טיפול בסימן שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בסימן שאלה
    מויש
    31/12/2012

כ15 שנים נוטל תרופות אנטידיכאוניות. לאחרונה הרופאה שלי ב"כללית" נתנה לי מרשם ללוסטרל ולמיקטל. לאחר תקופה של נטילת התרופות שמנתי מאוד ואינני מרגיש שיפור נפשי. מה גם שאני מרגיש די רע גופנית ולאחר נבירה במספר מאמרים ראיתי את ההשלכות של הליתיום על הבריאות ונלחצתי עוד יותר ואני פשוט רוצה להפסיק את הליתיום.
    למעשה אני מקבל טיפולים מהרופאה שלי שלתחושתי אינם משרתים אותי אלא אינטרס אחר לתחושתי.
    א. האם אני יכול להפסיק עם הלמיקטל מיידית (להמשיך רק עם הלוסטרל)
    ב. כיצד אני יכול לעבור לרופא אחר בכללית?
    ג. אני מאוד הייתי רוצה לקבל מרשם מפסיכיאטר מוכר לאו דוודקא במסגרת קופ"ח. ואני לא רוצה לפתוח דפי זהב בשביל זה. לא יודע על מי אפול.

אשמח לעזרתכם!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בסימן שאלה

הוספת תגובה

• טיפול בסימן שאלה - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    31/12/2012

שלום רב,
    קיים מגוון רחב של תכשירים נוגדי דיכאון שעשוים לתת מענה לאנשים שלקו בדיכאון ולא הגיבו למספר תרופות נוגדות דיכאון בעבר. אמנם, כדי להגיע לתוצאות משביעות רצון ולהנות מהטיפול, יש צורך במעקב עקבי וצמוד של פסיכיאטר שמטרתו להגיע לתרופה המתאימה במינון המתאים או שילוב תרופתי. מדובר בתהליך שעלול להיות ממושך ודורש הרבה סבלנות והתמדה. בנוסף לטיפול התרופתי, בחלק מהמקרים, מומלץ להיעזר גם בטיפול פסיכולוגי.
    בנוגע לשאלה הספציפית על למיקטל : באופן כללי ניתן להפסיק את התרופה בבת אחת ללא השלכות גופניות, במידה והתרופה מותוות לטיפול בהפרעת מצב רוח (דיכאון) ולא כטיפול באפילפסיה (אז ההפסקה עלולה לעלות סיכוי לפרכוסים). כמובן, אין לבצע שינויים בטיפול על דעת עצמך וללא התייעצות עם הרופא המטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בסימן שאלה

moysh
    09/01/2013

היי.
    תודה רבה על התשובה. היות ולוקח כחודש לקבוע תור עם המטפלת בקופ"ח וגם ככה לא בטוח שדווקא אצליח לצאת באותו יום מהעבודה החלטתי להוריד מינון של 100מ"ג ל50 בשבוע ורוצה להפסיק בכלל, להמשיך רק עם הלוסטרל ללא הלמיקטל. אני חש עייפות מטורפת . למה זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו