חרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה
    דן
    11/12/2012

שלום אני סובל מחרדות בריאותיות תמיד פחד ממחלות והתקפי פאניקה לפני כמה חודשים הרגשתי חולשה ברגליים ובידיים בדיקת נירולוג תקינה החולשה הייתה באה והולכת בימים של פחות חרדה אם זכור לי לא הייתי מרגיש אותה אתמול רציתי לקרוא באינטרנט על החולשה וקראתי שיכול להיות ניוון חלילה וקראתי שעוד תופעה זה הקפיצות שרירים היום קמתי בבוקר ופשוט התחיל לי קפיצות שרירים האם זה מהלחץ ממה שקראתי שפתאום אני מפרש גופנית תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    11/12/2012

שלום דן,
    מחושים שונים, חולשה ותסמינים גופניים אחרים רבים שלא נמצא עבורם הסבר רפואי, עלולים להיות חלק מתסמיני חרדה. התסמינים נוטים להתגבר בעת התגברות החרדה. לעיתים קרובות, בדומה למה שאתה מתאר, עיסוק בנושאי רפואה שונים וקריאת חומר רפואי, עלולים גם הם להגביר חרדה, לעורר את התסמינים ולהביא לדאגנות יתר ופחד ממחלות שונות. בחלק גדול מהמקרים, הטיפול בנוגדי חרדה ודיכאון עשוי להועיל: להוריד רמת החרדה, להקל על התסמינים הגופניים ולשפר איכות חיים. כמו כן, ניתן להיעזר גם בטיפול פסיכולוגי המכוון לתסמינים הנ"ל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו