מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הזעת יתרמאי02/01/2013
שלום רב ד"ר, סובלת מחרדה חברתית מטופלת בטיפול פסיכולוגי של שיחות(לא קוגניטיבי התנהגותי) אך לא פניתי עדיין לפסיכיאטר או נטלתי כדורים.
בעת התקף חרדה הייתי סובלת מיובש בפה, הזעת יתר,דופק .
מלפני 6-8 חודשים חוויתי התקף חרדה ראשון רציני שבו הרגשתי את התופעות האלה... מאז אותו התקף חרדה כל פעם שאני בחוץ(גם בסיטואציות שפחות מלחיצות אותי) יש לי הזעת יתר(רגליים ,בית שחי, ידיים ) אך אני לא מרגישה דפיקות לב או יובש בפה או תסמין אחר. שאני בבית לבד או עם המשפחה אני לא מזיעה בכלל,אין מה להשוות למה שקורה לי בחוץ.
עכשיו ההזעה עצמה גם מכניסה אותי לסטרס, כי אני מפחדת שישימו לב. אני לא מבינה למה זה קורה לי שאני מזיעה כל הזמן שאני בחוץ ובבית בכלל לא. זה הגיע למצב של אובססיה,אני כל הזמן מפחדת שאני אזיע וכל הזמן חושבת על זה , זה נורא מדכא .
ההזעה יכולה להתקשר לחרדה? תרופות יכולות לעזור? זה מקשה עליי מאוד
תודה,
מאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור03/01/2013שלום מאי,
הזעת יתר היא אחד התסמינים של חרדה והיא עלולה להתגבר במצבים של לחץ ובאותן הסיטואציות שמעוררות אצלך חרדה. סביר להניח שהטיפול בנוגדי חרדה עשוי לשפר את מצבך הכללי, להפחית רמת הלחץ וחרדה וע"י כך להפחית את הזעת יתר. חשוב להדגיש, כי טיפול הבחירה בחרדה חברתית הוא טיפול התנהגותי קוגניטיב שמאפשר תוך תקופה יחסית קצרה, להתמודד עם התסמינים העיקריים של הבעיה ולשפר איכות החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך,אז ייתכן ש
מאי03/01/2013הזעת היתר נגרמת אך ורק מגורם נפשי? ותיפסק או תפחת אחרי שהחרדה תטופל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מאי
דליה לוי אושר03/01/2013אני מכירה מאוד מקרוב את הלחץ הזה של ההזעת יתר. זה פגם לי בזמן הלימודים ואחר כך גם בקידום הקריירה שלי. כמעט ואין מנוס מזה, מלבד לקוות שזה פשוט לא יקרה לך.
אני בשלב מסוים קיבלתי המלצה מקולגה שבעלה עבר מקרה זהה, לגבי מרפאות o.r שמטפלים בזה ובאמת הלכתי וקיבלתי טיפול. אני לא יכולה לתאר לך כמה החיים שלי השתנו בעקבות זאת..
מקווה שתצליחי למצוא את הפיתרון, אם נפשי או פיזיולוגי, שתיפסק הבעיה הזאת לתמיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)