לא מצליח לעבוד - בעיה נפשית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מצליח לעבוד - בעיה נפשית
    אובד עצות
    06/01/2013

שלום
    אני בן 24
    במשך השנתיים האחרונות אני סובל מבעיה שלדעתי היא נפשית
    אני לא מצליח לעבוד
    מאז שיחרורי מהצבא, אני לא מוצא את עצמי ולא מצליח לעבוד. כל פעם לפני שאני אמור להתחיל עבודה חדשה, אני נתקף התקפי חרדה ופאניקה. כואב לי הבטן, יש לי סחרחורות, ואני לא מצליח לחשוב על שום דבר חוץ מהעבודה. אני גם תמיד מחפש ומוצא את הדברים השלילים בעבודה החדשה, מה שגורם לי בסופו של דבר לא ללכת ו"להבריז" על היום הראשון. ככה זה נמשך שנתיים.
    אני כבר לא יודע מה לעשות.. אני אובד עצות.. אני רוצה לעבוד ולחיות חיים נורמלים אבל אני פשוט לא מצליח.. אני מוצא את עצמי מגיע לראיון עבודה ושנייה לפני שאני נכנס לדלת אני בורח משם. אני יודע שמשהו לא בסדר אצלי בראש. אני נתקף בהתקפי דיכאון מדי פעם ולא יוצא מהבית שבוע. כולם סביבי עובדים ומתקדמים בחיים ורק אני הולך אחורה
    אני יכול להגיד שהדבר היחיד שאני חושב עליו כל הזמן זה התאבדות. איך אפשר לחיות ללא עבודה? ללא חיים נורמלים? תמיד שונה מהשאר?
    בינתיים אני חזק ואני מתגבר על המחשבות הלא טובות האלה. אבל אני מפחד "ליפול" יום אחד. תמיד אמרתי לעצמי שזה מזל רע, ומתי שהוא אני אמצא את העבודה שמתאימה לי ויהיה בסדר. אבל בתוך תוכי אני יודע שלא יהיה בסדר, ומשהו לא בסדר אצלי בראש. אני חושב כבר זמן מה ללכת לטיפול אצל פסיכולוג או משהו כזה, אבל אני לא חשוב שזה יעבוד עלי. הרבה אנשים מדברים איתי ומסבירים לי כמה זה חשוב לעבוד, ולחיות חיים נורמלים, ומה אני מפסיד מזה שאני לא עובד. אבל איך אומרים - נכנס מאוזן אחת, יוצא מהשנייה.
    מה עושים במצב כמו שלי? האם יש עוד אנשים כמוני? האם יש טיפול תרופתי שיכול לעזור?
    אני גם יודע שטיפולים כאלה הם בוודאי יקרים, ולצערי אני ממש לא עשיר

אשמח לשמוע כל עצה או ייעוץ.. כי כמו שאמרתי, אני לא רואה איך אני משנה את המצב הנוכחי
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לא מצליח לעבוד - בעיה נפשית - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    07/01/2013

שלום רב.
    תיאור מצוקתך הנפשית נוגע ללב. אם מצוקה זו מביאה אותך למחשבות אובדניות ולחוסר תפקוד בחייך הרי שמדובר בבעיה משמעותית ולא סתם "יום עסל יום בסל".
    ייתכן מאוד כי אתה סובל מהפרעת חרדה עם מאפיינים של חרדת ביצוע והמנעות מסיטואציות חברתיות ותפקודיות.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכיאטרי ופסיכולוגי. אפשר לעזור לך לצאת מהבור!
    טיפול תרופתי יחד עם התערבות פסיכולוגית יכולה לשפר משמעותית את מצבך.
    הרבה אנשים סובלים כמוך ומוצאים אפשריויות טיפול מתאימות.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו