זקוקה לעזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעזרה
    בעיה
    24/11/2012

שלום.
    אין לי ספק שאני שקרנית פתולוגית. משקרת על ימין ועל שמאל סתם כך ללא כל חשיבה לפני שהדברים יוצאים מפי אל החלל..
    אני מגזימה סיפורים וממציאה דברים לפרטי פרטים ומסוגלת לעשות הרבה מאוד דברים פיזיים בכדי שהשקרים ייתאמתו עם המציאות.
    קראתי מאמר על שקרנים פתולוגיים. שאין להם מצפון ושהם פוגעים באנשים ללא הבחנה ושלא יביאו עצמם לטיפול מיוזמתם-בטח לא בגלל השקרים. האמנם-אני סופר מודעת לעצמי,סופר רוצה להפסיק את ההתנהגות חסרת המטרה הזו,כן מרגישה פחד גדול אחרי שקר. אבל זה לא גורם לי להפסיק. קראתי באיזה פורום על בחורה ששואלת פסיכולוגים על התופעה/מחלה הזאת כי מישהו שהיא יוצאת איתו כבר הרבה זמן וטוענת שהוא בן אדם רגיש וטוב,משקר לה ללא הבחנה ומעוות את המציאות דרך קבע. מה עליה לעשות? אז הפסיכולוג ענה ״ המחלה היא קשה מאוד ונובעת מדימוי עצמי נמוך מאוד ואני מציע לך לאט לאט לנתק איתו את הקשר ולמצוא לעצמך בחור יותר טוב״
    נורא פגעו בי הדברים שאמר הפסיכולוג,כלומר-אני בן אדם רגיש,אכפתית מאוד,אוהבת ונאהבת על ידי הרבה אנשים,עובדת בחינוך טיפולי (לא משקרת בעבודה) רק לצוות על דברים שקשורים לחיי הפרטיים כביכול.,תורמת לקהילה בהרבה דרכים,צלמת,מתעסקת באומנות. ובכל זאת.. שקרנית פתולוגית לא מאובחנת,אבל קראתי מה זה אומר וזה יושב עלי בול,מילה במילה ללא הגזמה,זו אני ועם זה אצטרך להתמודד. השאלה היא (אחרי התשובה של הפסיכוצוג בפורום,התערערתי מאוד) האם ניתן לטפל בזה? האם כשאלך לטיפול אצל פסיכולוג/ית,תוכלנה לתת לי מענה? ולא לפחד ממני או להתייחס אלי כחולת נפש? כי אני לא. והמצב שלי מציק לי וכואב. לפעמים אני חושבת שאני לא מסוגלת יותר לחיות והגעתי למצבים קיצוניים במחשבות שלי. אבל אפילו להתאבד אני לא יכולה,במחשבה פשוטה ולא ממש פשוטה-תהיה לווייה וכולם היפגשו זה עם זה ולאט עם הזמן יבינו שאני כביכול לא מי שחשבו שהייתי. אני אימרת כביכול כי זה כן אני. אני זה אני ובזה אני לא משקרת,ז״א שגם אם הייתי מפסיקה לשקר,הייתי נשארת אותה אחת. רק בלי סיפורים
    מוכנה לקחת תרופות,מוכנה לעבור עינויים,רק לא להישאר במצב השקרי בו אני חייה.
    אשמח לתשובה
    תודה

..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/11/2012

ממליץ בירור יסודי , בירור המרכיבים הפסיכולוגים, גורמי דחק, משפחה , סביבה ועוד...
    הפיתרון טמון בטיפול פסיכולוגי דינמי, על מנת להבין את הצורך הפסיכולוגי בשקרים, מה המעשה תורם לנפש? כיצד גורם לרגיעה ואו שיפור בערך העצמי ? בירור קונפליקטים מאז הילדות ועוד..
    טיפול תרופתי ניתן להוסיף לפעמים לזמן קצר, לשם השגת רגיעה , שיפור במצב הרוח וכו.. לזמן קצר ומוגבל, כמו שציינתי , הכסף הגדול מונח בטיפול פסיכולוגי.
    מיניסיון, שילוב של שיחות ותרופות מהווה אופציה יעילה ביותר, זה מהווה את רוב עבודתי בקליניקה הפרטית , שילוב תרופתי ושיחות, מה שנותן את התוצאות הטובות ביותר, לפעמים כולל החלמה אמיתית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודה למחשבה

שמוליק
    25/11/2012

שלום לך.

אני מבקש להעלות לדיון נקודה מסויימת עם הקטע הזה של שקרים.

בדרך כלל השקרים מאוד מזיקים, כפי שכתבת, אבל ישנם מקרים שבהם מצפים ממישהו שיקר, ויעמיד פוזה של מצליחן, ואם הוא לא עושה את זה, אז הוא דופק את עצמו.

אתן דוגמא:

ישנו משחק קלפים ששמו "שקרים". כל משתתף מקבל מספר מסוים של קלפים. מי שמתחיל שם קלף הפוך ואומר מה המספר שלו. כל משתתף בתורו, צריך לשים קלף שהוא או המספר האחרון שהונח על הערימה או אחד מעליו או אחד מתחתיו. הכלל הוא שחייבים לשים קלף כזה, ואם אין אז צריך לשקר. כל אחק מהמשתתפים רשאי לחשוד במשיהו שהוא שיקר ולהרים את הקלף שהונח. במקרה כזה, אם הוא אכן שיקר, אז הוא לוקח את כל הקלפים שנצברו בערימה, ואם הוא אמר אמת, אז מי שחשד בו לשווא לוקח את כל הערימה. המטרה היא להיפטר מכל הקלפים.

אפשר לומר שהמשחק הזה הוא לא כל כך חינוכי, אבל מי שמשחק, ככל הנראה יצטרך לשקר.

ישנם עוד דוגמאות ששיכות למבוגרים: ראיון עבודה במחלקת משאבי אנוש.

שם המטרה המוצהרת היא להעמיד פוזה של מצליחן, ולצורך זה רצוי לשקר, וזה עדיף מאשר לומר את האמת.

אני חושב שאם השקרים שבגללם את מחשיבה את עצמך שקרית פתולגית הם שקרים מסוג כזה, אז בהחלט אין לך מה להתבייש בזה.

דעתי האישית היא, שצריך לשנות את כללי המשחק בראיונות עבודה, כך שלא ישתלם לשקר, אבל עוד חזון למועד, ועד אז השקרים יימשכו.

בכל אופן, אני ממש מסכים עם הרופא, שכדאי לפנות לטיפול פסיכולגי. מה שכתבתי זו נקודה למחשבה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו