מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האםם כדי להפסיק תכדוריםN12328/11/2012
שלום
אני בן 19.5 ואני מאובחן בתסמונת אספגר ואני לוקח גם כדורים לאבסיסיו ת ולהרגע כמ קליקסול ריסטל דיקנט וזירקה פעם בשלושה שבעות ואני מרגיש כמו רובט כאלו אין לי חשק לעשות פעלות שפעם עשיתי לצייר לכתוב ועוד.
אני אובחנתי במאניה דפרסיה בזכפורניה ובהפרעת אשיות נטי צאולית בעבר ווכרגע אני מאובחן בחשד לזכופרניה ואוטזים בתפקוד גבוה תסמונת אספגר האם הכדורים אומרים להשפחיע עלי ככה? יש לציין שהם כלל לא מרגעים אותי ועדין יש התרציות זעם ואבסיסיות אבך זה יותר עושה לי רע מטוב אין לי אומנם מחשבות שווא שרודים אחרי ומנסים לפגוע בי ואין הזהיות אבל אני מרגיש חלש מה אני צריך ליעשות? ועם אני יכול להפסיק בלי אישור של הספכיטרית שלי כי היא לא מסכימה ואומרת שאני חייב כדורים מה אתם אומרים?
תודה מראש וסליחה על השגאיות כתיב אני לקוי למדיה בכיתבה ובארגון ועוד משהוא האם עם כדורים כאלו אפשר למוד לימודים אקדמים למשל רפואה? כי זה חלום ממש גדול שלי או שאני יצתרך ללמוד בחול? תודה מראש בברכה מתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר אבל...
שמוליק29/11/2012שלום מתן.
זיפרקסה שאתה לוקח היא תרופה אנטי-פסיכוטית.
לתרופה הזו כמו שאר התרופות האנטי-פסיכוטיות ישנה תופעת לוואי של עייפות חזקה שעושה את המטופל זומבי שאינו יכול לתפקד. גם אני לקחתי את התרופה הזו והרגשתי את מה שאתה מרגיש.
משום מה יש לרופאים נטייה שלא לומר את האמת ולהסביר שהעייפות וחוסר היכולת לתפקד הם סימפטומים שליליים של המחלה.
בסופו של דבר, אני החלטתי על דעת עצמי להפסיק את התרופות. בהתחלה החלטתי להפסיק את התרופה האנטי-פסיכוטית (כמובן שצריך להפסיק בהדרגה), וכתוצאה מזה, אין יותר צורך בדקינט שהיא תרופה נגד תופעות הלוואי של הזיפרקסה.
קיבלתי גם מייצב מצב רוח (טגרטול), אבל בסוף הפסקתי גם אותו.
הודעתי על ההחלטה להפסיק את התרופות לפסיכיאטרית שטיפלה בי. גם היא אמרה שאני חייב את התרופות, אבל עמדתי על שלי. בסוף אחרי כשלוש שנים, היא מודה שזה היה צעד נכון.
אמנם, הרבה מהמטופלים שמפסיקים את התרופות - מצבם מתדרדר, אבל אין עדיין מחקר שניסה להסביר מה עומד מאחורי המיעוט שמצבם לא התדרדר.
הרבה פעמים הצעתי שמישהו ירים את הכפפה וינסה לחקור מדוע לי זה לא קרה.
בכל אופן, יכול להיות שהפסקת התרופות תועיל לך, וגם יכול להיות שאחרי איזה זמן המצב שוב פעם יתדרדר.
אני התאשפזתי בגיל 18, הפסקתי את התרופות אחרי שהשתחררתי, תיפקדתי די טוב, ובגיל 29 היה לי שוב אישפוז כפוי.
אם אתה עם יד על הדופק, וכשתראה שמצבך מתדרדר, אז תיקח תרופות, ולו באופן זמני, או אם אתה סומך על סביבתך, אז אתה יכול לנסות להפסיק את התרופות בנגוד להמלצת הרופא שמטפל בך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמוליק
דורין01/12/2012אשמח ליצור איתך קשר(איך ניתן?) שלחתי לך מייל בעבר ולא ענית..
יש לנו כמה קווים משותפים במקרה שלנו ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)