שאלות על לוסטרל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות על לוסטרל
    לילך
    17/11/2012

אני סובלת מחרדה חברתית וחוסר ביטחון עצמי ברמה די קשה משהו כמו 10 שנים. פניתי לטיפול, קיבלתי מפסיכיאטר מרשמים לתרופה בשם לוסטרל 100 מג" ליום (2 כדורים של 50 מג כל ערב). אני נוטלת את התרופה כבר שישה שבועות ובשישה השבועות האלה גם התחלתי לצאת יותר מהבית ולהסתדר יותר ואין לי מושג אם זה בגלל שאני יוצאת יותר או בגלל התרופות אבל אני מרגישה שיפור קל בחרדה ובביטחון, פחות הססנות וחששות ופחות מצב רוח ירוד.
    מדי פעם אני מרגישה חרדה לא מוסברת וסוג של מועקה עם עצמי לבד, וישנוניות וכאבי ראש, אין לי מושג אם זה קשור לתרופה. לפסיכיאטר נקבע לי תור רק לעוד שבועיים לכן אני שואלת כאן כדי להרגע.
    האם הגיוני שכל השבוע האחרון סבלתי מכאבי ראש חזקים בשעות הערב בגלל התרופה? ביומיים האחרונים זה הפסיק אבל היה שבוע שלם כמעט שבו כל יום סבלתי מכאבי ראש קשים. האם זה הגיוני שזה בגלל התרופה\? האם התרופה הזאת תגרום לי להשמין ולעוד תופעות לוואי אחרות ככל הנראה?
    בהתחלה נטלתי את התרופה בבוקר אבל בגלל שלא הצלחתי להרדם בלילות והיתי עייפה בבקרים החלטתי להעביר את נטילת התרופה לשעות הערב.
    אני לא בטוחה עד כמה התרופה עוזרת לי כיוון שעדיין יש לי חרדות פה ושם ואני עדיין לא מרגישה שיפור משמעותי, האם השיפור המשמעותי היה אמור להתרחש עד עכשיו? או שיש עוד זמן עד שבאמת אני צריכה להרגיש את השיפור הכי חזק תוך כמה זמן?
    האם המינון של 2 כדורים של 50 מג" כל ערב ביחד הוא בסדר?
    ואני לא רוצה ללכת לטיפול פסיכולוגי כי זה רק גורם לי להרגיש יותר גרוע מנסיון של חצי שנה זה לא עזר לי. אודה מאוד אם יענו לי כאן על שאלותי ויתנו לי מידע שיוכל לעזור לי. תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות על לוסטרל

הוספת תגובה

• שאלות על לוסטרל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/11/2012

שלום לילך

תופעות לוואי של SSRI , כגון לוסטרל בין היתר זה כאבי ראש, בדר'כ חולף.
    לוסטרל ופריזמה נחשבות תרופות פחות משמינות יחסית לתרופות אחרות מקבוצת SSRI ( אך עדין ייתכן עלי במשקל, בדר'כ משני לשיפור במצב הרוח)
    100 מ''ג בהחלט מינון טיפול, ניתן לעלות במקרה הצורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו