שלום לשמוליק ולרופאים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לשמוליק ולרופאים
    גבי
    01/02/2013

אני הבנתי שיש לי בעיות נפשיות התחמקתי מזה למרות שיש לי מחלה נפשית , כל כך הרבה שנים היו " תקלים " עם אנשים תגובות משונות ופשוט אנשים לא אוהבים אותי אפילו בתוך החברה שלי ואני לא צעיר אני בן 32 אני לוקח אנווגה ורספרדל .
    כשיצאתי עם בחורה לפני שנה כשהיא קבעה את המקומות היה בסדר אבל כשאני קבעתי הייתי שקט מכווץ והיא ראתה את זה ואמרה לי שיש לי איזשהו משהו שאני מסתיר " לא מחלה אבל משהו " כדבריה . ומשם בסוף הפגישה היא לא הרגישה בשינוי אצלי ואמרה אחרכך נפרדנו מוזר ואני כאילו כבר נסגרתי ומה שאמרתי זה אני לא רוצה להפגש סגרתי את הפינה . ( וזה היה דייטים ששנים לא היו לי התנשקתי איתה אחרי שבמשך 7-8 שנים לא היה לי קירבה לבחורה ככה ) .
    בתוך החברה שלי יש חברי ילדות שמכירים אותי ואת הבעיה שלי ומקבלים אותי ויש חברים חברות שקצת רחוקים . אני לא אותא בחור לפני 10 שנים מצחיק החלטי נחוש ו ג'דה ואני רואה את עצמי ככה מה שגורם לי לריחוק מהמציאות .
    אני רוצה לשבור את המעגל הזה הסמסרה הסבל של החיים .
    אם אני ידע את זה האם יש סיכוי לצאת מזה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום לשמוליק ולרופאים

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    03/02/2013

שלום גבי.

אינני סגור עד הסוף אם אתה מתלוננן על מצבך שבגללו לא הלך לך עם הבחורה ההיא, או שאתה מתלונן על קשיים במציאת בת זוג.

בכל אופן, אחת מהדילמות שעומדות בחיפוש בת זוג היא מתי לספר על ההתמודדות הנפשית. אינני חושב שיש מישהו שחושב שלא צריך לספר על זה לפני שמחליטים להתחתן.

ישנה גישה שאומרת לספר רק כאשר נראה שזה רציני, וישנה גישה שאומרת לספר על ההתמודדות בשלבים מוקדמים.

היתרון של הגישה הראשונה ברור, אבל עם זאת הדרך הזו פתוחה רק אם ניתן באמת להסתיר את ההתמודדות. לא כל אחד נמצא באמת במקום כזה.

הגישה השניהה מצמצמת מאוד את מבחר הבחורות, והיא אולי גם לא כל כך הוגנת, מצד זה שהרבה פעמים הסטיגמה מגדילה את הבעייה ממה שהיא באמת, אבל יש בה יתרון שאחר כך לא צריך לפחד מזה שמסתירים משהו.

יכול להיות שמצבך כרגע אינו מאפשר להסתיר את ההתמודדות, אבל זה ממש לא אומר שכך זה יהיה לנצח, ולא רק זה, בעיניי, מי שמתמודד עם בעיות נפשיות ראוי להערכת יתר.

אני חושב שאתה צריך להיות מודע למצבך. ולדעתי, אתה צריך להחליט מה יותר חשוב לך: להכיר בת זוג עכשיו, גם אם צריך לשים את הדברים על השולחן, או שיותר חשוב לך ללכת עם הצדק עד הסוף, גם אם בשל כך הדברים יידחו.

אני יכול לומר על עצמי, שכחודשיים לפני שעזבתי את הדיור המוגן, לא האמנתי שאצליח לקום על הרגליים, והייתי מוכן לנסות להיכר בחורות ולהניח את הכל על השולחן, אבל לא קיבלתי שום הצעה, עד שבסוף עזבתי את המסגרת, וראיתי שחזרתי לעצמי, ואז היה לי ברור שאני הולך עם הצדק עד הסוף.

כרגע, כפי שכבר כתבתי פעם, מישהי שלא יהיה איכפת לה שהאשפזתי - זה ממש לא מספק אותי, חשוב לי מאוד שהיא תהיה גאה בי בכך שהתמודדתי עם הבעייה.

מה שלא תחליט, אני מאחל לך שגם אתה תגיע למצב כזה שתוכל לומר בגאווה "התמודדתי והצלחתי".

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לשמוליק ולרופאים - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    04/02/2013

שלום גבי.
    עליך להיות סבלני ולהשתלב בתוכנית שיקומית. יש תוכניות שיקום המעודדות פעילות חברתית שיכולה לעזור לך למצוא את מקומך בחברה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו