חרדות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות
    סהר
    07/12/2012

שלום
    בעלי היה במלחמת לבנון האחרונה ובעקבותיה עבר מספר גלים של התקפי חרדה.. ישנן תקופות (שנים) בהן אין לו שום התקף וישנן תקופות שזה חוזר.. בחודש האחרון ישנה ממש החמרה בהתקפי החרדות והוא חווה אותן כל לילה.. החרדה שלו היא סביב פחד מאיבוד שליטה- הוא ממש מדמיין שהוא ירצח אותי או יפגע במקורבים אליו- פשוט יקח סכין ויפגע בי.. זה מאוד מבהיל אותו, (ואותי) ואני מרגישה ששמחת החיים שלו פשוט יורדת.. חשוב לי לציין כי הוא האדם הכי רגיש ולא עצבני שאני מכירה- הוא לא מסוגל לפגוע בנמלה!
    השאלה שלי היא- האם באמת יש סיכוי שהחרדה תפך למציאות והוא ינסה לפגוע בי או בסביבה שלו- או שבאמת מדובר ב"פעמון אזעקה" שמתריע שלא לצורך?..
    אנחנו כרגע בבירור לגבי מטפל.. ברור לנו שהוא צריך לטפל בזה וזהו.. יחד עם זאת, אשמח לקבל תשובה לשאלתי האם יש סיכון שהחרדות יהפכו למציאות- או שזה באמת רק בראש והוא צריך להתעמת עם הפחד??
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    09/12/2012

שלום רב,
    החרדה מאובדן שליטה וחשש לפגוע בסובבים היא חרדה שעלולה להופיע במספר הפרעות נפשיות ולא בהכרח מצביעה על מסוכנות ממשית. יחד עם זאת, ישנם מצבים בהם אדם אכן, כתוצאה מביעה נפשית מאבד שליטה ועלול להיות מסוכן. כדי להעריך מידת המסוכנות יש צורך בבדיקה והערכה מקיפה של אי שמקצוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה

סהר
    09/12/2012

תודה רבה על תשובתך.. אשמח אם תוכלי לרשום לי באילו אפשרויות של הפרעות נפשיות זה יכול להיות מדובר?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו