הפסקת כדורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת כדורים
    עדי
    23/01/2013

היי, חבר שלי אובחן במאניה דיפרסיה. אושפז בבית חולים פסיכיאטרי במצב מאני ושוחרר לאחר כחודש וחצי. היום חודשיים לאחר השחרור, מצבו עדיין לא מאוזן כמו שצריך. הוא קצת ב"דאון", לא ממש רציני אך אינו מסוגל לתפקד כראוי ולנהל אורח חיים תקין. לא חזר לעבוד ישן המון וכמעט ולא יוצא מהבית. הוא טוען שהכדורים עושים לו ממש לא טוב ולכן הוא ככה. חשוב לציין שהוא במעקב פסיכיאטר פעם בשבוע שבכל פעם משנה לו מעט את המינון. היום הוא נוטל סימבלטה ודפלפט. בעבר נטל גם זיפרקסה וסרוקוואל. בכל אופן הוא מעוניין להפסיק עם הכדורים. לא מוכן יותר לשתות אותם. אך הפסיכיאטר אינו מאשר זאת. רציתי לדעת האם השימוש בכדורים ילווה אותו לכל החיים או שיש סיכוי שמתישהו כן יאשרו לו להפסיק.ובמידה ויחליט להפסיק בהדרגה על דעת עצמו מה יכול לקרות לו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת כדורים

הוספת תגובה

• יכול להועיל ויכול להועיל

שמוליק
    23/01/2013

שלום עדי.

את יכולה להיות בטוחה שהרופאים יגידו לך שאסור להפסיק את התרופות מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל.

בדרך כלל, ממליצים לקחת תרופות לכל החיים, אלא אם כן מדובר באישפוז בודד, וגם אז, לר כל כך מהר ממליצים להפסיק את הטיפול התרופתי.

אני מניח שהוא מקבל תרופה אנטי-פסיכוטית, וזה מה שעושה אותו זומבי.

בעיקרון התרופה שנותנים למאניה-דיפרסיה היא מייצב מצב רוח, ואת התרופה האנטי-פסיכוטית נותנים רק אם המייצב אינו יעיל מספיק לפאזה המאנית, ויכול להיות שהוא לא מקבל תרופה אנטי-פסיכוטית, אבל סביר להניח שכן.

מנסיון אישי, לפעמים כדאי להפסיק את הטיפול, בניגוד להמלצת הרופאים.

גם אני סבלתי מתופעות הלוואי של התרופות, עד שהחלטתי שגם אם אצטרך להתאשפז שוב, לא כבר לא משנה. המצב היה כל כך גרוע שרציתי כבר למות.

הפסקתי את התרופות בהדרגה (התחלתי להפסיק קודם כל את התרופה האנטי-פסיכוטית), וזה בדיוק מה שעזר לי לחזור לעצמי.

מאידך, הפסקת התרופות עלולה להחמיר את המצב, ויכול להיות שההחמרה תהיה כעבור שנים.

היה לי אישםוז ראשון בגיל 18, הפסקתי את התרופות אחרי זה, עשר שנים הכל היה בסדר, ואז היה לי שוב פעם אישפוז.

בכל אופן, אם הוא יהיה מוכן לקחת תרופות אם המצב יתדרדר, וישנה סבירות גבוהה שיהיה ניתן ללכת לטיפול בתחילת ההתדרדרות, אז אפשר לשקול את זה.

בכל אופן, אם הוא כבר משוחרר, אז לא ניתן לכפות עליו לקחת טיפול תרופתי.

רק מי שנמצא במסגרת שיקומית, אז הוא בבחירתו החופשית מתחייב ליטול תרופות, אבל מי שמחליט שהוא לא רוצה מסגרת שיקומית, אז הוא יכול להחליט להפסיק את התרופות על דעת עצמו.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכול להועיל ויכול להזיק

שמוליק
    23/01/2013

טעות בכותרת.

מצטער,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכול להזיק!

דוד
    23/01/2013

שמוליק, מספיק כבר!

אני, אם אני מפסיק את הכדורים, תוך שבוע אני באישפוז. ניסיתי כמה פעמים.

אולי לך זה עשה טוב, אבל יאללה מספיק כבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וגם יכול להועיל!

שמוליק
    24/01/2013

שלום דוד.

אני בטוח בכנות דבריך.

עם זאת, אני מאמין שהרופאים צריכים לומר את האמת הן על כך שתחושות הזומבי הן תופעות לוואי של התרופות ולא סימפטומים שליליים של המחלה.

בנוסף לכך, אני כבר הצעתי אין ספור פעמים שהנושא ייחקר.

חוץ מזה, דבריי מופנים בעיקר כלפי מי שטוען שהוא סובל מתופעות הלוואי של התרופות; מי שאינו סובל מתופעות הלוואי, והתרופות עוזרות לו - שימשיך לקחת אותן.

מקווה שדבריי הובנו נכון.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו