האם זה הציפרלקס או שזה הזמן?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זה הציפרלקס או שזה הזמן?
    אסי
    28/11/2012

שלום.
    לפני 5 חודשים התחלתי לסבול מתסמינים דיסוציאטיביים כמו דראליזציה ברמה מאוד קשה, דיכאון נוראי וכל מה שנלווה לכך. הייתי במצב שפיזית לא הצלחתי לצאת מהחדר. אפילו התעלפתי פעם אחת רק כי פתחתי את העיניים. לקח לי חודשיים עד שהסכמתי לקבל את העובדה שאני צריך לקבל טיפול. אחרי חודשיים התחלתי לקחת 10 מ"ג ציפרלקס, והתחלתי טיפול פסיכולוגי. היום אני בערך שלושה חודשים על הציפרלקס, ואני מרגיש הרבה יותר טוב. אני עדיין מרגיש דראליזציה לפעמים, ומרגיש מעין תחושת חלום, אני עדיין מרגיש דיכאוני, אבל העוצמות כל כך נמוכות ביחס למה שהיה, כך שאני יכול לחזור לעבוד ולתפקד אם כי אני לא הכי נהנה מהחיים. השאלה שלי היא, האם לבחור גדול כמוני ששוקל 90 קילו, 10 מ"ג ציפרלקס יכולים לעשות כזה הבדל? אני מרגיש ממש שינויים ברמה הפיזית כמו רוגע בשרירים. בכל זאת, הייתי מעדיף להחלים ללא התרופה ולא הייתי רוצה להיות תלוי בה. אשמח לדעתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם זה הציפרלקס או שזה הזמן? - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    28/11/2012

שלום אסי,
    אתה מתאר שיפור חלקי בתסמינים הנפשיים עם הטיפול בציפרלקס במינון נמוך. במקרים אלו, מומלץ לעלות מינון של ציפרלקס (או נוגד דיכאון אחר) וזאת מאחר ומינון גבוה יותר עשוי להביא לשיפור נוסף במצב.
    ציפרלקס אינו כדור ממקר ולא מייצר תלות. הפסקתו לא מלווה בתסמיני גמילה. יחד עם זאת, כדי לשמר שיפור ולמנוע חזרתם של התסמינים של דיכאון לאורך זמן, לעיתים מומלץ על טיפול ממושך יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו