החלפת ציפרלקס בסימבלטה וקלונקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלפת ציפרלקס בסימבלטה וקלונקס
    רפאל
    17/11/2012

שלום

אני כארבע חודשים מטופל בחרדה ודכאון ,כאשר לקחתי קודם ציפרלקס 10 מג במשך כמה שנים. מהלך הטיפול כלל העלאה הדרגתית של הציפרקלס עד 30 מג (כחמש שבועות כבר)במהלכה התווספה התרופה סרוקוואל.שלפני שבועיים הוחלפה בזיפרקסה 5 מג.בשבועיים אלה אני לוקח קלונקס 0.5 כמעט מדי יום בזמן לא קבוע. בנוסף עקב הטיפול האיטי היה צורך גם לטפל בטורדנות שנלוותה לזה.
    כעת הרופא החלטי להחליף את הציפרלקס בסימבלטה בטענה שהציפרלקס איבד את השפעתו או שלא מספק.
    השאלות:
    1.האם בנתיים להקפיד על זמן קבוע של לקיחת קלונקס ויועיל לאיזון בהרגשה עד שאוכל לשקול הפסקה שלו לגמרי.
    2.האם אכן יש צורך בהחלפת הציפרלקס או לתת לו עוד זמן.
    3.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• החלפת ציפרלקס בסימבלטה וקלונקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/11/2012

י ש להיצמד להמלצת רופא המטפל, בהחלט אופציה טובה.( סימבאלטה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

רפאל
    19/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרפאל לגבי מה שכתבת

gf
    20/11/2012

יש כאלה שלוקחים כדורים ומרגישים כמו "זומבים" כלומר יש עליהם שכבת הגנה כימית שמצד אחד מפחידה את עצב והדיכאון אך מצד שני אין שמחה גדולה, כלומר נמצאים במין בית כלא נפשי באמצע... מה היה במקרה שלך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון טעות: מפחיתה את העצב

gf
    20/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצלי

רפאל
    20/11/2012

יש כמה סוגי דיכאון או יותר נכון כיצד האדם חווה את הדיכאון.
    אצלי זה לא היה עם רגשות "עצב" אלא חרדה יחד עם "ריקנות מוחלטת" "ניתוק"
    וככל שהחרדה לא טופלה בהתאם זה הלך והחריף.
    ככל שהטיפול התאים באמת הייתה הרגשת זומביות ,וגם כעת בבוקר עד שעות הצהרים ופעמים בשעות אחרות יש את אותה חומה ...
    המון פעמים אני מרגיש "באמצע" אבל גם האמצע הזה הולך ומשתנה
    בבחינה של שבועות זה משתפר משבוע לשבוע
    גם לפעמים יש תחושת "אובר" של איזה עליצות מטופשת ..

איזה תרופות אתה לוקח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפאלללללל

gf
    20/11/2012

תראה, התחושת "אמצע" זאת התחושה הטבעית של כל אדם בחיי שגרה . השאלה אם ברגע שיש משהו עצוב או שמח אז התגובות הטבעיות של העצב או השמחה באות לך בטבעיות או שכביכול הכדורים מונעים ממך גם את העצב וגם את האושר.. כלומר, אם יש משהו שהתגובה הטבעית היא אושר זה יוצא ממך או שיש לך מן חומה "כימית" של כדורים שגורמת לך להרגיש באמצע כל הזמן?

אגב הציפרלקס הצליח להוציא אותך מהדיכאון(דיכאון קל או קשה?) ומהחרדה?
    לפי הבנתי את הציפרלקס נותנים ברגע שיש כמה כמה דברים(דיכאון,חרדה,הפרעה טורדנית כפייתית)

אני לא לוקח כדורים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמצע כחומה

רפאל
    21/11/2012

האמצע זה אדישות וחוסר תחושת חוויה ,לא רק הנאה, אלא יכולת הרגשה של חוויה מלימוד טיול אכילה תפילה קריאה ראיה..

הציפרלקס במצבי לא עזר מספיק ובלי הקלונקס ותוספת של זיברקסה,סרקוואל או מה שלא יהיה לבד בכלל לא השפיע..

לצערי הפיסכאטרים הם לא בהכרח אנשים חכמים ויותר מתאימים את האדם לתבנית הטיפול ולא להפך.. ווכל תלונה שלי לגבי ההרגשה שיכנעה את הפיסיאטר ליותר טורדנות (למזלי הוא לא הצליח גם לשכנע אותי בזה)

הנס היה שהחלפתי פסיכיאטר.(אגב ההוא שהייתי אצלו נחשב מהשורה הראשונה..כנ"ל זה שכעת)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו