מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרוזאק? שאלה לרופאיםשירלי21/11/2012
שלום,
1. האם הכדור פריזמה אפקטיבי עבור חרדה קשה? (על העלון לא מוזכר כלום לגביי חרדה רק דיכאון). האבחנה היא חרדות בלבד, כולל חרדה מסוג OCD (ללא פעולות כפייתיות) מדובר על מצב חרדה חזק של 24 שעות ביממה.
2. האם השילוב של פריזמה 30מ"ג + זאפה 5מ"ג לא יכול לגרום לתגובות בין תרופתיות? (2 התרופות נלקחות יחד בו זמנית באישור הרופא)
3. כמה זמן עד שחשים הטבה בחרדה בהשפעת פריזמה? אני לוקחת שבועיים וחצי, אין תופעות לוואי אך גם אין הטבה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוזאק? שאלה לרופאים - תגובה
ד``ר יעקב חרמון21/11/2012שלום מורן
פריזמה הינה תרופה מקובלת עבור חרדה ובטח לחרדה מסוג OCD.
גם תוספת של זיפרקסה מקובלת לחלוטין.
צריך לזכור שזמן התגובה להפרעה זו הינו איטי ודורש סבלנות רבה!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה תודה
שירלי21/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
שירלי21/11/2012האם חרדות מסוג OCD ייתכנו גם ללא כל פעולות אובססיביות? לדוגמה אם בנאדם חרד (מרגיש) ללא הרף שהוא מאבד את השפיות, ( ומתלוות לכך חרדות תואמות כמו פחד מאיבוד שליטה, תחושת ניתוק, וכו וכו) הגיוני שתאובחן כחרדה מסוג OCD?
השאלה בעצם האם חרדה מסוג OCD חייהת לכלול "טכסים" ופעולות אובססיביות וכו או יכולה להתבטא בדרכים שונות. שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון22/11/2012שלום מורן
ה OCD יכול להיות כולו בחשיבה.
אך לא מה שאת מתארת אלא שגם האובססיה וגם הקומפולסיה שניהם בתהליך החשיבה! אף ללא מעשה קומפולסיבי! כמו רחיצת ידיים וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל מה לגביי אופן חשיבה אובססיבי?
שירלי22/11/2012אני מבינה מה שאתה אומר ש OCD מתייחס גם למעשים/פעולות אובססיבים (גם אם אינם נעשים אלא רק בחשיבה) אבל אם יש אדם (אני) שאופן החרדה שלו, ה"טבע" של החרדה הוא אובססיבי (ולא קומפלסיבי, גם לא בחשיבה, משמעו לא מדובר בשום פעולות) האם במקרה כזה פריזמה שכפי שכתוב עליה היא גם ל OCD יכול להועיל?
שואלת כי אובחנתי כבעלת חרדה ו OCD למרות שלא עושה או חושבת על שום פעולות כפייתיות, אבל כן יכולה להבין שהאופן חשיבה שלי/חרדה שלי הוא בעל נטייה אובססיבית. העניין הוא שאני חושבת שכל חרדה גם ככה יש לה אופן אובססיבי משהו, (אם לא הייה ככה הרי לא הינו חרדים) אבל ייתכן שבמקרה שלי שמשולב בו גם פוסט טראומה יש "היתפסות" אובססיבית לטראומה ולכן תרופה שעוזרת ל OCD יכולה לעזור?
אינני מפקפקת באבחנה שקיבלתי, סומכת על הרופא, אני פשוט מקווה שהטיפול יעזור לי ומתאים למצבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל מה לגביי אופן חשיבה אובססיבי? - תגובה
ד``ר יעקב חרמון22/11/2012בהחלט כן
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)