דיכאון אצל ילד בן 6

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון אצל ילד בן 6
    מיכל
    20/01/2013

שלום
    בחודש /חודשיים האחרונים בני בן ה 6 מתלונן כל הזמן שמשעמם לו, הוא בוכה כמעט כל יום, מתרגז ומתוסכל המון, ואף החל לומר משפטים כגון: הלוואי שלא הייתי קיים.
    הוא ילד שבדרך כלל שמח ויצירתי, תמיד מוצא עניין ומשחק וחכם מאוד. הוא לא עבר אירוע טראומטי אלא לדעתי חווה תקופה קשה מכל מיני סיבות: הוא נשאר בגן ולא עלה לכיתה א, בתקופה האחרונה יש לנו פחות זמן איכות גם בגלל שעות העבודה שלנו וגם בגלל שיש לו אח בן 2 שתופס המון תשומת לב, ובין כל אלה הוא מאוד בעייתי באוכל והתפריט שלו מאוד מצומצם.

לפי מה שהבנתי בגיל כזה לא נותנים בד"כ תרופות פסיכיאטריות. השאלה אם בכל זאת חשוב שטיפול יהיה אצל פסיכיאטר או שכדאי לטפל אצל פסיכולוג?
    אין לי המלצה למטפל או רופא שמתמחה בילדים ובטיפול בדיכאון אצל ילדים, וההיצע הוא גדול. לפי מה שהבנתי יש חשיבות גדולה לטפל בבעיה במיידי ולא למשוך אותה ואני מאוד חוששת שנפנה לגורם או לסוג טיפול שאינו מתאים ובכך למשוך את הסבל שלו.
    אם תוכלו לסייע בהכוונה לאן לפנות זה מאוד יעזור. אני מבינה שלא נוקטים בשם של מישהו אבל גם אם תכוונו אותנו לסוג טיפול/למכון / או לכל פרט שיסייע לנו לבחור מתוך השפע של המטפלים וסוגי הטיפולים שיש באינטרט
    תודה רבה
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון אצל ילד בן 6

הוספת תגובה

• הייתי מנסה קודם ייעוץ הורים

מיכל
    23/01/2013

היי,

ילד בן 6 במצב כזה, הייתי קודם כל בודקת איך אפשר לשנות שינויים התנהגותיים בתוך המשפחה לפני שמגיעים לתחום הפסיכיאטרי.

סה"כ נראה שיש לו מצב רוח לא משהו די בצדק... האח הקטן הגיע לגיל שבו הוא מהווה איום ותחרות, וההישארות בגן אולי מהווה פגיעה/עלבון מבחינתו.

מקווה שתצליחו להעלות אותו על דרך המלך.

מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו