מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חייבת עזרה דחופה - אובדת עצות .אנונימית28/01/2013
אח שלי בן 21 השתמש במהלך חייו מספר פעמים ( בגדול בשתי תקופות ) בסמים , תחילה בסביבות גיל 16 היה משתמש בסמים ונגמל לבד כעבור שנה , ובגיל 20 חזר לעשן חשיש באופן כרוני ללא הפסקה - כל יום , כל היום ! היא היה עובד כטבח ומתפקד כרגיל על אף שהיה ניתן לזהות כאשר היה " מסטול " . אחרי שנה בערך של שימוש ממושך הוא החליט שהוא רוצה להתקדם לעבודה רצינית וללמוד עוד תואר שקשור למטבח והחליט להגמל , לבד . בשבועיים הראשונים הגמילה הייתה פשוט בצורה בלתי רגילה , לאחר שבועיים התחיל אצלו "קריז " לפי איך שהוא כינה אותו , זה נשמך כשבוע וחצי בערך עד שהגיע למצב ששבר את כל הבית , בזבז המון כספים , ואף דקר את עצמו ברגל והתעקש לעזוב את הבית ולנהוד במצב שהיה נראה כפסיכוטי . הוא אושפז לפני כחודש וחצי בגגה , אישפוז בכפייה שם הוגדר כסובל ממאניה דיפרסיה מה שבדיעבד נראה כאילו ברור מאליו עפ ההתנהגות שלו לפני האשפוז , הוא שוחרר לאחר כשבועיים אך מצבו לא השתפר והוא המשיך להיות מטופל אצל פסיכאטר פרטי וטופל באיטומין וואלפוראל וקלונקס ( לעיתים היה מסניף אותו ) המצב באמת השתנה אך לא ניתן לומר שהשתפר כי הוא בטח לא חזר להיות אותו ילד מדהים שהיה לפני כן . כעבור שבוע של שיפור חלה ירידה חדה והוא החל להכנס לדיכאון למצב דיפרסי , החלו אצלו מחשבות אובדניות והוא אף לבש בגדים לבנים כסמל לכך שהוא " מת " הוא החל לבכות ולהסתגר בחדר , ובהסכמתו נלקח לגהה וכרגע מאושפז שם מאתמול אך לא מטופל בכדורים נגד דיכאון כי מפחדים שזה יגרום להתקף מאני . המשפחה כולה אובדת עצות , זה מעין מבוי סתום שאין לו סוף , אנחנו לא רואים מתי הוא חוזר לעצמו ולכן התחלנו לשקול לשלוח אותו למקום כמו כפר איזון , השאלה היא האם הדבר יעיל למקרה שאני מתארת ( המאניה דפרסיה התפרצה כנראה משימוש בסמים ) , מה סיכויי ההצלחה שהוא יצא משם כאדם נורמטיבי כשהיה , מה העלות ( בערך ) ואם ישנה השתתפות של המדינה ? וכמה זמן האיששפוז עלול להמשך ? אמשח לתגובה מהירה ובכללי למידע על הכפר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שקשה מאוד להעריך עכשיו
שמוליק28/01/2013שלום.
מצטער לשמוע...
בכל אופן, ניתן לחזור לחיים נורמטיביים אחרי אישפוז, ואני חושב שהדבר הכי חשוב הוא שתתנו באחיך אמון שזה יקרה.
אני חושב שכרגע מוקדם מדיי להעריך כמה זמן זה ייקח...
בכל אופן, אם אחיך הצליח להיגמל פעם אחת מסמים, אז זה אומר שהוא בחור חזק, וכנראה שיש לו את היכולת להתמודד עם הבעייה הנפשית.
אני חושב שכרגע צריך לחכות עד שהוא יתייצב, ואז לעשות הערכת מצב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם על הההודעה
אנונימית31/01/2013אני מודה לך מאוד על התשובה שמוליק .
אשמח לתשובה מאחד המומחים שדילקו על ההודעה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהגיד לך תאמת...
דני31/01/2013מביקורים קצרים שלי בפורום הזה.
שמוליק נותן עצות פי כמה וכמה יותר טובות מהפסיכיאטרים פה.
ככה שכדי לך להעזר בו.
הפסיכיאטרים ייתנו לך תשובה קצרה ושטחית.
לא ייתעמקו בנושא יותר מידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדני, תודה על המחמאה
שמוליק31/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)