בעניין גמגום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעניין גמגום
    נחוש
    19/12/2012

שלום,
    אני בחור כבן 38 מגמגם בינוני מגיל 8.ניסיתי את כל סוגי הטיפולים בגמגום ללא הועיל וכיום אני נמצא בטיפול שנותן לי כלים לדבר בשטף. העניין שאני לא מצליח לדבר בשטף עם כולם. עם בני המשפחה הקרובים אני מדבר שוטף (בעזרת השיטה הטכנית שלמדתי),אבל עם אנשים שלא כ"כ קרובים או שאני לא בטוח במחיצתם,אני נלחץ וחוזר לדיבור המגומגם והרגיל שלי.
    שאלתי היא האם אוכל להוריד את הלחץ והחרדה שתוקפת אותי בזמן הדיבור,ע"י לקיחת תרופה מרגיעה?מבלי שאתמכר אליה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעניין גמגום

הוספת תגובה

• בעניין גמגום - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    19/12/2012

שלום רב,
    נכון להיום, אין תרופות שהוכחו כיעילות לטיפול בגמגום. התרופות שניסו להשתמש בהם לטיפול בבעיה זו הן נוגדי חרדה ודיכאון, תרופות הרגעה, תרופות נוגדות פרכוס ואחרות, אך כפי שציינתי הן לא הביאו לתוצאות וטיפול בהן לעיתים היה כרוך בתופעות לוואי.
    יחד עם זאת, במידה ולצד בעיית גמגום, אתה מתמודד גם עם הפרעת חרדה או דיכאון, סביר להניח שטיפול תרופתי מתאים ישפר את הרגשתך ובאופן עקיף יפחית את הגמגום. בתרופות שמשמות היום לטיפול בדיכאון וחרדה הן תרופות יעילות ולא ממקרות והן בטוחות לאורך זמן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו