שלום. אני בבעיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום. אני בבעיה
    ל
    04/12/2012

שלום

אני הרבה שנים מתמודדת עם חרדה, דכאון, ocd . לוקחת קצת תרופות. בעיקר מנסה להתמודד עם החיים בכוחות עצמי. אין לי כל כך חברים, ואני נמנעת מרוב הסיטואציות כי זה רע לי. אני מתכוונת להתגבר על כל זה, אבל זה כנראה תהליך. אני הולכת לאיש שעוזר לי. אני עובדת כבר כמה שנים בצורה אינטנסיבית ודי עיקבית, למרות שזה קשה לי מאוד. אני גרה לבד בדירה שאני אוהבת. היא לא זולה, וגם בזבזתי כסף ולא חישבתי טוב חשבונות, ולא הייתי מספיק מאורגנת למרות שהשתדלתי. עכשיו נגמר לי הכח אבל אני עדיין עובדת. החלטתי לבקש עזרה=כסף מביטוח לאומי (לגשת לוועדה וכל הסיפור הזה). אבל אני בבעיה כלכלית רצינית- אני חייבת הרבה כסף, וחוזרים לי צ'קים. הוועדות האלה לוקחות מלא זמן. מה אני אעשה עד אז? אני עובדת אבל זה לא מספיק.
    אני לא יכולה לחזור לגור עם ההורים. והם לא יכולים לעזור לי בכסף.

מה יהיה? אני במצוקה גדולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום. אני בבעיה

הוספת תגובה

• שלום. אני בבעיה - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    04/12/2012

שלום
    נראה לי שכדאי להתחיל ב:..לטפל בעצמך!
    ברגע שיהיה לך את עצמך,תוכלי להתמודד בצורה נאותה!
    אחרת...את כבר רואה!
    אז שנסי מותניים ותני אפשרות ליטפול לעזור לך!
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובתך לא ברורה לי

ל
    04/12/2012

אולי אני בעצמי לא הייתי מספיק ברורה:
    אני מטפלת בעצמי, כפי שציינתי בהודעה. אני רוצה לטפל בעצמי עוד יותר על ידי עזרה כספית שתאפשר לי "לנשום" קצת יותר ולטפל קצת יותר.

אני בקשיים כלכליים רציניים. אין לי במי להיעזר מהבחינה הזאת.

מה אעשה עד שאעבור את כל התהליך עם ביטוח לאומי שבסופו בכלל לא מובטח לי שאקבל כסף כלשהו.

בינתיים חוזרים לי צ'קים ואני קרובה מאוד ללהיות "על הקצה". בקרוב לא יהיה לי כסף לשכר דירה, ללהחזיר חובות, ולאוכל ונסיעות......... מה לעשות?!!!!!!!!

עכשיו יותר ברור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי אני אחדד את זה קצת יותר

ל
    04/12/2012

אין לי כסף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    בקרוב בעל הבית שלי שלא ממש מעניין אותו מצבי הנפשי-יסלק אותי מהדירה הנחמדה שלי.

גם את ביטוח לאומי אני מאמינה שלא מעניין עד כמה הבעיה שלי דחופה. הם בכל זאת יעבירו אותי תהליך בירוקרטי ארוך כמו כולם. (מישהו אמר לי שיכול לקחת שנה שלמה עד שמקבלים תשובה מהם!)

מכיר את האנשים האלה שמתאבדים בגלל בעיות כלכליות? אז הלו! דוקטור! אני לא רוצה להיות אחת מאלה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שצריך לפנות לעורך דין

שמוליק
    04/12/2012

שלום.

את הבעיה הזו עורך דין יכול לפתור הרבה יותר טוב מרופא.

לא ממש ברור לי מה אפשר לעשות, אבל יכול להיות שניתן לבצע איזה הליך משפטי שיזרז את הביטוח הלאומי.

לגבי חבות, אם לא ניתן לאיים עלייך (להבדיל מחובות כגון תשלום חשבון חשמל שניתן לנתק), אז ניתן לעשות חקירת יכולת, ואז תצטרכי לשלם מה שאת יכולה.

מאחל לך הצלחה וכל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אני בדיוק בודקת

ל
    04/12/2012

גופים שעוזרים במקרים האלה. מהסוג שעוסק ב"מימוש זכויות רפואיות" ואבדוק גם עורכי דין שמתמחים (מן הסתם, הם גם לוקחים כסף בעבור העבודה, אבל זה די הכרחי לי) בתקווה שיעזרו לי לזרז באמת את העניין כפי שכתבת, וגם למצות כמה שאפשר את הפרוצדורה לטובתי.
    תודה שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תלכי לחברות הגדולות כמו מימוש ..

רפאל
    04/12/2012

לכי לעורך דין פרטי שמתמחה בזה. ברור שמגיע לך קיצבה ממה שאת מתארת ..רק כדאי שתתפטרי מהעבודה לכמה חודשים בגלל המחלה..
    הבסיס לקבלת קיצבה זה חוסר יכולת להישתכר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי, תודה. למה בעצם

ל
    04/12/2012

אתה ממליץ לא ללכת לחברה מתמחה אלא לעורך דין? האם אתה כותב מנסיון?

ובעניין ההשתכרות- קצת בעייתי לי להתפטר- כי אז באמת לא יהיה לי מה לאכול......:)
    דיברתי עם אחת החברות הנ"ל והם אמרו לי שהם יכולים להגיש בקשה רק עבור אנשים שמרווחים מתחת ל-4000 שח לחודש. בקריטריון הזה אני עומדת כרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

רפאל
    05/12/2012

הוכח: החברות הגדולות גובות אחוזים גבוהים על מעט מאד סיוע מצידם, לא ברור כמה עורך דין מטעמם בכלל מלווה ומופיע בפני הוועדה בפועל, הם לא ילכו איתך לועדת ערעור ולבית משפט ועוד פעם לוועדה.. עורך דין פרטי שמתמחה בנושא ילווה אותך לאורך כל התהליכים , ילחש לך על האוזן דברים שהם בגבול ההתחזות שכדאי לנקוט בהם, ויש לו יותר שכנוע מול הוועדה בפועל,
    את תקבלי מקסימום 3000פלוס מהביטוח, וכל עוד את משתכרת אין כמעט סיכוי שתקבלי גם את זה ,
    אם את רוצה אתן לך את זה שאני כעת מגיש תביעה דרכו ,תשאירי מייל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרך אגב שמוליק

ל
    04/12/2012

אני מאוד מבינה ודי מעודדת את מה שכתבת בדף הקודם של הפורום לגבי כדורים.

*אני* מאמינה שכדורים צריך לקחת כשאין ברירה ולא כדרך חיים. לי ניתנו בעבר כדורים רבים שגויים והרסניים שעשו לי רע מאוד, בייחוד משום שהפסיכיאטר שאצלו הייתי באותו זמן היה איש מאוד רובוטי וחסר כל רגש ואינטואיציה- דבר שחשוב שיהיה לך כשאתה מטפל באנשים! בייחוד במקצוע כמו פסיכיאטריה-שהוא לגמרי אבל לגמרי לא מדע מדויק.

אני חושבת שברפואה באופן כללי ובטח ובטח בפסיכיאטריה- קיים חשש גדול מאוד אצל רופאים-לשחרר את האחיזה ולתת את המושכות למטופל- זאת למרות שהוכח אין ספור פעמים שאדם יודע הכי טוב מה הוא צריך (או כמו שאומר הפתגם בערבית "האדם הוא הרופא הכי טוב של עצמו")

העניין כאן הוא עניין האחריות. אם כבן אדם עם בעיה רפואית או אחרת-אתה לוקח על עצמך את האחריות לבדוק מה באמת טוב לך, וללכת עם עצמך צעד אחרי צעד עם אצבע על הדופק כמו שכתבת-עד שתמצא מזור- עשה זאת..

הרבה אנשים אם לא רוב האנשים, מעדיפים להיות ראש קטן, ולשלם כסף למישהו שיהיה אחראי על הגוף שלהם. אחרים מעדיפים דווקא ללוות את עצמם במסע החיים, ולהיעזר בדרך במה שנראה להם מתאים.

הבעיה היא שהרפואה מעודדת תלות- בייחוד הפסיכיאטריה. אבל לכל אחד יש את הנפש שלו ואת הגוף שלו-הייחודיים, ולכל אחד הקצב שלו, הדרך שלו והפתרונות משלו.

אני מאמינה שכתבתי את ההודעה הראשונה-העליונה שלי דווקא בפורום הזה כי חשבתי שמישהו מהמטופלים של אי אילו מהרופאים שכותבים כאן- היה אי פעם במצבי (כלומר- התמודד עם בעיית חרדה, הגיע למצב כלכלי בעייתי בעקבותיה, ומחפש דרך החוצה) והם יוכלו לייעץ לי בזה.

כנראה שמר חרמון שהגיב לי רגיל לכתוב לכל מגיב כאן את אותו רעיון: "לך לטיפול" (שאם היה שם לב -כתבתי שאני כבר עושה)
    או שסתם לא היה לו כח לקרוא את מה שכתבתי.

בכל מקרה תודה וערב טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חחח זה מעניין..

רפאל
    05/12/2012

יש נטיה למטפלים נפשיים לומר למטופל "זה חלק מהבעיה שלך" , ביחוד כשזה נוגע לכפייתיות או טורדנות במחשבה.. ובחלק מהמקרים זה גם נכון , אבל זה הדרך הכי קלה והרפלקס של המטפל ששבוי באבחנה שלו לקטלג ישר את האמירה לבעיה.

לכן דר חרמון הנכבד אומר לך לטיפול, מה את מצפה שיגיד לך?
    אולי כל מה שאת מתארת זה חלק מהבעיה שלך?
    אבל אולי לא.. ?
    והוא כרופא ישר ורציני הכי נכון מבחינתו זה לא להתייחס לשום היבט פסיוכלוגי ונפשי כאן,
    רק לגבי הכדורים והשפעתם אפשר להתייחס בלי להכיר באופן אישי את המטופל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו