שמיעת קולות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמיעת קולות
    נועה
    09/01/2013

שלום,אימי בת 60סובלת בשבועיים האחרונים מכאבי ראש חזקים,שומעת קולות,בטוחה ששמו עליה מכשירי ציתות והאזנה ומנהלת שיחות עם אנשים שלא בקרבתה.יש לציין שמתפקדת כרגיל בעבודה.לא מוזנחת אלא מקפידה על הופעה חיצונית נאותה,הגיונית בכל הקשור לנושאי היומיום חמעט הזיות וקולות שבטוחה שרוצים להרע לה.יש לציין שהיא לא ישנה בשבועות האחרןנים כלל ...
    מסרבת ללכת חטיפול ובטוחה שאני לא מאמין לה.
    ממה יכולים לנבוע התסמינים וכיצד אני יכול לעזור לה כבנה.
    אובד עצות כיון שאני מרגיש שרופא משפחה ובני המשפחה הרימו ידיים ואינם מעוניינים לעזור לי????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמיעת קולות

הוספת תגובה

• שמיעת קולות - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    09/01/2013

שלום רב,
    אכן, אתה מתאר תסמינים מדאיגים שעלולים להעיד על מצב פסיכוטי אצל אימך. במידה ואימך לא סבלה בעבר ממצבים פסיכוטיים ולא אובחנה עם הפרעה או מחלה נפשית, חשוב קודם כל לבדוק שלא מדובר במחלה גופנית או נוירולוגית שבאה לידי ביטוי בתסמינים הללו. במידה ולא תמצא בעיה גופנית / נוירולוגית, חשוב שתגיע להערכה פסיכיאטרית. לעיתים קרובות יש קושי להביא אדם להערכה כל עוד הוא לא מודע לבעיה ולא מסכים לטיפול. חשוב להדגיש בפני אימך שמדובר קודם כל בבדיקה ולא ניתן כפות עליה טיפול ללא רצונה (אלא אם היא מסכנת את עצמה או את סביבתה, מה שלא עלה מהודעתך). חשוב לא להכנס איתה לעימותים ולא לנסות לשכנע אותה בכך שאינה צודקת ו"מדמיינת", אלא להצביע על כך שבני המשפחה מזהים שיש משהו לא תקין שמתרחש איתה ולכן, רוצים שתבדק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו