תסמינים שליליים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמינים שליליים
    דני
    20/12/2012

היי האם הגיוני שתסמינים שליליים בסכיזופרניה יכולים להיות קיצוניים כבר בגיל צעיר זאת אומרת התפרצות המחלה אישפוז ותסמנים שליליים כול זה בשנתיים ובגיל 23 בנדם לא מסוגל לדבר ושלא נדבר על לתפקד לעבוד באמת קיצוני כמו צמח שיודע לעשן ולהגיד ברוך השם ששואלים לשמו חוץ מיזה כלום לא מוכן להשתתף בפיעלויות של המועדון שאני שולח אותו בקושי מחייך נראה מדוכא אבל יצא מאישפוז רק לפני כמה חודשים הביאו לי בן אחר נכון לפני זה חשב שהוא מושיח אבל הרבה השיתוף פעולה והדיבור ואוצר המילים הה עצום ילד חכם ממש כואב לי הלב אני עבוד עצות הוא לוקח 5 כדורים אולי הוא לא מושיח אני כבר מעדיף את הבן שלי בתור משיח לצערי במצב הזה האם הקרב אבוד? לוקח כלוריניט אינווגה קמדרין סרוקסט ועוד כדור אני רוצה להאמין שהכדורים עוזרים לו מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסמינים שליליים

הוספת תגובה

• ישנם גם מעצורים

דני
    20/12/2012

רציתי גם לשתף אותך בתופעה שקורת לבני כאשר מדברים איתו זמן התגובה שלו מאוחר מאוד ואני רואה שאני שואל אותו משהו הוא מתאמץ גם עם השיניים לענות הוא נועל את הפה כאילו כשהוא צריך לדבר נכנס לו מין אי שקט כזה מעצור רק אחרי כמה שניות הוא מצליח להשכיל מילה לפעמיים כמה דקות מה זה התופעה הזאת? אם שמעת עליה? ומה הוא הטיפול הכדאי תודה מראש אבא דואג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אתם לא עונים לשאלה למטה על בני

דני
    21/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמינים שליליים - כל האמת

שמוליק
    22/12/2012

שלום דני.

התסמינים השליליים הם למעשה תופעות לוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות.

אם בנך מאובחן בסכיזופרניהת אז הוא בטוח מקבל תרופה כזו.

למרבה הצער, כדי לשכנע את המטופל לקחת את התרופות האלה, מעדיפים שלא לומר את האמת...

אני אומר את הדברים מתוך נסיון אישי מר בעניין.

זה נכון שהפסקת התרופות עלולה לגרום להחמרת המצב, אבל אצלי זה לא קרה...

מה שקרה אצלי היה ההיפך הגמור; העייפות החזקה הייתה בלתי נסבלת שפשוט רציתי לשים קץ לחיי, וזו הייתה הסיבה לאישפוז האחרון שלי.

בסופו של דבר הבנתי שגם אם המצב יחמיר זה כבר לא משנה לי, והחלטתי להפסיק את התרופות על דעת עצמי.

הייתי שמח מאוד אם מישהו היה חוקר את העניין לעומק ובודק מדוע אצלי - בניגוד לתחזיות - המצב לא רק שלא התדרדר אלא אף השתפר, אבל כנראה שאף אחד לא באמת רוצה לחקור.

שבוע טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעת האין על מה לדבר

דורין
    23/12/2012

שמוליק שלום
    לצערי אני מס שנים עם קרוב משפחה שלא תמיד דיבר עם הכדורים או בלי הכדורים זו תופעה שקשורה למחלה ל ולא בהכרח לתרופה הבן אדם נעשה שטוח לפעמים זה מהתרופה שמשפיעה על הנוראדרנלין ולפעמים זו השריטה שנגרמה מההתקף ושיבשה את תהליך הנוראדרלין במוח אני לא רופאה ואינני מתיימרת אבל לא להאשים את התרופות כל הזמן העניין הוא עלות מול תועלת ואתה יצאת מזה כמו שפרופסור נאש יצא מזה כי הוא נפל על האחוזים שבסוף נירפאים מזה אתה כמוהו נירפאת או שאתה ברמסייה והלוואי שכך תמשיך ותהיה לעזר רב בפורום
    הרופאים הם רק בני אדם למרות שחלקם משחקים את האלוהים הם מנסים ומנסים לא יודעים בדיוק איך החולה ובני משפחתו ניקרעים מתוך היאוש של תהומות הנשייה אבל אין מה לעשות וצריך לקוות שכווווווווווווווולם יגיעו בסופו של דבר להצלחה כמו שלך אבל ללא חוויות האישפוזים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

שמוליק
    23/12/2012

שלום דורין.

אני מבקש לעשות מספר הבחנות, ואני מקווה שהדברים יהיו ברורים יותר.

אינני נגד תרופות, ואם התועלת מרובה על הנזק, אז בוודאי שזה טוב וכדאי לקחת תרופות. אני ממש לא מנסה לשכנע את מי שטוב לו עם התרופות להפסיק.

ישנם הרבה מטופלים שמתלוננים על עייפות חזקה ושקשה להם לתפקד.

אני חושב שצריך לומר להם את האמת שחוסר היכולת לתפקד היא תופעת לוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות. זה לא אומר שצריך להפסיק אותן, מפני שיכול להיות שהמצב יהיה גרוע יותר.

חוץ מזה, אני מאמין שאני לא אחד מיחידי הסגולה, אני חושב שישנה שיטה שאם מטופלים נוספים ינסו אותה, אז גם הם יוכלו להחלים. אני לא מדבר באופן סוחף וגורף שכולם, אבל אני מאמין שבתור התחלה לפחות עשרה אחוזים. אני הרבה פעמים אומר שהייתי שמח אם מישהו ירים את הכפפה וינסה לחקור את הנושא לעומק.

בכל אופן, אני משוכנע שהונח הזה "סימפטומים שליליים של המחלה" - מטרתו למנוע ממטופלים לחשוב על האפשרות להפסיק את הטיפול, ואני חושב שצריך לומר את האמת.

מקווה שדבריי הובנו כראוי.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמינים שליליים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    23/12/2012

אין חוקים ואין 100% ברפואה.
    סכיזופרניה היינה מחלה של המח.
    יש לשים דגש על איזון תרופתי וכן תוספת טיפול בשיחות והדרכה.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו