דיכאון וחזרה שחזרו?!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון וחזרה שחזרו?!
    גלית
    09/03/2008

שלום,
    לפני כארבע שנים חליתי בדיכאון, והתרופה היחידה שעזרה לי היתה סרוקסט (ניסתי רמרון,אפקסור וציפרלקס)
    בשנה השניה הרגשתי שהחלמתי לגמרי והרגשתי מעולה רק בעית השינה לא נפתרה ולקחתי 50 מג' טרזודיל בלילה.במשך הזמן ירדתי לחצי כדור סרוקסט והיתה תקופה של 4 חודשים שלא נעזרתי בכדור שינה כלל (טרזודיל 25 מג' או זודורם)..
    עברתי ארוע אישי לא נעים ופניתי לפסיכיאטר ואז ניסינו להחליף לרסיטל. התגובה היתה בסדר ל-20 מג' בבוקר. אך עדיין היו לי בעיות שינה ולכן חזרתי לקחת טרזודיל במינון של 25 מג'. מאחר שהתקשתי להרדם או שבמידה ונרדמתי התעוררתי לאחר 3 שעות מקסימום.
    חשוב לציין שהרגשתי בריאה לחלוטין,אין סימני דיכאון ...גם הרופא המטפל קבע, אך בעיות השינה לא נפתרו.
    בשנה הרביעית החלטתי שאני חושבת שמסוגלת ללא טיפול ולכן התחלתי גמילה מהרסטיל 10 מג' בירידה מדורגת...
    חודשיים ללא תרופה עשו אותי עצבנית ותוקפנית...לא הכרתי את עצמי..פתאום הרגשתי שהכל חוזר והיתה לי נפילה ענקית.
    תסמיני החרדה חזרו וגם הדיכאון, האוזן צורמת לי,צריבה בגפיים ,דפיקות לב ואי שקט נוראי. ולא הצלחתי לישון גם עם כדורי שינה+טרזודיל.
    הפסיכיאטרית המליצה לי לחזור לרסיטל 20 מ' כולל קלונקס פעמיים ביום . בלילה זודורם טרזודיל 100-150 ואם יש צורך קלונקס.-כל זאת עד השפעה מלאה של רסיטל.
    רציתי לחזור לסרוקסט אך היא אמרה לי שגם הרסיטל טוב ולאחר 5-6 שבועות במידת הצורך אעלה ל-30מג'.
    עכשיו השבוע החמישי ניתן לומר שיש הטבה קלה מאוד וגם במשך היום ורק לפי הצורך נוטלת 0.25 קלונקס שזה ממש מעט. בלילה ישנה טוב עם טרזודיל+זודורם.
    בימים האחרונים חזר לי האי שקט,רעד ,חוסר החשק והרגשתי שאני חוזרת אחורה...החלטתי לעלות ל-30 מג' במקום 20 מג'.
    רציתי לבדוק האם לא היתה להיות כבר הטבה מלאה? למה יש נסיגה? ומתי אוכל לדעת שהרסיטל לא מתאים לטיפול ראשוני –האם הוא טוב לטיפול חרדתי ומרגיע?.
    הסרוקסט לדעתי קצת יותר חזק ויותר מרגיע אך יש לו תופעת לוואי של השמנה ועצירות ועם כל השאר אני מסתדרת. האם 30 מ' רסיטל שווים לכדור אחד של סרוקסט?

דעתכם חשובה לי.
    תודה,
    גלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון וחזרה שחזרו?!

הוספת תגובה

• דיכאון וחרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    09/03/2008

גלית שלום,

את מציינת שמרגישה שיפור קל. תוך 5 שבועות זאת תגובה טובה לטיפול. יעברו עוד מספר שבועות (עד 3 חודשים) עד שהשפעת התרופות תורגש במלואה. בנתיים, את בהחלט מגיבה טוב לטיפול. הנסיגה היתה כתוצאה של הפסקת הטיפול התרופתי. כדי למנוע נסיגות ניתן לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). טיפול CBT מאפשר לרכוש כלים, שיטות ומיומנויות התמודדות עם סימפטומים של דיכאון / חרדה ולמנוע חזרתיות של ההפרעה למשך עד 6 שנים.
    השפעה של תרופות ויעילותן שונה מאדם לאדם ואם השגת תוצאות טובות עם סרוקסט לא כדאי לשנות אותו לרסיטל למרות בעית ההשמנה ותופעות לוואי אחרות. כדאי לשלב פעילות גופנית שתעזור לשמור על משקל תקין.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו