מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לאחד הרופאים-פורקת את הלבדורין26/11/2012
בת 21, מאופיינת במאניה דיפרסיה כשהרגש השלט העיקר כבר למעלה משנה הוא דיכאון (גם כן "דו קוטבי" ממש..)- זה לא פייר, הייתי מתה-מתה לחזור להיות בהיפו מאניה שהיתה לי, ולא משנה מה המחיר שזה היה גובה ממני
היתה לי גם אפיזודה פסיכוטית
כרגע יציבה(לפחות ככה נראה כלפי חוץ לאנשים)
לוקחת אביליפיי 10 מ"ג, אדרונקס 4-8 מ"ג, למיקטל 25 במטרה להעלות..
אני מרגישה (הרגשה פנימית כן) שיש ביכולותי להיות שמחה אבל כאילו הכדורים "משטחים" את הרגשות ומונעים ממני להרגיש שמחה, חיות ותשוקה לחיים
דוגמא הכי קטנה: ניסיתי ללכת לשיעורי סלסה, ורקדתי כמו רובוט כשהכתפיים מקובעות (וכל הבנים ציינו את זה להגיד לי, כמה אני "לא משוחררת")
עוד דוגמא- רוקדת זומבה במכון, כמו סוג של חרגול, ככה אני מרגישה..
כולן רוקדת בסוג של להט ולפעמים או יותר נכון תמיד נראה לי כאילו איבדתי את הזרימה הטבעית של החיים שאמורה לבוא מבפנים, ולא באה גם כשמנסים להביא אותה בכח
אין, זה פשוט לא הולך לי, כבר למעלה משנה שאני מנסה לבלוע את הצפרדע ולנסות להתמודד בכח וזה ל-א ע-ו-ז-ר, אני לא חוזרת להיות מי שהייתי, ויותר גרוע, החדשה הזאת לא מוצאת חן בעיניי
אל תציעו טיפול פסיכולוגי- כי כבר התחלתי
די! פשוט נמאס לי!
לפעמים נראה לי שרק גראס רפואי יעזור, לא נראה לי- אני בטוחה בזה! למרות שמעולם לא ניסיתי..ואני לא בן אדם שעובר על החוק(בד"כ)
וגם.. לא באלי להכנס לכלא בגלל שימוש לא חוקי
מלבד זאת שזה עולה מלא כסף וגם האיכות של מה שנמכר ברחוב היא איכות זבל והכל מורעל..
בקיצור החיים בזבל!!!!!!!!!!!! נמאס לי לחיות כבר !!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק27/11/2012שלום לימי.
את התחושות שאת מתארת גם אני עברתי. היו לי ארבעה אישפוזים. הראשון היה בגיל 18, ואחריו, אפשר לומר חזרתי לתיפקוד תקין פחות או יותר. השאר היו בגיל 29 ואפשר להסתכל עליהם כאל חטיבה אחת.
אינני יודע מה היה האיבחון באישפוז הראשון, אבל האיבחון באישפוז הראשון בחטיבת האישפוזים האחרונה (שהחלה בגיל 29) היה מאניה-דיפרסיה, ואח"כ הוחלט באישפוז הבא לשנות את האבחון לסכיזו-אפקטיב.
אחרי זה הרגשתי זומבי, לא מסוגל לתפקד, ובהחלט הרגשתי שאני לא אותו בן אדם שהייתי כמו לפני האישפוזים.
אני יכול להגיד שהפסקת הטיפול התרופתי, היא זו שעזרה לי לחזור לעצמי.
האישפוז האחרון שלי היה משום שהתחילו להיות לי מחשבות אובדניות בגלל המצב הבלתי נסבל של חוסר תיפקוד.
התרופות האנטי-פסיכוטיות גורמות לעייפות חזקה ובכלל לחולשה שאיננה מאפשרת לתפקד, והרבה מהמטופלים סובלים מתופעות לוואי אלו. כתבת שאת לוקחת אביליפי וזו תרופה אנטי-פסיכוטית.
משום מה, הרופאים נוטים שלא לומר את האמת, ולהסביר שהעייפות והקושי לתפקד הינם "סימפטומים שליליים של המחלה".
אני רוצה להעיר, שהטיפול במאניה-דיפרסיה הוא ע"י מייצבי מצב רוח. תרופה אנטי-פסיכוטית ניתנת כנגד הפאזה המאנית אם המייצב אינו יעיל מספיק.
יכול להיות שאת סובלת מתופעות הלוואי של התרופות.
יכול להיות שאם תפסיקי רק את התרופה האנטי-פסיכוטית, זה יוכל לעזור לך.
חשוב לציין, כי מה שהרופאים מזהירים שלא להפסיק את התרופות, יש לכך בסיס מחקרי שמראה שברוב המקרים הפסקת התרופות עלולה להחמיר את המצב.
עם זאת, אצלי, כשהחלטתי להפסיק את התרופות, הודעתי על כך לפסיכיאטרית, שהיא כמובן התנגדה. בסופו של דבר, כשלוש שנים אחרי, היא ראתה שזה היה צעד נכון.
אם את סומכת על עצמך, שאם המצב יתדרדר בעקבות הנסיון להפסיק את התרופות, ואז תקחי אותם, אז את יכולה לנסות להפסיק את התרופות בהדרגה.
בכל אופן, התרופה הראשונה שכדאי לנסות להפסיק היא אביליפי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבין לליבך.
יניב27/11/2012אל יאוש. כאחד שעבר משברים. ראי את האור בקצה המנהרה. אמונה תמיד עוזרת.
כפי שאת רואה יש הרבה עם בעיות כאלו ואחרות. תייהיה חזקה כולם עוברים משברים. שולח לך קרן אור. (תגובה אישית אני לא רופא).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני
רפאל27/11/2012מרגיש בחדר כושר כמו בול עץ שמתאמן... אבל זה הולך ומשתפר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני
גבי27/11/2012מרגיש ככה אני מקווה שאני לא מדבר בשם עצמי אבל כמו שטוח בלי התלהבות וכו
ושותק כשאני נמצא בחברה אולי זה בעיה שלי
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת באמת שנמאס לי כבר
דורין27/11/2012התפקעה לי הסבלנות!! לא יכולה יותר
אני בת 21, פאקינג אמורה להיות בשיא פריחתי
כשהמשבר התחיל למעשה לפני כמעט שלוש שנים
אני באמת שוקלת לאור התגובות כאן ולאור הרגשה אישית ודברים נוספים ששמעתי- להוריד את התרופות לאט ובהדרגה, את כולן!
סתם רעל לכבד ולא עוזר לי לדיכאון גם ככה.. פשוט מנסה להשלים עם המצב וכבר נמאס לרצות לשנות אותו כשזה פשוט לא קור
חבל שאין התוויה למצב שלנו לטפל בגראס רפואי בשילוב עם נוגדי פסיכוזה למצב שאולי תהיה מאניה..
לדעתי שווה לקחת את הסיכון, ע"מ לחיות כמו שצריך
לצערי דעתי לא שווה כלום שכן אפילו אנשים עם דיכאון רגיל בקושי מקבלים את האישור לקנביס רפואי, כל שכן אנחנו עם הסיכון למאניה
איך איך איך יוצאים מזה לעזאזאל!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה- שכחתי לציין
דורין27/11/2012רציתי לשאול מתי והאם בכלל ניתן להפסיק אי פעם עם נוגדי הפסיכוזה?
אסכם ואומר שהיו לי אפיזודה פסיכוטית אחת, והיפו מאניה אחד (אחד וחצי אפשר להגיד..)
אני לא רוצה להכנס להריון ולקחת תרופות גם במהלכו... לא משנה מה יגידו לי אני יודעת שכל תרופה פוגמת בעובר(ושוב- אפילו אם יראו לי מחקרים לא אשנה את דעתי)
אף על פי שזה לא רלוונטי כרגע- מתי, מתי מפסיקים עם האביליפיי אם בכלל? כיום אני על 10 מ"ג..ואף אחד מהפסיכיאטרים לא הציג בפניי תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לאחד הרופאים-פורקת את הלב - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי28/11/2012שלום, לימי.
דבריך נוגעים ללב ואכן מייצגים את התמודדות הלא הקלה של נפגעי נפש עם תנודות במצב-רוח, מצוקה וקשיים.
במישור התרופתי- ע"פ דבריך התחלת טיפול בלמיקטאל, שהיא תרופה מייצבת מצב-רוח יעילה במיוחד כנגד אפיזודות דכאוניות ובד"כ נוחה לשימוש ללא תופעות לוואי. עליך להתאזר בסבלנות שכן את מנון הלמיקטאל יש להעלות בהדרגה באופן איטי מחשש לתופעות לוואי עוריות מסוכנות אך נדירות- כדאי להתיעץ עם הפסיכיאטר המטפל.
אביליפיי היא תרופה טובה ובד"כ לא גורמת לתחושת "רובוטיות" אותה את מתארת.
אני ממליץ לך לפנות לפעילות פנאי, ספורט שיכולה לעזור מאוד מבחינת הרגשה והתמודדות עם תופעות לוואי.
בכל מקרה- אני ממליץ מפורשות ובאופן חד משמעי להמנע משימוש בסמים כולל גראס וקנאביס, שבציבור ידועים כ"סם קל" או "חומר טוב ולא מזיק".
צריכת קנאביס בנפגעי הפרעה דו-קוטבית עלולה להביא להדרדרות קשה במצבם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)