מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרקוויל ומינוןליליאן18/12/2012
שלום,
לקחתי סרקוויל 300 מיליגרם כל יום ואז הפסיכיאטר העלה לי את המינון
ל600 ביום. עבר זמן מאז שלקחתי ועכשיו אני לא כ"כ זוכרת..
האם אני צריכה לקחת בלילה או ביום, ואת שניהם בו זמנית? אחרי האוכל או לפני?
לא הייתי אצל הפסיכיאטר הרבה זמן ואני לא זוכרת מה הוא הנחה אותי,
והתור אליו עוד ארוך ואני צריכה להתחיל לקחת את הכדורים.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרקוויל ומינון - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור18/12/2012שלום ליליאן,
אם אני מבינה נכון, עברה תקופה מאז שקבלת את ההמלצה של פסיכיאטר לעלות מינון ולא ברור האם במהלך התקופה נטלת את המינון הנמוך יותר. במידה והספקת טיפול בתקופה זו, יתכן והמלצה שניתנה ע"י פסיכיאטרי בעבר (במיוחד עם עברה תקופה ארוכה מאז, חודש או יותר), לא רלוונטית למצבך הנוכחי ואני ממליצה על הערכה חוזרת בתקופה זו כדי לקבוע האם אכן זהו הטיפול המומלץ ובאיזה דרך יש לעלות את המינון (יש מספר אפשרויות וכדי לתת המלצה ספציפית יש להעריך את המצב הנפשי שלך כעת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ליליאן18/12/2012(התשובה שלי משום מה נשלחה למקום לא נכון בכלל)
אולי לא הסברתי את עצמי נכון..
לקחתי 300 מיליגרם לבערך יותר מחודש, הפסיכיאטר איבחן אותי
ואמר לי שאין השפעה כלל וצריך להעלות את המינון ל600 ביום.
הוא נתן לי מרשם ובשל חוסר אמצעים, לא לקחתי את הכדורים במשך זמן.
דיברתי איתו והמרשם תקף, קניתי היום את הכדורים (600 מיליגרם).
אבל שכחתי לשאול אותו שוב על המינון, אני אפילו שכחתי באילו שעות
לקחתי אז את הכדורים... יש לי קצת בעיה בזיכרון והתור לפסיכיאטר
הוא בעוד הרבה זמן, ואני רוצה להתחיל לקחת את הכדורים בכדי
שכשיגיע התור לפסיכיאטר הוא יוכל לראות אם יש שיפור או לא..
אז שאלתי באילו שעות לקחת אותם? שתיים באותו זמן או בהפרש?
אחרי או לפני האוכל? (ה300 מילגרם לא הרדימו אותי, אולי ה600 ירדימו?)
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור18/12/2012שלום ליליאן,
עם כל הרצון הטוב, אני לא אוכל לתת לך הנחיות בנוגע לנטילת הכדור. יש מספר סוגים של סרוקוול והנחיות לעליה במינון (קצב העליה, כמה פעמים ביום לקחת וכד') ניתנות על סמך הערכה של פסיכיאטר ובהתאם למאפיינים הספציפיים של המטופל ומחלתו. במסגרת הפורום אנו מספקים מידע בלבד ולא הנחיות ספציפיות.
באופן כללי סרוקוול בצורה של שחרור מיידי (סרוקוול רגיל) יש ליטול פעמיים ביום (לחלק את המינון המומלץ באופן שווה בין בוקר וערב). סרוקוול בשחרור מושהה (XR) ניתן לקחת פעם ביום - עדיף בערב. העליה במינון במקרה של סרוקוול רגיל היא הדרגתית ולא מומלץ לעלות מיד את המינון מ-300 מ"ג ל-600 מ"ג. לעומת זאת במקרה של סרוקוול XR ניתן לעלות מינון בבת אחת.
שוב, אני חוזרת ומדגישה, כי הנ"ל לא מהווה המלצה או הנחייה לשינוי בטיפול, אלא בגדר מידע בלבד ואת חייבת ליצור קשר עם הרופא (אפילו טלפוני) כדי לקבל הנחיות ברורות ומדוייקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)