בני בן ה27 בהפרעה קשה מסרב לטיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בני בן ה27 בהפרעה קשה מסרב לטיפול
    רוני
    17/01/2013

שלום רב

בני בן 27 במצב התנהגות מופרעת וקשה, עם חשש להתפרצויות זעם, אני לא פסיכולוגית אבל קראתי מידע בתחום זה, ונראה לי שהוא במאניה, אני חרדה שלא ייקרה אסון. אני אם יחידנית האב נטש אותו בגיל צעיר מאד. בני גר לבד בת"א ואני גרה בעיר מאד רחוקה מת"א. אני מגיעה לבקרו ולשכנעו לקבל טיפול ועזרה, אך הוא מתפרץ עליי בזעם. וטוען שאני משגעת אותו ושאין לו כלום.. הוא לא מודע שמיום ליום מצבו מחמיר. ביקשתי ממכרים לדבר איתו, אבל הוא מסרב. (עבודתו היא לקוחות).
    ידוע לי שהוא מעשן קבוע (גרס) לא ידוע לי אם יש סמים אחרים .. איך גורמים לאדם כזה להגיע לטיפול?

אנא עזרתכם,
    אמא חרדה

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• או בטובות או שישאפזו אותו בכפיה

שמוליק
    18/01/2013

שלום מיכאלה.

אני ממש מצטער לשמוע על המצב המאד לא נעים של בנך.

למרבה הצער, אלו שתי האופציות: או שמישהו יצליח לשכנע את בנך ללכת לטיפול, או שבסוף יאשפזו אותו בכפייה.

אינני יודע אם יש מישהו שבאמת יכול לעזור לו להסכים ללכת לטיפול...

בכל אופן, מה שאני מציע זה לא לחשוש יותר מדיי ממקרה של אישפוז כפוי.

עברתי אישפוז כפוי הרבה פעמים, והיום אני מרגיש שההתמודדות עשתה אותי בסוף בן-אדם הרבה יותר חסון ממה שהייתי מקודם.

מה שכן, עד האישפוז בכפייה, הוא עלול להזיק לעצמו או לסביבתו, ולכן, אם אין ברירה אחרת, אז עדיף לפנות לפסיכיאטר המחוזי ולבקש בדיקה כפויה, ולא לפחד מהתמודדות.

אם זה מנחם, אז אני יכול להגיד שלפני האישפוזים שלי בכפייה, גם אני וענתי שאצלי הכול בסדר, וכל העולם משוגע, וממש לא היה עם מי לדבר...

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה27 בהפרעה קשה מסרב לטיפול - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    20/01/2013

שלום מיכאלה,
    לא ניתן לגרום לאדם לפנות לטיפול ללא הסכמתו אלא אם כתוצאה מהפרעה במצבו הנפשי הוא מהווה סיכון לסביבתו או לעצמו. במקרים אלו, יש לפנות לפסיכיאטר המחוזי ולבקש להוציא הוראה לבדיקה כפויה. הפניה אמורה להתבצע ע"י איש מקצוע: רופא, עו"ס, אחות מוסמכת. על אף הקושי שבדבר, יש להמשיך לנסות לשכנע את הבן לפנות להערכה, להשתדל להימנע מעימותים אלא להציג את הדברים באופן כמה שיותר שקול ומנומק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב דומה

אנונימית
    21/01/2013

היי מיכאלה אני אומנם לא פסיכאטרית ואני רק בת 16 אבל המצב שאת מתארת הוא ב ד י ו ק המצב שאיתו אני ומשפחתי מתמודדים . גם אח שלי בן 22 נהג לעשן עד לפני חודשיים גראס כחלק מחיי היום יום שלו במתכונת גבוהה , הוא החליט להגמל לבד , אך מיד לאחר שבועים הוא החל לסבול מהתפרצויות שעם נוראיות , הוא מתעצבן מכל דבר , מקלל כל אדם אפשרי , זה הגיע למצב שבו הוא שבר את כל הבית ואף דקר את עצמו , כמובן שאשפזו אותו בכפייה והוא הוגדר כחולה במאניה. לפי מה שאת מתארת המצב של בנך אולי דומה שכן בבית החולים הפסיכאטר הסביר כי לעיתים שימוש ממושך בסמים יכול להובית להתפרצויות של מחלות נפש . מעבר לכן נסי לשים לב אם יש לו תסמינים כמו חוסר צורך בשינה , באכילה , בדיבור מהיר ללא הפסקה , התנהגות בזבזנית ויצירת רעיונות רבים בחייו ( כמו רישום ללימודים , מעבר דירה וכול מיני כאלה ) , אם כן כנראה שבאמת מדובר במאניה ואני מציעה לך לשכנע אותו על אף שכרגע הוא מסרב כי אין דרך אחרת שכן הוא לא אובדני ומסוכן לסביבה ואם לא יגיע לטיפול מצבו עלול להחמיר .
    בהצלחה ורפואה שלמה לבנך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו