אחרי 6 שנים, כדורים גורמים למאניה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחרי 6 שנים, כדורים גורמים למאניה?
    ajr
    01/01/2013

שלום

אני בן 24 ונוטל כדורים כבר 6 שנים (לוסטראל 200 מל וריספונד 1מל)
    השאלה שלי היא אם נטילת כדורים במשך כל כך הרבה זמן יכולה לגרום למאניה בהפסקה שלהם...אני כבר בתהליך הורדה של הכדורים ... לוסטראל בעיקר כבר הורדתי ל75 מל...

השיפור מאוד גדול, אני מרגיש טוב...רואה יותר טוב אוכל יותר טעים לי מוסיקה נשמעת לי יותר טובה..
    הרגשות שלי טובים יותר, אני נזכר המון באישיות הקודמת שלי זו שלפני נטילת הכדורים.

לא הייתי צריך להתחיל עם הכדורים, הורי היו מודאגים לשווא ונפלתי לתוך חצי עשור נוראי כשהפסיכיאטר מודע לזה ולא אכפת לו.

ובחזרה לשאלה - האם הורדת לוסטרל אחרי נטילה של 6 שנים יכולה לגרום למאניה ארוכה מאוד (כבר קרוב לשבועיים)
    ואם כן מה זה אומר, שבשלב כלשהו אני אחזור להרגיש פחות? והראיה שלי תיהיה פחות טובה? וההנאה שלי ממוסיקה תופחת משמעותית?

ושאלה נוספת - ריספונד אחרי כל כך הרבה זמן יכול לגרום לך להימשך לגברים יותר ממה שאתה אמור?

מודה מראש..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    01/01/2013

שלום.

אינני רופא, אני כותב על סמך נסיון אישי.

אני מאמין שכל התיאוריה העומדת בבסיסה של הפסיכיאטריה שלפיה בעיות נפשיות קשורות למחלה של המוח המתבטאת בחוסר איזון כימי איננה נכונה, וממילא, התרופות שמטרתן לאזן את המוח, אינן פותרות את הבעייה.

עודה היא שישנם הרבה אנשים ,בריאים, שמוח שלהם נבדק ונמצא שיש להם חוסר איזון כימי, אבל הם אינם נחשבים לחולי נפש.

חוץ מזה, ישנה עוד עובדה שכדאי לציין אותה.

ישנו מונח רופאי רשמי שנקרה "סימפטומים שליליים של המחלה" למאובחני מאניה-דיפרסיה, סכיזופרניה וסכיזו-אפקטיב וכיו"ב.

זהו ההסבר לתופעת לוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות שניתנות למטופלים שאובחנו באיבחונים כאלה, וכדי שהם לא יחשבו על האפשרות להפסיק את הטיפול לא אומרים להם את האמת...

לאחר שאני הגעתי לתובנות האלה בעצמי, החלטתי להפסיק את הטיפול התרופתי, וזה בדיוק מה שהיטיב את מצבי...

יכול להיות שלמטופלים אחרים, הפסקת הטיפול תגרום להחמרת המצב, אבל בכל אופן, כדוע, זה קורה מהיום למחר; זו התדרדרות שלוקחת בדרך כלל לפחות שבוע.

אם אתה מאמין בעצמך או בסביבתך (משפחה חברים וכיו"ב), ובטוח שבמקרה של התדרדרות, תוכל לטפל בעצמך, ולמנוע החמרה של המצב, אז באמת אין ממה לחשוש.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך מאוד. עזרת לי המון.

Ajr
    03/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך מאוד. עזרת לי המון.

Ajr
    03/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנוסה

יעל
    03/01/2013

אני לוקחת תרופות פסיכיאטריות כבר הרבה שנים בגלל שכשאני מפסיקה אותם, אז תוך שלושה ימים מקסימום אני פסיכוטית וצריכה אשפוז כפוי. מצב אומלל, אבל אלו חיי. ניסיתי כמה פעמים להפסיק את התרופות, וכל פעם זה אותו סיפור. שלושה ימים. מקסימום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי 6 שנים, כדורים גורמים למאניה? - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    02/01/2013

שלום רב,
    הפסקת הטיפול בנוגד דיכאון לוסטרל (וגם נוגדי דיכאון אחרים), לא גורמת להתפתחות מניה, גם אחרי שנים רבות של טיפול.
    טיפול בתכשיר ריספונד לא מגביר משיכה מינית ולא גורם לשינוי בהעדפות מיניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

Ajr
    03/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

Ajr
    03/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו