דיכאון מתמשך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון מתמשך
    רובי
    16/12/2012

אני בדיכאון כ-6 שנים , כל הזמן חשבתי שזה מצב זמני אבל אני לא מצליח לצאת מזה.
    רמת החיים שלי נפגעה כליל , אני רוב שעות היום מעורער ומדוכא, חסר כל סבלנות כלפי הסביבה , אני מרגיש שאני ממש פוחד מהעולם ומפחד להתעמת עם אנשים.
    הפחד מהמוות רודף אותי כל הזמן עד כדי פגיעה בחיי היום יום, קשה לי לשמוח ולהנות מהחיים.
    הגעתי למצב של אכילה מוגברת ללא כל התעניינות בתוצאות
    התחלתי לשתות אלכוהול ברמה מוגזמת
    אני מעוניין לפתור את הבעיה בדרך כימיקלית ואינני יודע מה לעשות...
    האנונימיות פה די תורמת לי להיפתח
    זהו הסיפור ממש על קצה המזלג
    לעזרתכם אודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון מתמשך

הוספת תגובה

• דיכאון מתמשך - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    18/12/2012

שלום רובי,
    התסמינים שאתה מתאר אכן עלולים להעיד על דיכאון כרוני שפגע וממשיך לפגוע בתפקודך ואיכות חייך. על אף שגם ללא הטיפול, דיכאון עשוי לחלוף, זה יכול לקחת המון זמן. הטיפול עשוי לעזור ולקצר את משך המחלה, לסייע לחזור לתפקוד ולחיי שגרה.
    כיום, הטיפול המומלץ בדיכאון הוא בנוגדי דיכאון שאלו הן תרופות יעילות, בטוחות ולא ממקרות שהשפעתן מתחילה להיות מורגשת כעבור 4-6 שבועות מתחילת הטיפול. בנוסף, מאוד מומלץ להיעזר גם בטיפול פסיכולוגי. ההחלטה לפנות לטיפול לעיתים אינה החלטה פשוטה, להרבה אנשים לוקח מספר חודשים ואף מספר שנים עד שמליטים לפנות לאיש מקצוע. חשוב לזכור כי הנזק שנגרם ע"י דיכאון לא מטופל הוא נזק משמעותי, בין אם מדובר בירידה תפקודית בתחום התעסוקתי ובין אם מדובר בפגיעה ביחסים חברתיים וזוגיים. אני מקווה שהפניה שלך לפורום היא הצעד הראשון שעשית בדרך לריפוי ושלא תעצור כאן ותפנה לאיש מקצוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו