התקפים חרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפים חרדה
    סרגיי
    23/12/2012

היולי התקופות חרדה די כשים בבית ,בעבודה מספר שנים (אמבולנסים,בתי חולים...).חיפסתי פיתרון עד שהגתי לרופא פרתי.היולי כמה פגישות איתו.הוא המליץ לי על ויפאקס 150 כדור אחד ביום.התרופא מעוד אזרה לי.התקפים ניחלשו ועם הזמן כמעת נהילמו.אני עם ויפאאקס כבר יותר מ-4 שנים.לא הירגשתי שום תופאות לוואי חוץ מי שינוים בחשק מיני,אבל על זה רופא עמר בהתחלה.אני משקים שזה לא די מפריה אבל מול ההתקפים זה עדיף.לפני חצי שנה החלפתי עבודה ומי רוב לחץ כמה חעמים שחחתי לקחת כדור.למחרת היולי כוהבי ראש נוראים (שחור בעינים,כמאת נפלתי מהרגליים).אכשב אני מפחד להשאר בלי כדורים או לשקוח אותם.לפיני כמה חודשים מי בתי מרכחת נהילמו ויפאקס 150-אני אברתי לויפאקס 75 שתי כדורים ביום.היום הלחתי לקנות את התרופות ואמרו לי שגם ויפאקס 75 חשר במדינה.אני לא מבין ויפאקס מיאצרים בארץ,אז לאמה האו חשר? רק אני קשור אלב וצריך את הכדורים האלו?ואוד שילה בית מרכחת במקום ויפאקס נתנו לי VENLAFAXINE XR של טבע (כתרופות אחרות מרדימות אותי וזה משהו חדש).העים התרופא הזה יכולה לעזור לי?עוד דבר אחד,אני נורא מפחד מיהתלות (כשר) שלי מהויפאקס (אני מרגיש כמו נרקומן )ולא יודע אך להפסיק אותו ומתאי?הכשר שלי עם רופא הסתים כבר מזמן (רופא פרטי -כלכלי זה היה מקה רצינית).
    אני מעוד השמח עם תוכלו לעזור לי.
    תודה סרגיי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקפים חרדה

הוספת תגובה

• התקפים חרדה - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    24/12/2012

שלום סרגיי,

ויפאקס היא תרופה נוגדת חרדה ודיכאון יעילה .
    ונלפקסין מכילה את אותו החומר הפעיל כמו ויפאקס ולכן לא אמור להיות הבדל בהשפעתן של שתי התרופות. ויפאקס (וגם וונלפקסין), לא ממכרת ולא מייצרת תלות. יחד עם זאת, הפסקה חדה של הטיפול עלולה להיות מלווה בתופעות לוואי, כגון אלו שתיארת.
    ההחלטה על הפסקת הטיפול כדאי ורצוי לקבל בשיתוף עם הפסיכיאטר, זאת כדי לבחור נכון את מועד ההפסקה, הדרך לעשות זאת, להתכונן לתופעות לוואי אפשריות ולהתמודד איתן במידת הצורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו