אמא מודאגת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא מודאגת
    מירי
    15/12/2012

שלום רב, בני בן 36 חולה סכיזופרניה כ- 10 שנים, לפני 4 שנים שכר דירה ,תחילה התנהל טוב שילם את התשלומים חשמל, מים וכו' , לאחרונה חלה הדרדרות והפסיק לשלם חשבונות
    פעם אחת ניתקו לו חשמל ומיד שילמתי אך לצערי לא רק שהמצב לא השתפר אלא החריף, כעת שוב נותק החשמל , המים בדרך לניתוק וכן הגז, אני יודעת שנכון יהיה אם אשאיר אותו להתמודד בכוחות עצמו ,אנו כהורים הצענו לו להשתלב בדיור מוגן אך הוא מסרב בתוקף, אני נורא מודאגת ולא יודעת כיצד לנהוג, אני מבקשת לדעת האם עקשנות זו כל כך אופיינית לחולי סכיזופרניה? מה עלי לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• אמא מודאגת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/12/2012

דילמה לא פשוטה.
    חולי סכיזופרניה מאופיינים בהדרדרות הדרגתית ביכולת התיפקוד.
    יש צורך לגייס את הבן לטיפול ועזרה, יש צורך בטיפול תרופתי מסודר, עבודה על כישורי חיים ושיחות תמיכתיות. לשם גיוס, יש לנסות להעזר בבני משפחה, חברים, גורמי רפואה ובמיוחד כאלו עליהם הוא סומך. יש לנהוג בגבולות ולנסות להשיג שיתוף פעולה ככל שניתן, לא פשוט , אך אין ברירה. ממליץ לערב גורמים מברה''ן אזורי, רווחה , עו'ס או פסיכולוג מקופ'ח, לפעמים ניתן להזמין פסיכיאטר או גורם טיפול באופן פרטי. בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו