התמודדות עם בת זוג דכאונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם בת זוג דכאונית
    שוקי
    25/11/2012

יש לי בת זוג עם היסטוריה של דכאון וחרדה. בחודש וחצי האחרונים נראה כי הדכאון חזר והמצב רק הולך ומתדרדר. היא בוכה לעתים קרובות, מנותקת רגשית, איבדה עניין בחיי מין, ולמעשה, נראה כי איבדתי אותה כבת זוג.

המצב המתסכל במיוחד הוא שהיא נמצאת בטיפול של פסיכיאטר ידוע, אך המצב לא משתפר. נראה שהוא מחמיר. היא נמצאת כרגע בתהליך של ירידה הדרגתית מתרופה אחת ומעבר לתרופה אחרת. אני לא יודע את השמות של התרופות, כך שאני לא יכול לפרט. האם יכול להיות שההחמרה מקורה בשינוי התרופתי? האם יש לפנות מייד לרופא המטפל בגלל ההחמרה? אודה לכל עזרה כי המצב קשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זה יעבור לה

דורין
    27/11/2012

צריך לקוות, לחכות, לנסות לשמח אותה בדברים שהיא אוהבת למרות שאני יודעת-יודעת-יודעת מה זה להיות בדיכאון ולא לשמוע מכלום
    להתחיל לעשות ספורט אפילו בכח(כל מה שמזיעים בו טוב) ..
    נקווה לטוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם בת זוג דכאונית - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    28/11/2012

שוקי, שלום.
    בן-משפחה הסובל מדיכאון מהווה אתגר והתמודדות קשה לכל המשפחה.
    דיכאון קליני נוטה לפעמים למהלך כרוני של עליות וירידות ולכן יש צורך בסבלנות אך בעיקר בתמיכה המשפחתית הקרובה והאותנטית.
    מחקרים רבים מצביעים על לכידות וקשר משפחתי כגורם טיפולי ומגן מפני דיכאון.
    חשוב להיות בקשר עם הפסיכיאטר המטפל.
    בכל מקרה- אם אתה חש כי יש רמז או סימן לאובדנות יש לפנות לפסיכיאטר מטפל.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו