כשירות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כשירות
    יעל
    03/01/2013

השאלה שלי היא אולי לא התחום של רופאים, אבל אולי אחד הרופאים יכול לעזור לי בכל זאת:
    אני מאובחנת כסובלת ממחלה סכיזואפקטיבית כבר כעשר שנים. בעשר השנים האחרונות ניגשתי שלוש פעמים למשטרה כדי להגיש תלונה - פעמיים בגלל טלפונים מטרידים שקיבלתי למשך תקופה לא קצרה, ופעם אחת בגלל תאונת פגע וברח. בתלונה הראשונה (הטרדות טלפוניות) סגרו את התיק מהר מאוד בטענה ש"אין חשוד". אחרי תקופה ניגשתי שוב כדי להתלונן על הטלפונים המטרידים והשוטר ביקש תעודת זהות, פתח את המחשב, הציץ, ושאל: "יש לך מחלה כלשהי?" הבנתי מיד שהוא רומז שאני לא כשירה ולכן לא יכולה להגיש תלונה. עניתי לו שאכן אני מאובחנת אבל מה הקשר? מה לגבי הטלפונים המטרידים? הוא ענה: "הם פשוט מעוניינים בך, תגידי תודה שמתחילים איתך" והוא סירב לקחת תלונה. פעם שלישית התלוננתי על תאונת פגע וברח וגם סגרו את התיק תוך זמן מאוד קצר.
    בקיצור, השאלה שלי היא אם אתם יודעים אם אולי במשטרה לא לוקחים תלונות או דיווחים מפגועי נפש? האם פגועי נפש נחשבים לא כשירים אוטומטית בגלל האיבחון הרפואי?
    אם ככה, אז לא חשוב מה יקרה לי, לא אוכל אי פעם לגשת למשטרה?
    אשמח לכל תשובה, גם תשובה שהרופא לא מסוגל לענות על שאלה כזאת. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כשירות

הוספת תגובה

• כשירות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/01/2013

כשירות המשפטית שמורה כאשר אדם מאוזן ולא במצב פסיכוטי ואין פגיעה קוגנטיבית משמעותית ( פיגור, דימנציה וכו...)
    את לא חייבת לפרט אבחנות רפואיות במשטרה.
    ממליץ לפנות לסיוע המשפטי ולבדוק את הנושא באופן כללי ואת האירוע האישי שהיה לך בפרט.
    בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו