מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לגבי התרופה נרדיל ומשפחת הmaoשואל שאלה17/12/2012
אני שקוע בדיכאון די עמוק שמתבטא בקשיי ריכוז קשים חוסר תקווה, בדידות עייפות וכו'.
ניסתי את לוסטרל, ואיפקס כאנטי דיכאוניות אך הן לא עזרו.
הרופאה התלבטה למשך זמן מה האם יתכן וזו תסמונת ביפולרית אך לבסוך הגיעה למסקנה שמדובר בדיכרון א-טיפי.
היא רשמה לי את התרופה נרדיל nardil מקבוצת הmao.
1. מצאתי עליה מעט מאד מידע באינטרנט. ראיתי שהתרופה מסווגת כ"בלתי הפיכה"- מה הכוונה? האם יש חשש שיקרה משהו בלתי הפיך לעצבים/ מוליכים וכו'?
2. האם ניתן לקחת יחד עם ריטלין?
3. האם ניתן לקחת יחד כם משחת עור בשם "לוקסיד" (רטין a)
4. האם ניתן לקחת עם כדורים בשם דוקסילין?
בברכה. אודה לתשובה- הרופאה שלי זמינה אולי אחת לחודש, והתרופות כבר אצלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי התרופה נרדיל ומשפחת הmao - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור18/12/2012שלום רב,
נרדיל היא תרופה נוגדת דיכאון ותיקה ויעילה, אך השימוש בה מוגבל לאור העובדה שבעת נטילתה יש להצמד לדיאטה מאוד ספציפית (למשל אסור לאכול גבינות מסוגים מסויימים, יוגורט, לשתות יין אדום ומגלבות נוספות) בגלל סכנה של עליה קיצונית ומסוכנת של לחץ דם. המטופל של מתחיל את הטיפול בנרדיל מקבל הסבר מפורט ורשימה מפורטת המציינת את המאכלים שאסור לו לאכול.
את כל התרופות שציינת ניתן ליטול עם נרדיל פרט לריטלין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר-שאלה נוספת ועיקרית על נדריל
שואל שאלה18/12/2012ראיתי בכמה מקומות שכתוב שהיא "בלתי הפיכה". מה הכוונה האם יתכן נזק למערכת העצבים? מה הכוונה ב"בלתי הפיכה"?
תודה רבה ממש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר-שאלה נוספת ועיקרית על נדריל - תגובה
הכנוונה למנגון הפעולה של התרופה שמעכבת באופן בלתי הפיך חלבון שמפרק מוליכים עצביים וביניהם סרוטונין ונואדרנלין. כתוצאה מהעיכוב של פעילות החלבון, הרמה של המוליכים עולה וזה מה שבסופו של דבר מביא לשיפור במצב הנפשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לשילוב עם ריטלין
שואל שאלה18/12/2012בתשובתך כתבת "ניתן לשלב עם כל התרופות הנ"ל".
כעת ראיתי בעלון לצרכן של מתלפנידראט (ריטלין)
שאסור באיסור חמור ליטול ריטלין עם קבוצת mao
מאחר ויש סכנת חיים בהקשר של לחץ דם.
וכך אמר לי גם הרוקח.
היד קלה על המקלדת?
סליחה שאני תוקף- את רופאה עם נשמה טובה שמתנדבת לענות על שאלות של חולים- אך כמעט ונטלתי אותם ביחד. ואין להקל ראש בתשובות.
תודה ממש בכל אופן!
ואם אני טועה אז סליחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לשילוב עם ריטלין - נפלה טעות
אכן נפלה טעות ולא שמתי לב שבין התרופות שציינת נמצא ריטלין. כמובן התרופה אסורה לשילוב עם נרדיל. מאוד חשוב להדגיש כי הדברים שנכתבים בפורום אינם תחליף ליעוץ רופא והנחיות רופא , אלא נועדו לספק מידע בלבד. אין להתחיל או להפסיק טיפול ללא הנחיה ברורה של הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
שואל שאלה18/12/2012תודה רבה לך! המשיכי בעבודת הקודש שלך! אתם הרופאים אנשים רגישים שמבינים לליבנו האנשים החולים ועל כך תודתי נתונה לך ובשם חברי לפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי נרדיל
אסנת09/10/2013האם הפורום עדיין פעיל? שלום רב, מעבר לתופעות לוואי הקשורות לתפריט המוגבל עם הנרדיל, מהן שאר תופעות הלוואי שלו? הבנתי שאין לקחת בערב כי יש נדודי שינה. תוכלי לציין את שאר תופעות הלוואי? תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלטרולט במקום נרדיל
אסנת09/10/2013במידה ולא אעמוד בדיאטה של הנרדיל (אני תת משקל) וארצה לחזור לאלטרולט שנטלתי 10 מ"ג כשבועיים. מתי אמורות לחלוף הסחרחורות החזקות שהוא גורם? האם זה נכון שאם זה לא חולף תוף 3 שבועות יש להחליף טיפול? תודה מקרב לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לתלות יותר מדיי תקוות בתרופות
שמוליק09/10/2013שלום אסנת.
לפני שאני נכנס לגוף העניין, חשוב לי לציין שכל מי שמתמודד עם בעיות נפשיות לא צריך לראות את עצמו "נחות" "דפוק" או כל כינוי גנאי אחר.
מי שמתמודד עם הבעיות הוא גיבור שראוי להערכה רבה.
כפי שאת בעצמך כתבת לתרופות ישנן תופעות לוואי קשות.
בעיניי חוסר איזון כימי במוח הוא גורם שמשקלו נמוך ביותר בבעיות נפשיות, ויותר מזה - הוא סימפטום של הבעייה האמיתית שהיא רגשית.
הטיפול העיקרי והחשוב הוא הטיפול בבעייה הרגשית והוא ממש לא נעשה ע"י התרופות.
אם התרופות עוזרות, אז אפשר וצריך לקחת אותן, אבל אם הטיפול בבעיה הרגשית הוא מספיק טוב, אז ישנו איזה שלב שבו הנזק מתופעות הלוואי של התרופות עולה על התועלת מהן, כך שצריך להתחיל לחשוב על הורדה במינון עד להפסקה.
לדעתי, צריך לנסות לחשוב האם הטיפול בבעייה הרגשית הוא מספיק טוב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)