מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה מדיקוליגליתשאלה25/01/2013
שלום לרופאי הפורום.
אבקש התייחסות טכנית לסוגיה שאציג.
בתי בת ה20 סיימה שירות צבאי ומיד לאחר השחרור טסה עם קבוצת חברים לטיול בקוסטה ריקה..כחודש לאחר חזרתה פתאום התחילה להתלונן על לחץ נפשי ,חשה מתוחה ומבוהלת.אחרי כמה ימים של תלונות כאלו בבוקר בהיר פתאום אמרה שהיא לא מסוגלת לקום מהמיטה,וביטאה לדעתי תסמינים של מה שנראה כהתקף חרדה.התחילה לצעוק שהיא עומדת להשתגע,ונכנסה להיסטריה ,התיישבה על הכיסא והתחילה לזוז בצורה פראית ומלמלה מילים לא מובנים.החלטתי שיש להזמין ביקור בית של רופא פסיכיאטר שהבנתי שהיה מנהל מחלקה פסיכיאטרית בביה"ח כללי ולשעבר מנהל של ביה"ח פסיכיאטרי פרטי שהגיע ומיד אבחן שהיא סובלת מהתקף חרדה כתוצאה מתזונה מועטת,ומחסור בשינה.לא משהו רציני או אמר,קצת מנוחה וזה יעבור.הוא שלף בקבוקון והזריק לה לווריד שתי זריקות שמיד הפכו אותו לתמונה שזזה פחות מחפץ של איקאה.היא התיישבה על הספה
ואמרה שהיא חשה תענוג אדיר.בימים הבאים היא באמת נרגעה ונראה שהסיפור הזה מאחורינו.ובקיצור,כשבוע אחרי היא אושפזה במיון בגלל חולשת שרירים ופיתחה תגובה אלרגית אקוטית שלדברי הרופאים נחשבת נדירה וממש לא ברורה,מאוד מעורפלת ואפילו הבכירים שבמיון התקשו להבין .מיד דיווחתי לרופא שהיא קיבלה זריקה מפסיכיאטר ודרש לדעת את זהות החומרים שכן בסריקת חומרים או משהו כזה ובבדיקות שבוצעו על מנת לעמוד על הסיבה לתגובה החריפה שהציגה לא נמצאו עקבות של תרופות הרגעה סטנדרטיות.התקשרתי לרופא הפסיכיאטר והוא מסר לי את שמות החומרים שהזריק ואמרתי לרופא במיון את שמם לא רק שהוא ניבהל וחשב שלא הבנתי נכון מה שאמרו לי אלא דיווח לי במפורשות שאסור להזריק דברים כאלו גם במצבים הפסיכיאטריים החמורים ביותר ולמעשה מדובר בחומר הרגעה שגם מיועד לשימושים אנושיים אבל בעיקר מוזרק לחיות בר שמשתוללות.היא יוצבה ושוחררה הביתה עם הוראות מעקב.האם כדאי להתייעץ אם עורך דין האם יש מקום להגיש תביעה על רשלנות רפואית נגד הפסיכיאטר שבא הביתה על הדבר החמור הזה?הרי ששכבה במיון ואחרי שהובהר שקיבלה מה שקיבלה ופיתחה תגובה שלדברי מנהל המיון בנקל הייתה יכולה להגיע למחוזות בכלל לא נעימים,התקבצו סביבה מיטב המוחות במוסד הרפואי הזה וכל אחד בתורו דאג להבהיר לי עד כמה החומר הזה מסוכן ולמרות שפותח בידי חברת תרופות לגיטימית הוא נאסר לשימוש במדינות רבות ולמעשה רק במקומות כמו קובה וסין עושים שימוש בזה.מה על פי החוק עלי לעשות.הרי גם מנהל המיון וגם מנהל יחידת ההרדמה בבית החולים הזה שנחשב למומחה בפרמקולוגיה אמרו לי שמדובר בדבר חמור ביותר ובחוסר אחריות מצד הפסיכיאטר שמזריק דבר שיכול למוטט בדקה סוס.יש מקום להגשת תביעה על רשלנות?או לסירוגין להתלונן אצל גורם רלוונטי במשרד הבריאות או באגף לשירותי בריאות הנפש שלפחות יזמנו את הפסיכיאטר לבירור?מצטערת על דברי הארוכים פשוט עדיין בסערת נפש עקב האופציות הקטסטרופליות שעמדו לנגד עיני בגלל זריקה מבקבוקון תמים למראה.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק26/01/2013שלום רינה.
אינני רופא. בכל אופן, הפורום הזה פתוח.
אני מבין ומזדהה עם התחושות הלא נעימות שאת מתארת.
אני חושב שקודם כל, צריך להגיד תודה שביתך יצאה מזה בשלום. זה הדבר הכי חשוב...
עם זאת, אני חושב שצריך לפנות לעורך דין, ואינני חושב שרופאי הפורום יוכלו לעזור.
אפשר לנסות לפנות לעמותת מגן. הם אמורים לטפל בדברים כאלה.
בכל אופן, אני מציע להפעיל שיקול דעת בעניין. אם תחליטי לנקוט בהליכים משפטיים, חשוב לקבל הערכה מעורך דין שמבין בנושא מהם הסיכויים ומהם הסיכונים. יש למרבה הצער, הרבה עורכי דין שאומרים שאי אפשר לדעת, שהם מבחינתם עושים את המיטב ולא ברורו מה יהיו התוצאות. צריך להיזהר מעורכי דין כאלה...
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)