול פסיכולוגי (לא קואוצ'ינג) גם הוא עשוי להועיל, אם כי בדרך שונה. בכל מקרה, לפני התחלת הטיפול, חשוב לעבור הערכה של פסיכיאטר לצורך אבחון שיאפשר לבחור בטיפול האופטימלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימוי עצמי נמוך
אמא לשניים16/11/2012תודה על תשובתך...האם ניתן דרך פסיכיאטר לטפל בילד בן 6 עם דימוי עצמי נמוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימוי עצמי נמוך
Original's15/11/2012היי אמא לשניים,
צר לנו לשמוע על תחושותייך.
כדאי לדעת כיצד דימוי עצמי נמוך מתפתח בעיקר אם את מספרת כי בנך הולך בעקבותייך.
דימוי העצמי מתפתח, כאמור, לאורך תקופת הילדות והבגרות והוא מושפע הן מגורמים פיזיים ונפשיים של הפרט והן מגורמים חברתיים וסביבתיים:
מחקרים מלמדים שהדימוי העצמי מושפע מהקשר הראשוני של התינוק עם אמו, כבר במהלך שנת חייו הראשונה. קשר שלילי המתבטא בנטישה/היעדר חום ואהבה עלול לגרום, בהמשך, לדימוי עצמי נמוך.
ישנה סברה כי ישנה השפעה גנטית להיווצרות דימוי עצמי נמוך, ברם היא טרם הוכחה מבחינת מחקרית.
דימוי עצמי מושפע מהקשר של הילד עם הגורמים המשמעותיים בחייו: הורים, אחים, קרובי משפחה, מורים וחברים.
קשר תומך ומפרגן של הורים מחזק את הביטחון והדימוי העצמי ואילו קשר שלילי המתבסס על חוסר תמיכה/פרגון והיעדר ציפיות (או לחילופין ציפיות מוגזמות) עלול לפגוע בהערכה העצמית של הילד.
סך הכישלונות שהאדם חווה במהלך חייו בהשוואה להישגים ולהצלחות, משפיע באופן ניכר על ההערכה, הביטחון והדימוי העצמי שלו.
מהם המאפיינים של דימוי עצמי נמוך?
לדימוי עצמי נמוך יש השלכות שליליות בכל תחומי החיים:
הימנעות מאינטראקציה חברתית
היעדר מימוש פוטנציאל אישי
פסימיות ותסכול מתמיד
הפרעות אכילה
דיכאון/חרדה
הזנחת המראה החיצוני
היעדר מוטיבציה וחוסר רצון להתמודד עם אתגרים
ביטחון עצמי נמוך, או לחילופין, ביטחון עצמי גבוה ומופגן (שנועד להסתיר דימוי עצמי נמוך או לפצות עליו).
תחושה מתמדת שכולם בעלי יכולות גבוהות יותר
ציפיות נמוכות מהחיים
חשוב לנו להדגיש כי יש דרכים מגוונות לטיפול בבעית דימוי העצמי הנמוך.
החל מטיפול התנהגותי - קוגניטיבי וכדומה.
מקווים שעזרנו,
מכון CBT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)