מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה מדיקוליגלית-פעם שנייהשאלה31/01/2013
אני מפרסמת פעם שנייה פוסט זה.אני חושבת שדילגו עליי.
אבקש התייחסות טכנית יבשה לסוגיה שאציג.
בתי בת ה20 סיימה שירות צבאי ומיד לאחר השחרור טסה עם קבוצת חברים לטיול בקוסטה ריקה.כחודש לאחר חזרתה פתאום התחילה להתלונן על שהיא מרגישה "משהו מוזר".יומיים סחבה עם "הרגשה מוזרה" עד שבבוקר אחד פתאום "התחילה להשתולל" ולהתנהג כמו חולת נפש מופרעת.חייבים להזמין פסיכיאטר והגעתי לרופא יוצא חבר העמים שלפי פנקס הרופאים גם מומחה בניתוחי לב.שהגיע מיד אבחן שהיא סובלת מסוג "של התקף נוירו אמיגדלי"שביקשתי הסבר בעברית אמר שזה חרדה,לא משהו רציני,.הגיע ל"אבחנה" הזאת מבלי שהחליף איתה מילה,ולמעשה שהה פחות מ30 שניות בבית לפני שהגיע "למלוא התמונה הקלינית"ובעודה מפגינה "אי שקט פראי" התקרב אליה נגע בנקודה בראשה וכמו שרואים בסרטים בתוך שלוש שניות פשוט התמוטטה כמו שקיבלה זריקת הרדמה בשנייה הפכה להיות חפץ.הסביר לי שהיא "בטראנס היפנוטי"'כחלק "מהטיפול להרגעת הפעילות החשמלית הפרועה""ולהשתלט על הטירוף הפסיכו פתולוגי".במקביל הוציא בקבוקון מהמזוודה והזריק לה לווריד.בזמן הזה הייתה רדומה והוכיח לי שהיא "מועמדת טבעית לניתוח מוח"פשוט שלף מצית וקירב את זה לידה ופשוט לא הגיבה ואפילו כוויה לא התפתחה.בימים הבאים באמת חזרה לעצמה ונראה שהסיפור הזה מאחורינו
לעניינו,שבוע אחרי הגיע למיון בגלל חולשת שרירים ואובחנה כסובלת מתגובה אלרגית חריפה ביותר ממקור לא ידוע.היא ביטאה קושי בנשימה וחנק,הרחבת כלי דם עד כדי הלם
אנפילקטי,.במיון לא הצליחו לזהות את הגורם ושום טיפול אנטי היסטמיני,,ונוגדי לויקוטריאנים לא הרגיעו .בזמן כל הדרמה שהתרחשה נפל לי האסימון שאולי הזריקה שהרופא הסלאבי נתן אולי קשורה.דיווחתי מיד לפנימאי שדרש ב מידיי לדעת את זהות החומר.קיבלתי תשובה בטלפון מהרופא הרוסי ודיווחתי לפנימאי שחשב שלא הבנתי טוב ופשוט רץ ריצת אמוק כמו שבדיעבד הבנתי להביא נוגדן מתאים מהכספת.ובהמשך פשוט יוצבה.מהנקודה הזאת הובהר לי מפורשות שמה שהוזרק לה זה "חומר הרגעה לחיות בר שמשתוללות"עם התוויות משנות ה80 לשימושים אנושיים במקרים מסוימים על פי הוראות מפורשות של ראש מינהל רפואה צבאית מחוזית בussr.זכרונה עדן.בשום מקום אסור לעשות שימוש בשום אנלוג של החומר גם במקרים הפסיכיאטרים הקשים ביותר.ולמעשה מנהל הפנימית באותו ביה"ח במרכז עודד אותי לא לעבור .לסדר היום,ולהעמיד את הרופא
במקומו בגלל חוסר אחריותו .שכן מדובר במקרה חמור מאוד שכמותו אינו זכור לו לפחות 18 שנה.האם עלי להתלונן במשרד הבריאות?או לסירוגין באגף ברה"ן?יש מקום לבירור משפטי.סליחה על אריכות דברי,פשוט עדיין בתחושה קשה.רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מדיקוליגלית-פעם שנייה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור05/02/2013שלום רינה,
קודם כל אני מקווה שביתך בריאה ושלמה ומצבה גופני והנפשי התאזן בעקבות כל התהפוכות שתיארת. מאחר ומדובר בשימוש בחומר רפואי "לא שגרתי" הייתי ממליצה לברר ולודא עם כל הגורמים הרפואיים המעורבים כי בתך יצאה מכלל סכנה ולבדוק אם יש צורך שתהיה במעקב רפואי כלשהו ותעבור בדיקות נוספות. כמו כן, מאחר והתסמינים שמלכתחילה הביאו לפנייתכם לרופא היו תסמינים נפשיים, כדאי שתהיה במעקב פסיכיאטרי כדי להיות עם יד על הדופק ולנסות למנוע מצבים דומים בעתיד.
בנוגע להגשת תלונה ו/או תביעה ההחלטה היא בראש ובראשונה שלך. במידה וברצונך לתבוע את אותו הרופא, כדאי להתייעץ עם עו"ד המומחה בתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)