מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תקופת הסתגלותאלעד13/01/2013
שלום רב
אני סטודנט בן 26, נטלתי 10 מ"ג ציפרלקס/אסטו לתקופה של שנתיים וחצי לטיפול בדיכאון וחרדה.
לפני כחצי שנה הפסקתי לנטול את את התרופה.
בחודש האחרון,כנראה בגלל שינוים כאלה ואחרים בחיי,אני מתחיל להרגיש הדרדרות במצבי הנפשי שמפריעה לי לתפקד-חוסר ריכוז עקב מחשבות,חוסר ביטחון,נדודי שינה…
בעוד כשבועיים אני מתחיל סדרה של מבחנים ממיינים בעלי חשיבות רבה עבורי ואני נמצא בהתלבטות לא קלה:
מצד אחד אני מפחד שאם לא אקח את התרופה אז יהיה לי קשה להתכונן ולצלוח את המבחנים (בעיקר עקב חוסר השינה והחרדות שצצות באופן שנראה רנדומלי)
מצד שני אני מפחד שהגוף שלי לא יספיק להתרגל מחדש לתרופה בתקופה של שבועיים ותסמיני ההסתגלות ימנעו ממני לתת 100 אחוז.
בפעם הקודמת שהתחלתי לקחת את התרופה אני זוכר שהתסמינים נחוו באופן מתון יחסית והחלתי להרגיש טוב יותר לאחר שבועיים.
עקב עומס וקשיים כלכלים אני לא נמצא בטיפול פסיכולוגי ואין לי עם מי להתייעץ בנושא חוץ מרופא המשפחה שנותן לי את המרשמים.
אשמח לתשובה כנה בהקדם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופת הסתגלות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/01/2013אלעד ההתלבטות נכונה.
ייתכן תופעות לוואי וכן ייתכן שהתרופה תפעל פחות טוב...
לחרדות ניתן לנסות טיפול הרגעתי טבעי
וכן יש לשקול , באם דפיקות לב וסימני חרדה אחרים, לנסות דרלין פומי,לזמן קצר, ניתן גם לפני המבחנים, זאת לאחר התייעצות עם רופא משפחה ובירור מצב קארדיו וואסקולרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)